İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - stuck

Sayfa: [1] 2 3 ... 121
1
Selamlar, korkularımızda haklı olabiliriz. Yapay zekayı iş akışının bir parçası haline getirmek gerekiyor bu saatten sonra.
Adobe illustrator 2024 versiyonunda promt olarak yazdığınız nesnenin bir görselini üretiyor, ancak düzenleme şart.
Photoshop'ta boşluk doldurma vs güzel yapıyor ancak, çözünürlüğü düşük üretimler ve yine rötuş yapmanıza sebep olacak bozukluklar yapıyor.
Şu ara Bing ai'den güzel sonuçlar alıyorum. Oradan aldığım görsellerin çözünürlüğü düşük ama üretilen bu görselin hangi amaçla, nasıl kullanılacağı önemli.
En temelde kalem ve kağıdı ana enstrümanı olarak kullanan birinin disiplinlerarası üretimlerde sorun yaşayacağını düşünmüyorum.
Elektrikler giderse ai işlevsiz kalır. Refik Anadol işsiz kalır. Hahaha 😁
Yapay zeka işinizi kolaylaştırır. Fikir ve kullanım alanı size ait.
https://www.instagram.com/p/CzGU08Xsxmi/ Mohannad Hussam'ın ai kullanarak ürettiği işlerden biri. Burada bir fikir var.

2

Tüm bu işlemleri yapan yığınla ücretsiz web siteleri var bildiğin gibi...
İlginç bir noktaya doğru gidiyoruz...

"Bir grafikere ihtiyaç var mı?" sorusu yakında gündeme gelebilir...

Hemen hemen tüm grafik işlemlerini (kartvizit, ilan, afiş, broşür, logo, v.s...) her işlemi gerçekten iyi bir şekilde yapabilen web bazlı ücretli/ücretsiz siteler var ve grafikerler bile bu siteleri kullanmaya başladı... Hatta iş yaptıracak firmalar bile bir grafikerin kapısını çalmadan kendileri dahi bir çok işlemi yapabilmekteler!

Şimdi sıra animasyona geldi!

Evet henüz bir Pixar kalitesi yok :) ancak yapay zekâ bu hızla gelişmeye devam ederse ciddi soru işareti!

Durumu tecrübe ediyorum açıkcası. Mid-journey, Dall-e, Adobe gibi yapay zeka araçları kullanılarak oluşturulmuş görsellerden kitap tasarımı yaptıran kişilerle çalışıyorum bir süredir. Hatta müşterinin bana ilettiği yapay zeka uygulamalarını da deneyimleyerek görsel üretimi yaptık, ancak tam net bir sonuç veremeyebiliyor. Rötuş, renk ayarı ve mizanpaj, yapmak gerekiyor. Bu noktada istenilen sonucu elde etmek için bir tasarımcının tecrübesine, işçiliğine ciddi anlamda ihtiyaç duyuluyor. İlla ki ilerleyen süreçlerde belli ücretler karşılığında hizmet veren bu yapay zeka uygulamaları daha başarılı sonuçlar alacaktır. İşçilik kısmındaki angarya durum daha az olacaktır. Grafik tasarım; animasyon, sinema, görsel sanatlar, iletişim gibi disiplinlerarası bir alandadır. Bu disiplinleri birbirinden ayrı düşünemeyiz. Batarsak hepimiz batacağız. 😊👍

3
Oyun tasarımı, prodüksiyon yapan birçok yer belli kategorilerde çalışmalarını hızlandırmak için kullanıyor. Sizin de belirttiğiniz gibi konsept tasarım ve çevre tasarımı için kullanılabilir. Photoshop'un (beta) versiyonunda Neutral filtre ve Generate alanı başarılı varyasyonlar oluşturuyor. Adobe, diğer açık kaynak programlar, online görsel oluşturmaya imkan veren yapay zeka kullanımı sebebiyle kullanıcı kaybetmemek için olsa gerek beta yazılımları için sürekli güncelleme yapıyor.

4
Selamlar, bu paylaştığınız videoda karakter tasarım, animasyon ve anlatı devamlılığı problemli. Chatgpt de animasyon film nasıl yapılır göstermek için, örnek olsun diye yapılmış gibi. Amatör kişiler bu tür animasyonlar ile içerik üretip para kazanma peşine düşmüş de olabilir. Yapım kalitesi sizin de dediğiniz gibi düşük. Yapay zeka seslendirmesi de tek düze. İzleyicilerin belli bir kabul kriteri vardır diye düşünüyorum.

İyi bir senaryo ile iyi-orta kalite bir film yapılabilir. Ancak kötü bir senaryo ile kötü film yapılabilir. Film yapım aşamaları sahneleme, mizansen, konsept, ışık, ses tasarımı, müzik vs. için gerekli elementlerdir. Bu aşamaları yapay zeka kullanarak yapabilirsiniz, işinizi hızlandırır ancak kalite için kontrolün sizde olması şart. Neyi nasıl yapacağınızı bildikten sonra yapay zeka kullanılarak güzel işler çıkartılabilir.

5
Donanım / Wacom tablet ve Asus Laptop donanım uyumsuzluğu
« : Haziran 19, 2021, 18:35:54 ÖS »
Selamlar,
kullandığım tabletlerle ve bilgisayarla ilgili ara sıra bir sorun yaşıyorum. Bazı sebeplerden ötürü iki farklı tablet kullandım. Biri intuos pro 4, diğeri intuos draw. İkisi için de driver yükledim. Photoshop'ta çizim yaparken de fırça ayarlarını tanımlamak gerekebiliyor. Bunları yaptım.

Son bir yıl içerisinde, sanırım bilgisayar güncellemeleri sebebiyle ya da elektrikle ilgili sorunlardan ötürü intuos pro 4 sürücüleri devre dışı kaldı. Yeniden yükledim sorun bir süre sonra tekrar etti. Chrome sayfalarında scroll yaparken de cursor kayboluyor ve verimli bir gezinme olmuyordu. Photoshop'ta ve illustratorde çizim yapmak ise imkansız hale geliyordu. O sebeple intuos draw kullanmaya başladım.

Bilgisayarı açtığımda bazen özelliklerinden intuos draw için de ayar yapmam gerekebiliyor. Örneğin; use ink seçeneği aktif olmamasına rağmen bazen aktif olarak ayarlanmış görünüyor. Driver güncellemeleri sorun yaşadığım her süreçte yapıyorum, düzeliyor ancak tekrar edebiliyor.

Başka forumlarda bu tarz bir sorun yaşayan var mı diye baktım. Driver güncelle vs. gibi yanıtlar gördüm. Şu an sıkıntı yok ama sorunun tekrar etmesi sinir bozucu.

Kullandığım laptop Asus ve 9 yıllık. Bu tarz problemler yaşayanlar var mı? Sorun bilgisayar donanımı mı ile ilgili? Yoksa sistemle mi ilgili? Virüs mü var? Ne olabilir?

6
Tabiki kullanabilirsiniz.
Teşekkür ederim :)

7
Elinize sağlık. =) FPS (First Person Shooter) oyuncunun gözünden (öznel) bir kamera kullanılarak ilerleyen oyunlar için kullanılıyormuş. Bu tarz oyun dünyasına uzak biriyim ancak, tezimde araştırdığım bir konu olduğu için videonuzdan bir kareyi izniniz olursa atıf vererek çalışmama eklemek istiyorum.

8
Sohbet / TÜRKİYE OYUN SEKTÖRÜ 2020 RAPORU
« : Nisan 10, 2021, 18:28:00 ÖS »
Pandemi ile birlikte dijital platformlara yönelen ev kullanıcıları, Türkiye'de mobil oyun, Espor yatırımcıları ve sektöre dair 2020 yılındaki değerlendirmeleri içeren bir rapordur. İlgilenenlere güzel kaynak olabilir.


https://www.gaminginturkey.com/turkiye-oyun-sektoru-raporu-2020.pdf


9
Filmler / "High Score" - dizi
« : Nisan 10, 2021, 01:18:50 ÖÖ »
Dijital platformda geçen yıl yayına girmiş olan "High Score" adında 6 bölümden oluşan mini bir seriye denk geldim. Bilinen oyun üreticilerinin piyasadaki varlığının nasıl geliştiğini, günümüze nasıl tesir ettiklerini görmek isterseniz tavsiye edebilirim. Açılış jeneriği tek kelimeyle muhteşem.


https://www.imdb.com/title/tt12759400/?ref_=nv_sr_srsg_0

10
Bu da nihayet videoya dönüştürebildiğim sergi deneyimim. Sergi 25 nisana kadar devam ediyor. Bizzat görmenizi tavsiye ederim. Yurtdışı sergilerinde sergi ücreti alınıyormuş.


11
2 saat soğukta sırada bekleyip 15 dk içinde sergiyi gezdim. Sergi ücretsiz, sadece galoşa 5 tl isteniyor. Kendiniz de galoş götürebilirsiniz.

Bu sergi deneyimi klasik sergi anlayışından biraz daha farklı açıkcası. "Kripto Sanat Piyasası" konusunu da kapsayan bir yanı var. Sergiye dair izlediğiniz videolardan bazı anlamlar çıkarabilir ya da ne var ki bunda ben de benzer şeyler yapabiliyorum diyebilirsiniz. :) Nvidia, Samsung gibi sponsorluğunuz ve konseptinizi destekleyen bir hikaye anlatımı düşünceniz varsa elbette siz de Refik Anadol'un öncülüğünü yaptığı bu alanda çalışmalar üretebilirsiniz.


12
Nev'i şahsına münhasır bir kişilik olan Alman düşünür, eleştirmen ve kuramcı Walter Benjamin'in "Pasajlar" isimli kitabında yer alan, "Tekniğin Olanaklarıyla Yeniden Üretilebildiği Çağda Sanat Yapıtı" isimli yazısında; orijinal bir sanat eserinin taşıdığı değer ele alınıyordu.

Benjamin, orijinal bir eser yapıldığı dönem itibariyle, yapıtı yapan sanatçı ile, taşıdığı anlam vs gibi unsurların yanı sıra, süreç içerisinde üzerindeki kalıntılar, küf, pas gibi kimyasal değişimlere bağlı olarak da bir auraya sahip olduğunu ifade ediyordu. Geçen yıldan bu yana değişen bazı şeyler var. Özellikle pandemi ile birlikte dijitalleşen yaşam aynı zamanda dijital sanat eserlerinin de orjinalliği konusunu ortaya attı.

İstanbul'daki sergisi sebebiyle kendisiyle yapılan ropörtajında Refik Anadol; yapay zeka kullanarak 24 saat çalışabildikleri stüdyo ekibiyle birlikte oluşturdukları eserleri her seferinde ilk defa gördüklerinden bahsediyor.




13
3D Teknikler / Ynt: Freelancer olarak ilk adım?
« : Şubat 24, 2021, 22:37:01 ÖS »
Rica ederim. Bağlantılarda bahsi geçen yerler haricinde farklı mecralar da vardır ama idare etmesi, iş yoğunluğu sebebiyle zor olabiliyor. Mevcut sayfalardan fiyatlandırma konusunda bir fikir edinebilirsiniz.

14
3D Teknikler / Ynt: Freelancer olarak ilk adım?
« : Şubat 24, 2021, 19:14:00 ÖS »

15
Sohbet / Ynt: Piyasada nasıl yer edinidiniz?
« : Şubat 24, 2021, 16:17:23 ÖS »
Yer edinemedik kardeş:)

Şaka bir yana konu başlığı 219 defa okunmuş ama bir kişi bile cevaplamamış.Bu bile girmek istediğin sektörle ve içindeki insanlarla ilgili kabaca fikir verecektir.Bu sektörde yabancılar sevilmez!


Forum uzun zamandır pek aktif değil bunda sosyal medya uygulamalarının ve kişisel tercihlerin etkili olduğunu söyleyebiliriz. Uzun zamandır da yeni üye alımı açık değil. Başlığı okuyanlar büyük ihtimalle üye olmayıp forumu ziyaret edenler.

Yıllardır ev-ofis, freelance çalışıyorum. Kendi uzmanlık alanlarımda, müşteri ile ödeme konusunda sıkıntı çıkmayacağını öngördüğüm ve özellikle bilgisayar donanımımın yeteceğini düşündüğüm işlere odaklandım. Freelance sitelerden gelen işler ve zaman içerisinde oluşan kendi müşteri porfoyünüz sizin geçim kaynağınız olabilir.

Bir şirkete bağlı olarak çalışan çoğu kişi de zaman sorunları sebebiyle buralara pek yazamayabilir. İşe gidip gelmek, trafikte ömür tüketmek, o stresle işe başlayıp günü öyle bitirip tekrar trafikte çile çekip eve dönmek insanı yaptığı işten daha çok yıpratan bir süreç. Ben çok yoruldum o yüzden serbest çalışıyorum. Hele anlaşamadığınız kişilerle ailenizden fazla vakit harcamak sağlığınızı da olumsuz etkileyebilir.

İş ilanlarına bakıldığında "her şeyi bilmek" öncelikli kriter gibi. ::)  İşlerin nasıl yürümesi gerektiğini bilen idareci çok az sanırım. Yoksa böyle safi ilan başlıkları açılıyor. Herşeyi bileceksin ama asgari ücret alacaksın diyenler bile olabilir. Sorgulamak lazım.



16
Sohbet / Ynt: Pandeminin Sinema Sektörüne Etkisi
« : Ocak 14, 2021, 04:17:00 ÖÖ »

Ve elbette desteklenmesi gereken özgün işler gerekli desteği görebiliyor mu? Destek kriterleri, seçiciler adil mi? Sinema sanatını geliştirmek için mi çaba sarfediliyor yoksa öncelikli olarak sinema ekonomisinin büyümesi için mi? Bunlar da var ayrıca...

Çok çok derinlikli bir konu... Tiyatromuz var oldukça oyuncu sıkıntısı zaten çekilmez ve tıpkı Yeşilçam'ın varolup pik yaptığı gibi güldürü/drama türünde gişe gören nice işler yapılır ama yine dibi görmemek adına neler yapılır işte onu kestirmek güç.

Misal 7. Koğuştaki Mucize filmi Oscar aday adayımız ama senaryo özgün değil, uyarlama. Bu bile başlı başına bir tartışma konusu...

Rica ederim. =)

Yapımcıların geneli yaptıkları filmden para kazanmayı amaçlar. Popüler Türk Sineması'nın "Altın Çağı" dedikleri 50-70 arası dönem de; özgün olmasa bile uyarlama senaryolarla, "Ayşecik", "Turist Ömer", "Cilalı İbo" gibi seriler yapılmıştı. Bunda rahmetli Hulki Saner'in sanat alt yapısının da etkisi var büyük ihtimalle. Neredeyse senede 5 filme para bulmuş ve kazanmış. Kazandığını yine sinemaya yatırmış.


Hulki Saner filmografisi -> https://www.imdb.com/name/nm0762517/

O yıllar aynı zamanda (60-80 arası çoğunlukla), kurulan sinematek sayesinde Avrupa'dan da etkilenmenin getirdiği bir "toplumsal gerçekçi sinema" anlayışı, göç, gurbet, köy, kırsal, gecekondu mahallesi, gelir dağılımındaki adaletsizlik gibi konular bugünün sinema ustalarının çıkmasını sağlamış. https://www.tsa.org.tr/tr/yazi/yazidetay/29/turk-sinematek-dernegi

Gözlemlediğimiz gibi pandemi yüzünden kısıtlamalar çerçevesinde bir hayat sürmemiz zorunlu hale getirildiği için bir çok oyuncu sanatını gösterebileceği mecralarda çalışmalarına devam ediyor. Bu biraz sosyal medyanın da dayattığı bir durum. Çok takipçi, çok reklam geliri gibi istemeseler de hayatta kalmak, geçinmek için bazı durumlara adapte olmaları gerekiyor. Dijital ortam bunu gerektiriyor.

Eski düzenimize geri döneceğiz umudu ile beklemedeyiz. Bu olmayacak maalesef. Bir dönüşüme tanık oluyoruz.


17
Tanıtım güzel, filamingo karakterini beğendim. Video 8 ay önce eklenmiş, bu da salgın başlangıç zamanlarına ve bizim de bir umutla gezip tozma hayali kurduğumuz vakitlere denk geliyor. Bu filmi de dijital platformlardan birinde göreceğiz muhtemelen. =)

18
Sohbet / 70 üzeri ücretsiz 4K - 16 K HDRI
« : Ocak 10, 2021, 17:00:54 ÖS »

19
CG Dünyasından Haberler / Ynt: Photoshop'u ses ile kullanmak
« : Ocak 05, 2021, 02:19:53 ÖÖ »
Bu şeyi maya ile denedim, epey yol katettim ama animasyon için çok kullanışlı değil.

Belki modellerken bazı toolları seçmek işi kolaylaştırır ama kuş gibi her dakka şakımak lazım.

Zaten mouse koordinatı da önemli, verdiğimiz komut aktif olunca gidip o lokasyonu tıklayacak falan..

Hazırlanan onca şey başka makinede tutmuyor çünkü çözünürlük falan farklı.

Anca programlar instruction set falan hazırlayacak da verdiğimiz spesifik komut o spesifik fonksiyonu çalıştıracak.


İşimize yarayacak actions, scripts hazırlayıp belli aşamalarda bunları sesli komut ile kullanmak kolaylık sağlayabilir. Mayada kullanımı için şöyle bir video buldum, ama gördüğüm kadarıyla henüz emekleme aşamasında. Çok fonksiyonel değil belirttiğiniz gibi.



Gelecek tahmin edilemeyecek şekilde yaklaşıyor. Yazılım dünyasında ki sıçrama, çılgın projeler her sektörü etkileyecek.

Modelleme yaparken kısa yollara ve arayüze alışmış bir modellemeci olarak sesli komutla çalışmak bana zor gelir diye düşünüyorum, şu an deneyecek bir donanıma ve sürece sahip değilim. Videodan gördüğüm kadarıyla program, arada komutları yerine getirmiyor ya telaffuzdan ya da sesi algılayamadığı için. Yine de firmalar, kullanıcılarının istekleri doğrultusunda ileriki zamanlarda gelişime açık bu yardımcı programları yeni sürümlerine entegreli bir hale getirebilirler. :)


20
Sohbet / Pandeminin Sinema Sektörüne Etkisi
« : Ocak 02, 2021, 22:24:15 ÖS »
Pandemi sürecinde sinema salonlarının kapatılması kararı alındığı için yapımcılar dijital film platformlarına filmlerini satmaya başladı. Bir çoğumuz da bu dijital film platformlarından faydalanıyoruz.

Film gösterim tarihleri her ülke için eşitlenmiş oldu sanırım. Dijital dönüşüm öncesinde yapılan ön gösterimler, galalar, kutlamalar ve bu kutlamalar için yapılan harcamalar da pek olmuyor, olsa gündem oluştururdu. Bakalım meşhur Oscar törenleri nasıl yapılacak?

'Sivas' filmi ile 71. Venedik Film Festivali jüri özel ödülü kazanarak piyasada bilinirliğini arttıran Kaan Müjdeci'nin yapımcısı da olduğu "Kapalı Gişe" isimli bu belgeseli izlemenizi öneririm.



Pandemi öncesinde adeta bir tekel olan 'Mars Entertainment Group' haksız rekabet yaptığı gerekçesiyle belgeselde sinema emekçileri tarafından eleştirilmiş.
-Allah'ın sopası yok. Mars, 'mars' oldu galiba diye soğuk bir espri yapayım.  ::)

Türkiye'de sinema piyasasından söz etmek gerekirse; pandemiden önce ve sonrası şeklinde yorum yapmanızı beklerim. Sinema salonlarına ne olacak?


Sayfa: [1] 2 3 ... 121