İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - SonerYamak

Sayfa: [1] 2
1
Sohbet / Yeni çizgi dizimiz "Neşeli Dünyam"
« : Nisan 01, 2018, 12:57:06 ÖS »
Selamlar arkadaşlar.

Yaklaşık 8 aydır üzerinde çalıştığımız cut-out çizgi dizimiz çok yakında yayına başlıyor. Takdir edersiniz ki bu süreç biraz heyecanlı olabiliyor, bende sizinle paylaşmak istedim.

https://youtu.be/WTNiPLtdjC8?list=PL3SYJsQARR4v7TZW4p22_ehfs-wqocqCz
https://youtu.be/PplE7zHuMkc?list=PL3SYJsQARR4v7TZW4p22_ehfs-wqocqCz

Hepinize iyi haftasonları.

2
2D Teknikler / Daniel Gies Çok başarılı bir 2D Motion Grapher
« : Haziran 23, 2017, 14:03:08 ÖS »
Ben teknik olarak ve sanat olarak çok başarılı buluyorum kendisini. Takip etmenizi öneririm.

https://www.youtube.com/channel/UCZD0nBcORFRo8QPxDbb4KDg

3
Sohbet / Hasbro Entertainment Türk asıllı mı?
« : Ocak 13, 2017, 15:04:56 ÖS »
Bir süredir çeşitli kaynaklardan bil toplamaya çalışıyordum.

Hasbro eğlence sektöründe hizmet veren dünyanın 6 kıtasında oyun ve oyuncak üreten, ticari faaliyetlerini sürdüren bir enternaiment şirketidir. Hepimize bir şekilde ya oyunlarıyla yada telif sahibi olduğu karakterlerle dokunmuş bir şirket.

İlginç olan ise Hasbro'nun Türk asıllı bir şirket olmasıdır.

Evet yanlış duymadınız o transformer's, monopoly ve daha fazlası.

1960'lı yıllarda Türkiye'de promosyon işleriyle uğraşan ve ÖzKardeşler isimli bir şirketleri olan iki kardeş Hasan ve Ahmet ucuz üretim şartlarını göz önüne alarak uzakdoğuya giderler. Orada ticaret yapmaya başlarlar. Uzakdoğunun ucuz üretimi ve Türk zekası bir araya gelince bu iki kardeş kısa zamanda ihracat yapacak kadar büyürler. 

Bu iki kardeşin Türkiye'de ticaret yaptıkları şirketin ismi ÖzKardeşler'di. Tanıdık geldi mi? Evet evet... Uzakdoğuda ticaret yapmaya başladıklarını ilk firmalarının ismi HasBrothers. Yaptıkları işler tutulmaya dünyaca kabul görmeye ve gelirleri artınca artık daha kurumsal bir şirket olma kararı verirler. Uluslararası bir reklam ajansıyla anlaşırlar ve ajansın teklifiyle firmanın ismi hem Türk esintisi taşıyarak "Has" hem de uluslararası kullanıma uygun olacak şekilde 2 kardeşten yola çıkarak "Bro" birleşimiyle HasBro olarak tescil edilmiştir. O günden günümüze 6 kıtada 10.000'den fazla çalışanıyla dünyada kendi pazarında lider konumundadır.

Önemli not: Yukarıda yazılanlar tamamen kurgu olup canımızın sıkıldığı şu günlerde biraz da olsun kafamız dağılsın belki 1 saniye bile olsa yüzümüz güler diye k...çım tarafından uydurulmuştur ve gerçekle ilgisi yoktur.

4
Mesela onlara yaşayacak zaman bırakmayın. İş yetişecek diye sabahlatın, haftasonu çalıştırın. Hatta haftasonu çalışmasını mesai günlerine ekleyinki çalışanlarınız haftasonu kaçıp biyerlere gidemesin, sinemaya, tiyatroya gidemesin, kitap, dergi okuyup araştırma yapamasın mazallaf yaparlarsa yeni fikirler bulurlar.

Onlara şu ajanslar bu ödülleri nasıl kazanıyo yahu diyip, cümleye çıkmadan önce herkes beni görücek diyin. Halbuki mesai saati bitmişse bitmiştir dimi? Hayır senin için bitmiştir yönetici, koordinatör, müdür adı her neyse ona söylenmeden adım atılmaz alimallah başımıza taş yağar.

Onlardan bir ekip olmasını beraber fikir üretmesini isteyin ama beraber birşey paylaşmalarına izin vermeyin. Bakarsınız bir araya gelip isyan çıkarırlar.

Onlardan ödül kazanıcak işler isteyin, ama düşünecek ne zaman ne de motivasyon bırakmayın. Sonra ödül mödül kazanılırda daha fazla maaş isterler.

Sabah işe geliş saati çok önemli olsun sizin için. Aman sakın bu adamlar bi kitapçıya uğrayıp işiyle ilgili bir kitap alamasın, geç kalırsam ne derler, çıkarken haber vermezsem ne olur sorusu hep kafalarının bi köşesinde olsun. Çünkü onların yaptıkları işte düşünüp karar vericekleri şeyler yok. Onlara yeni sorular, sorunlar verin ki nasıl bir tasarım yapacağını düşüneceğine mesai saati başladımı, bittimi diye düşünsün.

19.00'da başlayan tiyatro oyununa yetişemesin nesela, nedir ki zaten tiyatro.
İnsan olmalarına aman ha zaman bırakmayın ofiste kapıları üstlerine kilitleyin. Daha çok daha çok çalışsınlar bedenen ama kafa? Kafa yok gerekte yok zaten. Bana düşünen adam lazım değil demiş birileri...

Onların üzerinde bir otorite kurun, hatta yoksa bir şirket marşı yazdırın sabah girerken, akşam çıkarken herkes birlikte onu okuyup şirket bayrağını göndere çeksin. Otorite ve dikta kurun ki iplerin kimin elinde olduğunu anlasınlar.

Zaten Tesla'da, Newton'da, Oglivy'de bunlara çok dikkat ederdi. Başarılarını, bulduklarını fikirleri hep bunlara borçlular.

Yöneticilerinizin zamanı çok değerlidir. Onlara zaman kazandıracak jestler yapın. Üretenlerinizin ise zaman ayarlamalarına siz karışmayın sadece sonuca bakın. Geç kaldıysa taksiye binsin canım o kadar para alıyor dimi. Ne kadar para alıyor?

Sistemi yöneticileriniz üzerine kurun. Üretilen birşey olmayınca neyi yöneteceklerinin bir önemi yok nasılsa.
Neyse bu yazı daha uzar gider.

Kimse kusura bakmasın bu ülkede yeni fikirler üretecek çok insan var. Olmayan onlara o vizyonu, alt yapıyı kurmayan yöneticiler.

Tüm yapan, eden, üretenlere saygıyla.

Soner Yamak.

5
Sayısal Video/Ses / Birkaç masaüstü reklam çalışması
« : Haziran 22, 2015, 16:17:16 ÖS »
İyi çalışmalar arkadaşlar. Uzunca yıllardır grafik tasarım ile meşgulüm ancak son birkar aydır iş gereği masaüstü reklam çalışması yaptım. Çalışmaları son yaptığımdan ilkine doğru sıraladım ki ilerleme ne yönde olmuş görün istedim. İlgili arkadaşların yorumlarını beklerim.







Sevgiler saygılar.

6
Sayısal Video/Ses / DCP Video formatı
« : Şubat 28, 2015, 12:06:59 ÖS »
Arkadaşlar hepinize selamlar.

Sinemada yayınlanacak bir reklamı ilk defa yaptım. Sorunu dolaylı yoldan çözmeyi başardım ancak sizden bilgili olanlar kendi çözümlerini iletirse çok sevinirim.

Reklamı DCP formatında istediler. After'da DCP diye bir format göremedim ancak MediaEncoder'da Wraptor DCP formatına çevirdim ve gönderdim. Ses var ama görüntü yok dediler klasörde. Görüntü olarakda kendi aldığım 2K renderı gönderdim.

Şimdi daha önce yapanlar ve bilgisi olanlar. Sinema için iş yaparken şu DCP formatıyla ilgili sorunsuz kullandıkları yöntemleri paylaşırlarsa kişisel merakımı gidermiş ve bilgilenmiş olacağım.

Kolay gelsin hepinize.

7
WIP / 3D / Soner Yamak çalışmalar
« : Mart 11, 2014, 16:25:48 ÖS »
Hepinize kolay gelsin arkadaşlar. iş yoğunluğu ülke gündemi derken hepimizin kafası biraz karışıktır sanırım. Bende bu süreçte kendi kafamı dağıtmak ve hardsurface bir sahne yapmak için işe başladım. Sahnenin objelerini bu başlık atından paylaşacağım.

İlk objenin %70 bitmiş hali.


8
Genel Sohbet / Herkes önerileni sorar ama ben...
« : Ağustos 12, 2013, 13:49:09 ÖS »
konu içeriği değiştirilmiştir.

9
Arkadaşlar kolay gelsin.

Başlıktada söylediğim gibi aşağıdaki linlerdeki boyama tekniği hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.




10
Maya / Face normaller tersken düz gibi davranması
« : Mayıs 13, 2013, 13:53:33 ÖS »
İyi çalışmalar arkadaşlar.

Modelin face normalleri tersken düzmüş gibi davranıp face normalleri düzelttiğimizde modelin siyah renge dönmesinin ve materyal renklerini göstermemesinin sebebi nedir?

11
Genel Sohbet / Sizinde başınıza geliyor mu?
« : Mart 19, 2013, 13:12:51 ÖS »
Arkadaşlar selam.

Bazı zamanlar oturup deli gibi model yapmak istiyorum ama böyle birazdan yaparım, şunu izleyeyim önce, biraz hava alayım yaparım dediğiniz, zihinsel olarak yorgun hissettiğiniz oluyor mu.

Bu durumlarda neler yapıyorsunuz?

12
Genel Sohbet / Sadece bana mı garip geliyor...
« : Mart 13, 2013, 15:24:10 ÖS »
Arkadaşlar iyi çalışmalar. Malum TR3...... isimli sitede garip bir psikoloji var şimdi ordaki durumu direkt olarak ekran görüntüsü ile paylaşıyorum.

http://www.tr3d.com/forum/oku/genel/genel-uye-temizligi/

isimli konuda her ne olursa olsun bir hakaret söz konusu. Daha öncede bu hakareti yapan şahıs ve bir diğer yönetici üyelere karşı istedikleri gibi cümleler kurmaktaydı. Hatta üyelerin özel mesajlarınıda okuduklarını kendileri belirttmiştir. Yukarıdaki konuya ekteki resimdeki cevabı vermem kendisinin üyeliğimi iptal etmesine sebep olmuş. Şimdi büyük bir şaşkınlık içerisindeyim. Bu tarz insanlar sadece bu ortamlarda değil, çalıştığımız şirketlerde, yoldaki yanda giden arabada vs vs her yerde varlar. Bana mı garip geliyor yoksa benmi garipim yorumlarsanız sevinirim.

13
Genel Sohbet / Türkiye'de 3D eğitimi almak ile ilgili bir soru.
« : Ocak 22, 2013, 11:26:14 ÖÖ »
Arkadaşlar kolay gelsin.

Türkiye'de 2000 senesinden itibaren 3D öğrenmeye çalışan ve kurslara gidenlerin en büyük şanssızlığı sizce nedir?

14
3D Teknikler / 3d karakter üzerine 2d gibi görünen göz ağız vs?
« : Ocak 16, 2013, 11:41:26 ÖÖ »
Arkadaşlar kolay gelsin.

aşağıdaki linkteki çalışmada 3d karakter üzerine 2d gibi görünen ağız göz vs ve animasyonları ne şekilde yapılıyor acaba bilgisi olan var mı?


15
İş İlanları / Maya ve Zbrush kullanan, Karakter Tasarımcısı
« : Ocak 08, 2013, 14:52:59 ÖS »
iş bulunmuştur.

16
İş İlanları / Jr. Karakter Tasarımcısı / Maya, Zbrush
« : Ocak 07, 2013, 16:57:00 ÖS »
...

17
WIP / 3D / Şerif Kurt (Maya, Zbrush)
« : Aralık 24, 2012, 16:10:40 ÖS »
Maya ve zbrush kullanarak yaptığım. Kendim için hazırladığım bir sahnenin karakterlerinden biri. Gözler biraz fazla parlıyor onun üzerinden geçeceğim tekrar.

18
WIP / 3D / Maya Motorsiklet Modeli
« : Temmuz 15, 2011, 17:47:48 ÖS »
Uzun zaman sonra tekrar maya da modellemeye başladığım motorsiklet çalışması. Bir eğitseli referans alarak yapmaya devam ettiğim bir çalışmadır.

19
WIP / 3D / Cartoon Araba Modeli (Maya)
« : Mart 17, 2011, 17:23:49 ÖS »
Maya da yapmaya başladığım cartoon araba modeli.

20
WIP / 3D / Maya yüz modellemesi
« : Mart 04, 2011, 23:25:37 ÖS »
Maya da devam ettiğim yüz modeli

Sayfa: [1] 2