İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Esy

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Animasyon Çalışmalarınız / Ynt: Mobil Oyun animasyonu
« : Nisan 07, 2014, 11:43:11 ÖÖ »
Uzun zaman sonra aklıma düştü de bir anda, merak etmiştim, üzüldüm

2
Animasyon Çalışmalarınız / Ynt: Mobil Oyun animasyonu
« : Nisan 05, 2014, 13:53:43 ÖS »
Oyun yayınlandı mı acaba?

3
Tamamlanmış Çalışmalar / 3D / Ynt: Traffic Racer
« : Kasım 13, 2013, 10:49:15 ÖÖ »
Modeller gerçekten çok şık olmuş, elinize sağlık. Kaplama bilgilerini de alma şansımız var mı? Yalnızca diffuse mi var, araba başına kaç adet, boyutu nedir gibi =) Bir de oyun modellerini sergilemek için en azından Marmoset kullansanız çok daha yerinde olur sanırım.
** Oyunun sitesine biraz baktım da, bu güzelim modellere yazık olmuş cidden. Keşke biraz daha ışık ve shader üzerinde uğraşılsaymış. Oyun içi görüntü, buradakiler veya araç seçimindekilerin oldukça altında kalmış. Bir de bu oyun için poly bütçesi cömertmiş biraz, araç başına 3000 civarında rahatlıkla kurtarabilirmiş. **

4
Pixar nereden çıktı bilemedim açıkçası. Walt Disney Animation Studios imzalıdır, ayrıca "3D computer animated musical-fantasy film" olarak geçmektedir kendisi ..

5
CG Dünyasından Haberler / Ynt: MAP : Prologue
« : Mayıs 30, 2013, 10:34:05 ÖÖ »
Şahane imiş bu.

6
Dün ben açayım demiştim ama Gökhan'dan bekliyordum bulaşmadım. Bir MOBA için şahane bir iş.
Aktif oynadığım, neredeyse herşeiyni takdir ettiğim bir oyundur, RIOT enfes çalışıyor.
Benim de en çok beğendiğim sahne Nocturne vs Ryze kısmı ( Emrah'ın bahsettiği karakter), Nocturne ultisini şahane işlemişler (Ryze'nin gözlerinin siyahlığı, etrafı farklı görmesi)
Keşke devamı gelse

7
Maya / Ynt: Face normaller tersken düz gibi davranması
« : Mayıs 13, 2013, 18:16:07 ÖS »
Maya çıkışlı olmayan objeleri import ettiyseniz de karşılaşılabilen bir durum, "unlock normals" işleminden sonra kontrollerinizi yapmayı deneyebilirsiniz.

8
CG Dünyasından Haberler / Ynt: Pepee TRT Çocuk'ta yayında...
« : Mayıs 08, 2013, 18:03:03 ÖS »
@Emre Goren Demek istediğini anlıyorum, sadece bu beklentiler fazla iyi niyetli bana göre. TRT, işleyişi oldukça enteresan bir kurum ne yazık ki. Ve ben kendi sektörüne insanlar sahip çıkmaz, hassas davranmaz iken, TRT gibi çok kollu kurumların düşünceli davranmasını zaten beklemiyorum

@cgoz cümlemi senin veya buradan birinin üzerine alınmasına hiç gerek yok gerçekten, ilk sayfalara biraz baktım, hemen örneklemeler gözüküyor zaten, daha topluma indirgenmiş veya daha genellenmiş bir cümle idi o, öyle anlaşılmadıysa/yanlış anlaşıldıysa affola.

9
CG Dünyasından Haberler / Ynt: Pepee TRT Çocuk'ta yayında...
« : Mayıs 08, 2013, 17:27:19 ÖS »
Yapımcı firmanın tabiki suçu var, ama platformu oluşturan, kuralları koyan, sorumluluğu üzerine alır. Ben de X bir şahıs olarak avatardan araklama ciklet bender diye bir iş yapıp başvurur kabul edilirsem zaten bunu araklayarak yaptığım için direk parama bakmış olurum , gerisini trt düşünsün derim.. trt özerk bir kuruluş değil.. hatta Gökhan'ın da değindiği gibi elektrikten pay alan bir kuruluşun ödediğimiz vergiyle bu şekilde uluslararası ezik bir duruma düşmesi çok üzücü. Hepimizden kesilenlerle bilgimiz dışında olan ve tazminat doğuran bir uygulama karşısında kişisel olarak şikayet dilekçesi bile verilse yeridir.

Anlamamazlıktan gelinmeyip gerçekten anlaşamadığımızı düşünmek istiyorum, alıntı yaptığın için sana yazıyorum, yoksa bireysele indirme niyetim yok durumu baştan söyleyeyim.
TRT'nin konumuzdaki örneği bilme zorunluluğu yok bana göre, sektörden birçok insanın dahi haberi yoktu bu benzerlik haberleri yayılana kadar. Şimdi herkes uzun zamandır biliyormuş, haberdarmışcasına konuşsa da öyle olmadığının farkındayım. Dediğin örnekte de eğer firma bu şekilde yaklaşıyorsa, kendi sektörü için bunu yapabiliyorsa  TRT de yapabilir bana göre. TRT ülkenin en önemli firmalarından, gerekirse kanalını kapar başka bir oluşuma girer, üretici parama bakıyorum diyorsa TRT de der, başının derde girme olasılığı daha az ve daha büyük bir ekonomi ne de olsa.
Özetliyorum; ben üretici firmanın yanlışının çok daha büyük olduğunu düşünüyorum, TRT'nin yanlışı yoktur demiyorum. TRT'nin üretici firmaya oranla daha çok tepki çekmesi bana mantıksız geliyor, durum sadece bu.

10
CG Dünyasından Haberler / Ynt: Pepee TRT Çocuk'ta yayında...
« : Mayıs 08, 2013, 15:23:54 ÖS »
Benim demek istediğim TRT'nin
Çoğu işte ve sözleşmede standarta yakın olan "XXX firması yapımın ve tüm içeriğinin özgünlüğünü garanti eder" benzeri bir maddeyi sözleşmesine muhtemelen koymuş olduğudur, bunun altına başka türlü girmiş olabileceklerini düşünemiyorum bile. Bu yeterli midir, olmayabilir tabi ki, bunun da kararı verilecektir. Fakat yapımcısı olduğu için tüm alt kalemlerin bu şekilde sorumluluğunu alamaz, hepsinin özgünlüğünün araştırılması da imkansızdır. Kendi aleyhine sonuçlanacak bir dava olur ise elinde bulunan ikili sözleşmeler sayesinde kendi zararını rahatlıkla çıkaracaktır, demek istediğim bu.
Neyse, bu sene oldukça haber alacağız muhtemelen bu davadan, bakalım neler olacak.
(Farklı düşünceler paylaşıldığına göre hukuki bir konu üzerinde daha fazla tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum,  zira ayrıntıları bilme şansımız pek yok ne yazık ki)

11
CG Dünyasından Haberler / Ynt: Pepee TRT Çocuk'ta yayında...
« : Mayıs 08, 2013, 13:00:40 ÖS »
Pekala, anlaşılan kendi sektörünü zedeleyen bir firmadan beklediğinizden çok daha fazlasını bir televizyon kanalından bekliyorsunuz, yapımcı firmanın pek suçu yok gözünüzde, saygı duymak lazım. Neyse olan olmuş zaten, tam olarak görmedim fakat internette dönen görseller gerçekten Pepe'nin ilk dönemini yansıtıyorsa yapımcı firmaya geçmiş olsun şimdiden, TRT'nin de ne kadar etkileneceğini, ne kadar işin içinde olduğunu elbet görürüz. Zaten iş ciddileştikçe anlaşma yoluna gidilecektir, telif hakları konusunda uluslararası davalarda pek şansımız olduğunu düşünmüyorum.

12
CG Dünyasından Haberler / Ynt: Pepee TRT Çocuk'ta yayında...
« : Mayıs 08, 2013, 12:16:39 ÖS »
Sorduğun sorunun içinde art niyetli olmaları var mı yok mu tam kestiremiyorum ama hukuken sorumlu olmayacak bir sözleşme yapabileceklerine inanıyorum evet. Anlaşamadığımız nokta şu sanırım, TRT masumdur, suçsuzdur vs demiyorum, ancak ortada esas "hırsızlığı", "esinlenmeyi", "şanssızlığı" vs gerçekleştiren bir üretici firma varken, aynı zamanda konularında uzman ve özgün olma zorunlulukları hem profesyonel hem etik olarak mevcutken, öncelikli olarak TRT'ye yüklenilmesini enteresan buluyorum.

13
Animasyon Çalışmalarınız / Ynt: Mobil Oyun animasyonu
« : Mayıs 08, 2013, 10:43:01 ÖÖ »
Eline sağlık çok hoş. Öyle kare kare inceleyip hata bulmaya çalışmanın anlamı yok, oyunu taşıyacak kadar güzel duruyor. Bir tek; acaba duvar etkileşimleri birazcık daha uzun sürse daha mı hoş olurdu diye düşündüm.

14
CG Dünyasından Haberler / Ynt: Eti Balık Krakerler İsyanda
« : Mayıs 08, 2013, 10:40:40 ÖÖ »
Gayet leziz gözüküyor, katılıyorum, çok şükür ..

15
CG Dünyasından Haberler / Ynt: Pepee TRT Çocuk'ta yayında...
« : Mayıs 08, 2013, 10:30:42 ÖÖ »
Üzgünüm fakat bana göre yok, çünkü işinin ehli biri, konuya yeterince hakim olmayan birini her zaman aldatabilme yolunu bulacaktır. Programı durdurma olayı oldu mu emin değilim, olduysa bu da sorumluluktan değil tedbir ile, hukuki yaptırım ile alakalıdır muhtemelen. İşin hukuki yanından bahsetmeye çalıştım, bu iş TRT'nin üzerine kalmaz, kalmamalı da benim fikrime göre. Zaten franchise kısmına bakarsak ürün haklarını almadı/alamadı sanırım TRT. Olayı etik olarak ele alacaksak da, üretici şirketin kat kat daha hatalı olduğuna inanıyorum, kat kat daha büyük cezalar alması gerektiğini düşünüyorum.

16
CG Dünyasından Haberler / Ynt: Pepee TRT Çocuk'ta yayında...
« : Mayıs 08, 2013, 02:01:09 ÖÖ »
Konuda çok eskilere dönük okumadım fakat  TRT'ye olan kızgınlığı çok anlayabilmiş değilim. TRT sonuçta konu ile alakasız bir kurum, sektörü inceleme, benzerlerini araştırma gibi zorunlulukları yok, çoğu işte de buna kalkışılırsa zaten işin yapılabilirliğini sorgularım. Zira neredeyse herkes tarafından bilinen bir karakter değil de, bir sitenin derinliklerinden çıkarılmış bir karakter de  benzetilebilir, uygulanabilir idi. Hiçbir kurumun bunu yeterince araştırabilmesinin imkanı yok. TRT işin özgünlüğü ile alakalı bir madde koymuştur elbet sözleşmelerine, sorumluluğu üretici firmaya yükleyen, tatsız bir senaryoda kendini kurtaran, ki zaten öyle olmalı. Gayet ilk andan beri haberleri olup sözleşmelerine de güveniyor olabilirler. Senaryo nasıl olursa olsun ilk etapta buna cesaret edebilen firmayı eleştirmek lazım sanki.

17
Animasyon Çalışmalarınız / Ynt: Gözyaşım - Kısa Film
« : Mayıs 04, 2013, 00:47:01 ÖÖ »
Herkes çoğu şeyi yazmış zaten, en başta gözüme çarpan basit bir şeyi dile getireyim öncelikle;
Kalpten dökülen damlalar yerine kaplten yazmışsın.
Renderi eleştirmenin çok anlamı yok ama dış sahneler "washed out" olmuş, standart Sun&Sky kullandın sanırım, multiplier değerini en azından 0.7lere çeksen dahi oldukça toplayacaktır.
Bir de Time evet şahane, benim de kişisel olarak en sevdiğim HZ eserlerinden fakat sahnelerine fazla gelmiş, müzik alıyor başını gidiyor, yükseldikçe film altta kalıyor iyice uzaklaşıyor bizden. En azından 2 farklı tema yerine 6-7 dklık bir eser seçseydin daha iyi olabilirdi.
Kısa filme cesaret edebilmek bile takdire değer, bundan sonrakiler daha iyi olacaktır, başarılar

18
Animasyon Çalışmalarınız / Ynt: ianimate oyun 2. sinif reel
« : Nisan 22, 2013, 15:11:29 ÖS »
az önce Vimeo'da gezinirken iAnimate'in sayfasında senin işlerin başkasının adı altında yayınlandığını gördüm. bir yanlışlık var sanırım, bilgin olsun. kolay gelsin
Okul demosu olduğu için muhtemelen katılan herkeste aynı modeller, benzer çalışmalar vardır.

19
Maya / Ynt: Import FBX ??
« : Mart 30, 2013, 22:28:41 ÖS »
Window> Setting/Preferences> Plug-In Manager> fbxmaya
idi yanlış anımsamıyorsam

20
Genel Sohbet / Ynt: Profesyonel Freelancer olmak
« : Mart 29, 2013, 01:08:13 ÖÖ »
Ali Taran örneği biraz uç. Seven sevmeyen ayrı fakat herkes profesyonel olarak takdir ediyordur sanırım. Fikirlerini, işlerini sevmeyen de çıkar fakat işine aşırı saygılı, uçuk disiplinli bir insandır, reklam sektöründe yüzlerce hikayesi vardır ..
Freelancer kalıbına girmeyebilir çünkü bu sistemde yine ajansa bağlı çalışıyordunuz, öyle  dilediğiniz işi yapma durumu yok, çalışanlarından sadece nerede yaparsan yap, ama yap. Arandığında mutlaka ulaşıl, çağırıldığında gel durumuydu, hala devam ediyor mu bilemedim.

Sayfa: [1] 2 3 ... 10