Gönderen Konu: Neden bu forumda yardımcı olunmaz  (Okunma sayısı 5322 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Therry_Phan

  • Üye
  • **
  • İleti: 115
    • Profili Görüntüle
Neden bu forumda yardımcı olunmaz
« : Ağustos 12, 2014, 23:46:37 ÖS »
2009 dan beri üyeyim, çoğu projemde destek almak için konu açtım. 3D alanında uzman olmadığım için ben kendim başlıklara pek yardımcı olamadım. Ama forumda işi bilenlerin de forumu sadece hava atmak için kullandığını gördüm. Aradan yıllar geçmesine rağmen 3d de istediğim cevapları alamadım. Hala açıklığa kavuşturulmamış başlıklarım var. Tüm 3d cileri dahil etmek istemiyorum, özellikle plokoon ve herbap aşırı derecede yardımcı oldular sağolsunlar. Bazı 3d ciler sanki ellerinden meslekleri alınacakmış gibi, aman sır vermeyelim, aman başarılı bir proje çıkmasın, der gibi bir tutum sergilediler.

Söyleyecek çok şey var. Yazdıklarım çok daha uzundu bu başlığa ama sonra sildim. Kimseyi gücendirmek istemedim. Türkiye'de yaşadığım süre boyunca her alanda hayal kırıklığına uğradım. Sinema, spor, iş hayatı... En sonunda "neden bu ülkede kimse işini düzgün yapmaz" dedirtti bana. Bu başlığa cevap vermek zorunda değil kimse. İçimdekileri dökmek için açtım. Herkese bol şans.



Çevrimdışı vintageAnimator

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: Neden bu forumda yardımcı olunmaz
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2014, 17:40:00 ÖS »
Forumu takip eden işi bilen profesyoneller, azalsa da var. Bazısı sadece iş sergileme için kullanıyor forumu bazısı iş ilanı için. Kimisi az yazıyor kimisi de hiç yazmıyor. Bunun nedeni foruma üye olmuş genç heyecanlı kardeşlerimizin uslubu. Bu yeni nesilde tuhaf bir şımarıklık ve aşırı özgüven var. CV'sine bakıyorsun kardeşimiz 15 yaşımdan beri süpervizorlük yapıyorum diyor. Yaptığı bir kaç iş piyasada yeni başlayan birinin yapılabileceği en mütevazi iş. Adamın temeli yanlış olunca istediğini yaz fayda etmiyor. Yardımcı olamıyorsun.

Ben senin yerinde olsam, Sinefekt ya da Imaj gibi stüdyolarda çalışanların internet kontaktlarını bulup direkt iletişime geçip soru sorardım. İnan yardımcı da olurlar.

Kimse üzerine alınmasın yazdıklarımın.

Sevgiler, iyi çalışmalar.
  • 3D Generalist

Çevrimdışı Blacker

  • Üye
  • **
  • İleti: 301
    • Profili Görüntüle
Ynt: Neden bu forumda yardımcı olunmaz
« Yanıtla #2 : Ağustos 15, 2014, 21:27:10 ÖS »
üzerime alınma değilde..yeni nesilde olan tuhaf şımarıklık ve özgüven, çoğu profesyonellerde görüyorum..
ben sana balık tutmasını öğretiyorum edalarının yanında..link atıp hadi yap..bize de link atılar..dergibi yuvarlak bir anlatımla  ben biliyorum ama sende linklerden öğren :) demek isteniyor

Mumya

  • Ziyaretçi
Ynt: Neden bu forumda yardımcı olunmaz
« Yanıtla #3 : Ağustos 16, 2014, 03:35:52 ÖÖ »
Bu forumun ciddiyeti yüzündendir bence. Yönetici, forumu mahkeme salonu gibi tutmaya çalışıyor. Moderatörü de fikir ayrılığı yaşadığı kişileri hiç düşünmeden yargılıyabiliyor. Kimse eleştiri kabullenmiyor şu anda bu eleştiriyi kabullenmeyeceği gibi.

Sanat, içinde çocukluk, farkındalık ya da güzel birşeyler kalmış insanların yapacağı iştir. Sanatçıyı sanatçı yapan şeyleri törpülemek ya da yargılamak hem onları uzaklaştırır, hem de kendi egolarını harlamış olurlar.

Bence ciddiyet, kişinin karakterinde değil, yapılan eserde aranmalıdır.

Çevrimdışı Gokhan Sonmez (LW3D)

  • Boş İşler Bakanı
  • Uzman
  • *****
  • İleti: 4811
    • Profili Görüntüle
    • http://www.gokhansonmez.com
Ynt: Neden bu forumda yardımcı olunmaz
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2014, 12:33:08 ÖS »
Foruma çok uzun zamandır yazamıyorrum... Ama aradan geçen o kadar zamanda, problemli olarak gördüğüm 1-2 kişi, problemlerini sergilemeye ve sağa sola laf atmaya devam ediyor... Bir adım ileri gidilmemiş. Çocukluktan ciddiyetten bahseden bu insanların forumdan ceza almalarına, uyarılmalarına hatta forumdan gitmelerine rağmen, farklı bir isimle yeniden üye olup aynı tutumu sergilemeleri, yazdıklarıyla oldukça çelişiyor. Şimdi kendilerini yeniden banlasak, değişen bir şey olmayacak, farklı isimle tekrar foruma dönecek, yine ego, çocukluk, ciddiyet konusunda ahkam kesmeye devam edecekler... Ne yazık ki..

Moderatör arkadaşlara sataşan kişi, bunu yapacaksa, moderatöre sataşsın, sonra üyeliğini silip, çekip gitsin forumdan... Bizim banlamamızdan daha sağlıklı, onurlu olur...
  • 3D Generalist

Çevrimdışı Gokhan Sonmez (LW3D)

  • Boş İşler Bakanı
  • Uzman
  • *****
  • İleti: 4811
    • Profili Görüntüle
    • http://www.gokhansonmez.com
Ynt: Neden bu forumda yardımcı olunmaz
« Yanıtla #5 : Ağustos 18, 2014, 12:59:25 ÖS »
sevgili Therry_Phan,

senin çalışmalarını ve yaptıklarını ilk günden beri takip ediyor ve beğenerek izliyorum... Sorduğun sorularıda çok iyi biliyorum... Sorun şu ki, özellikle dijital görsel efekt çok boyutlu bir alan...Sadece teknik değil, estetik, sanat, izleyici beklentisi vb. bir çok konunun önem kazandığı bir alan...

Çoğu zaman insanlar, sorularının, photoshop'da bir resmi nasıl kroplarım ya da a noktasından, b noktasına bir resmi nasıl hareket ettiririm kadar kolay cevaplanmasını umuyorlar... Ama ne yazık ki o kadar kolay değil... Misal senin daha önce sorduğun sorulardan birinde ölçek sorunu vardı. Binalarla, karakterler arasında (hatırladığım), renk uyumu sorunu vardı, derinlik hissiyle ilgili sorun vardı... Binalar detaysız ve birbirinin kopyası olunca, parallax etkisi azlığı vs. de eklenince, istenen sonuç elde edilemiyordu. Bunların hepsi başlı başına uzun uzun üzerinde durulması gereken konular ve basit anında yutulabilir, bünyeye faydalı olacak cevapları yok... Herhangi bir teknik ya da araçla ilgili bilgi yerine, ciddi anlamda kompleks işlerin nasıl yapılacağıyla ilgili detaylı bilgiyi, forumlardan beklememek gerekir.

Forumu takip eden Türkiye'nin en iyi animatörleri, VFX supervisorleri, modeler ve animatörleri var. Ama bunların kısıtlı zamanlarında, detaylı olarak bunlara inmesi zor. Faydalı olacak video paylaşarak ya da uygulama, bununla birşeyler yapması için insanlara yol gösteriyorlar. Kişi o uygulamalarla birşeyler yapıp, takıldığı nokta olursa oradan devam edilir. Ama herşeyin karşıdan beklendiği bir yaklaşım, etik olarak hem de yaklaşım olarak sağlıklı ve doğru olmaz.

Forumlarda karşılaşılan bir diğer klasik sorunda, (burada kimseyi hedef almıyorum) sorunun iletiminde yaşanmaktadır. Aşağıdaki sayfada bu konuda bilgiler yer alıyor....

http://belgeler.org/howto/smart-questions.html

Not: En önemli sorunlardan birini eklemeyi unutmuşum. Bazı arkadaşlar forumu destek hattı sanıyorlar... Bir sorunla karşılaştım mı, sorar cevabımı alır, işime devam ederim... Ama sevgili arkadaşlar bu forum size bir taahütte bulunmaz, size satılan bir ürün ya da bir üyelik aidatı vs. söz konusu değil. Böyle bir sorumluluğu kimsenin yok. Forumlarda bir insan diğerlerine ne kadar değer verir, ne kadar yardımcı olursa, o kadar yardım görür. Kendi adıma, gayretli ve bir şeyler başarmaya çalışan arkadaşları görünce, işi gücü bırakıp, sorununa çözüm aradığım çok olmuştur. Sağa sola sataşıp, laftan başka bir şey üretmeyene ise ne bu forumda, ne üye olduğum diğer forumlarda bir harf dahi yazmamışımdır. Yazmam da... Bir çok arkadaşın da aynı şekilde davrandığına eminim. Herkesin zamanı değerli, kime harcayacağı da üyelerin kendi bilecekleridir...
« Son Düzenleme: Ağustos 18, 2014, 13:04:56 ÖS Gönderen: Gokhan Sonmez (LW3D) »
  • 3D Generalist

Mumya

  • Ziyaretçi
Ynt: Neden bu forumda yardımcı olunmaz
« Yanıtla #6 : Ağustos 19, 2014, 01:25:09 ÖÖ »
Ben ne kadar forum daha iyi olması için, bir sorunu dile getirsem de, amacımı hala problem çıkarmak olduğunu vurguluyorsun.

Geçen son zamanlarda ve daha önceki üyeliğimde de birçok arkadaşa yardımcı oldum. 3D'yi bıraktım, hala da bildiklerimi paylaşıyorum.

Kimseye sataşmak gibi bir sorunumuz yok, olamaz da, o işi olmayan insanların yaptığı birşeydir. Yalnız nuri bilge ceylan konusundan beri Ömer'i göremiyorum. O kişiselleştirilmiş konu, moderatörün eseriydi.

Madem siz kendinize yakışanı yapıyorsunuz, bana da bana yakışanı yapmak düşer.