İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Bin_Hazad

Sayfa: [1]
1
WIP / 3D / Tek İmgeden HDR Oluşturma Test Sonuc + Öneri
« : Haziran 29, 2011, 02:48:32 ÖÖ »
arkadaslar öncelikle herkese merhaba,

ben kocaeli üniversitesinde bi bölüm okuyorum neyse atlayalım burayı:)



bitirme tezim: HDR Video Oluşturma

Proje 2: HDR resim oluşturma



Ben sizlerden aslında HDR ile ilgili teknik olarak destek istiycektim. lakin bu photoshop yada photomatrix gibi zaten yapılmış programlarla değilde kendi yazdığım programla ilgli.

sizinle konuşmak sizden öğrenmek istediğim algoritmalar ve size daha göndereceğim test sonuçları hakkında yorumlarınız ve tone mapping uygulamasının hangi resimler üzerinde daha verim sonuçlar alınabileceği, jpg,tif,bmp,raw data vs... gibi hangileri mesela en iyi sonucu verir sektorde kullanılan tek kare resim için iyi format hangisi. benım kullandığım formatların çoğunluğu jpg ve bmp. buda aralıgın dar olmasına sebeb midir mesela gray 8 bit bir resim ile yine gray 32 bir resime uygulanmış tone arasında fark olur mu? RGBE piksel formatında R G ve B değerinin max alabileceği değer ve exposure [E] değerinin hdr de nasıl oluşturulduğu. bildiğim kadarıyla doğrudan *.hdr resim çeken bir fotomakina yok. bu resimler nasıl oluşturuluyor. elimde hdr resimler var ve ısık degerlerı tone mapping uygulanmadan once RGB degerleri hep 255,255,255 ancak tone mappingden sonra değişiyor. aynı resim jpg uyguladığım zaman olmuyor aynı sonucu alamıyorum. JPG deki sıkıstırma blokları hemen cıkıverıyor ortaya ortayada hos bir görüntü cıkmıyor.


5.jpg:
13.jpg: 1.jpg:

2
Cinema 4D / Cebas finalRender SP4
« : Nisan 28, 2008, 09:19:08 ÖÖ »
arkadaslar sp4 cıkmıstır herkese duyrulur.

www.cebas.com

Sayfa: [1]