İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Joker

Sayfa: [1]
1
Filmler / Vikingler Efsanesi : Thor (Legends of Valhalla: Thor)
« : Ağustos 16, 2012, 03:52:02 ÖÖ »
Vikingler Efsanesi : Thor (Legends of Valhalla: Thor)

Pixar ve Dreamworks filmleri izlemekten diğer animasyonlara sıra gelmiyor sanırım. Ama bu hafta (10 Ağustos itibariyle) İzlanda, Almanya ve İrlanda ortak yapımı bir animasyon filmi vizyona girdi. Daha çok İzlanda yapımı olan film, İskandinav mitolojisinin baş kahramanı Thor üzerine kurulu. İskandinav mitolojisindeki ünlü Tanrı "Çekiçli yenilmez Thor"un animasyon versiyonu olan bu film Avrupa'nın önde gelen animasyon stüdyolarından biri olan CAOZ tarafından (www.caoz.com) 3 boyutlu olarak çekildi. Filmin yönetmenliğini ise Óskar Jónasson, Toby Genkel ve Gunnar Karlsson ortaklaşa üstleniyor.




Göklerdeki Tanrı babasından bir işaret olarak sihirli bir çekiç alan genç kahraman Thor, film de güçlü ve kötü bir kraliçeye karşı mücadele veriyor. Kötü kraliçe dev canavarlardan oluşan ordusunu Thor'un kasabasını yerle bir etmeleri için görevlendiriyor ve tabii ki tüm iş genç kahraman Thor'a kalıyor! Filmin senaryosu Friðrik Erlingsson ve Toby Genkel tarafından kaleme alınmış. (Orijinal dili İzlandaca'dır.)

<object width="640" height="385"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mqkqao2m6xo&fs=1&start="></param> <param name="allowFullScreen" value="true"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/mqkqao2m6xo&fs=1&start=" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="640" height="385" wmode="transparent"></embed></object>




Kısaca;
Demirci bir genç olan Thor, yiğitlik, onur ve saygı peşindeyken annesinin onu neticeye daha kolay yoldan götürecek planları vardır! Efsaneye göre o Tanrıların Kralı Odin’in oğludur ve köylüler de Odin’in tanrısal koruması altında yaşadıklarına inanmaktadırlar. Ancak Yeraltı Kraliçesi Hel, hem insanları hem de tanrıları tehlikeye atacak şeytani planlar kurmaktadır. Ve tam bu sırada ne tesadüftür! dünyanın en güçlü silahı, Ezici çekiç Thor’un eline düşer! Devler köyü basıp Thor’un en iyi arkadaşı Edda’yı kaçırınca, Thor hem kendisi hem de en iyi arkadaşı için kötülere karşı gelmek zorunda kalır.

Notlarım :
- 2011 yapımı film de üç prodüksiyon firmasının imzası var: CAOZ, Ulysses, Magma Films Ltd.

- Özellikle CAOZ kısa metrajlı animasyonları ile tanınan bir firma ve ilk kez uzun metrajlı bir işe kalkışıyor. Filmin hedef kitlesi tabii ki çocuklar. Büyüklere yönelik herhangi bir albenisi yok. Teknik anlamda yetersizlikleri maalesef oldukça fazla ve bir çok açıdan göze çarpan tutarsızlıklar mevcut. Bazı sahneler çok hızlı kotarılmış gibi...

- Karakterler (az olmakla birlikte) eğlenceli denilebilir. Özellikle "Ezici Çekiç"in konuşması filme biraz renk katmış. Sonuç olarak, teknik anlamda güçlü olmayan ama yine de üzerinde fazlaca uğraşıldığı belli olan çocuklara yönelik hoş bir animasyon olduğunu söyleyebilirim.

2
CG Dünyasından Haberler / Özel efektin büyücüsü öldü!
« : Ağustos 14, 2012, 02:53:34 ÖÖ »
Özel efektin büyücüsü öldü!

E.T., Alien (Yaratık) ve King Kong filmlerinin ünlü hayal karakterlerinin yaratıcısı İtalyan sanatçı Carlo Rambaldi 86 yaşında Lamezia Terme kasabasındaki hastanede yaşamını yitirdi.

Sinemaya sevimli uzaylı E.T.’yi kazandıran, 3 Oscar ödüllü görsel efekt uzmanı İtalyan Carlo Rambaldi, 86 yaşında yaşama veda etti. King Kong’un 1976 yılı versiyonu ve Alien (Yaratık) filminin özel efektlerini de gerçekleştiren Rambaldi, tam anlamıyla bir digital teknoloji düşmanıydı!.



El ürünü yaratıkların yaratıcısı olması nedeniyle "sinema zanaatının öncülerinden" kabul edilen Carlo Rambaldi, yaşamının son 10 yılını geçirdiği Catanzaro vilayetine bağlı Lamezia Terme beldesinde hayata gözlerini yumdu. Gerçekçi özel efektleriyle, sinema tarihine adını yazdıran maestro Rambaldi, ilk Oscar ödülünü, John Guillermin’in yönettiği 1976 yapımı "King Kong" filmindeki 12 metrelik goril efektleriyle aldı.


1979 tarihli Ridley Scott’ın "Alien" filmindeki yaratık tasarımı nedeniyle ise Hans Ruedi Giger’la birlikte "En İyi Görsel Efekt" dalındaki 2’nci Oscar ödülünü evine götürdü.

BİLGİSAYAR DÜŞMANI!
O tarihlerde Holywood’da aranan isimlerden biri olmaya başaran Rambaldi, 1977 yılında "Üçüncü Türden Yakınlaşmalar" filmiyle Steven Spielberg’le birlikte çalışma fırsatı yakaladı. Rambaldi, kendisine 3’üncü Oscar ödülünü getiren ve hafızalara kazınan E.T. karakterini de bundan sonra hayata geçirdi.

Her şeyin bilgisayarda yapılmasından, efektlerde dijital çözümlerden tam anlamıyla nefret eden Rambaldi bir röportajında, gişe rekorları kıran 1982 yapımı "E.T. The Extra Terrestrial" için "Dijital, mekatronikten 8 kat daha fazla pahalı. E.T., 1 milyon dolara mal oldu ve 3 ayda bitirdik. Filmde 120 çerçeveleme var. Aynı şeyi bilgisayarda gerçekleştirmeyi isteseydik bunun için en az 200 kişi ve 5 ay gerekecekti" diye konuşmuştu.



E.T. İÇİN KEDİLERDEN ESİNLENDİ!
Rambaldi, E.T. tasarımına ilişkin, "E.T.’nin gözleri çok açık bir şekilde bir kediyi anımsatıyor. İlk eskizlerimde, Himalaya kedilerinin suretlerinden esinlendim. Onlarla aynı ifade çizgilerini taşıyor" diye anlatmıştı. Bu kedi hikayesi, Spielberg’e ise asla inandırıcı gelmemişti. Ünlü yönetmen, ET.’nin yüzünün her zaman Albert Einstein, Ernest Hemingway ve Carl Sandburg karışımı olduğunu söylüyordu.

ARTIK GENÇLER EVDE GÖRSEL EFEKT YAPIYOR!
Her zaman, efektlere el emeği verilmesi gerektiğini savunan Rambaldi, "Bir sihirbazın, yaptığı hileleri ifşa etmesi gibi bu iş sihrini kaybetti. Şimdi tüm gençler, evdeki bilgisayarlarıyla özel efektler yapabiliyor" diye öfkesini dile getiriyordu.

Frank Herbert’in romanından uyarlanan, David Lynch’in bilim kurgu filmi "Dune" (1984) için dev kum solucanlarını ve uzay kahramanlarını da yaratan Carlo Rambaldi, 1970’li yılların başlangıcında Holywood sinemasına adım atmasının öncesinde, İtalya’da da çok önemli işlere imza attı. 1957 yapımı fantastik film Sigfrido’daki efektlerin yanı sıra, Mario Bava, Lucio Fulci ve Dario Argento gibi İtalyan sinemasının önemli isimleriyle çalıştı.

Kaynaklar :
Hürriyet : goo.gl/Tam3T
CBCNEWS : goo.gl/HIwn6

3
ABD'de amatör silah üreten bir kişi 3D yazıcı ile yarı-otomatik silah üretti!

Michael Guslick adlı amatör silah üreticisi, AR-15 tarzı yarı-otomatik silaha ait yapım şemalarını internet'den indirdi ve üç boyutlu yazıcısı ile nitelikli bir silah üretti. HaveBlue adlı bir şirkette mühendis olarak çalışan Guslick, internette bir foruma gönderdiği yazıda 3D yazıcısı ile kendisinin ürettiği 22 kalibrelik silahla 200 el ateş ettiğini de açıkladı.


Copyright : Huffingtonpost

Silahın büyük bölümünün plastikle yapıldığını belirten Guslick, geriye kalan kısımları da metal parçalarla birleştirdiğini söyledi. Huffington Post'a yaptığı açıklamada, silah yapımına dergileri karıştırarak karar verdiğini belirten Guslick, 22 kalibrelik pistol tarzı silahın daha önce kullandığı pek çok gerçek silahtan daha güvenli olduğunu belirtti.

Bu üretimin ardınan bu yöntemi AR-15 tarzı yarı otomatik bir silaha uyarlayan Guslick, ürettiği bu silahın Batman Kara Şövalye filminin gösteriminde yaşanan katliamda kullanılan silahla aynı model olduğunu ve bunu üretmenin çok da zor olmadığını belirtti. Ancak Guslick, yarı otomatik silahın ilk denemelerinde iyi performans verdiğini söylese de bazı ufak tefek sorunların hala bulunduğunu belirtti.

Amatör silahçı, kendisi tarafından üretilen silahın, ilk 3D yazıcı yapımı silah olarak tarihe geçerken bu projeden kar amacı gütmediğini söyledi.

Michael Guslick'in bu icadı dünyada bir anda gündeme oturdu. Evde silah üretmenin sakıncalarına ve olası tehlikelerine dikkat çeken pek çok yayın şu sıralar bu konuyu tartışıyor....
<object width="640" height="385"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/YqzJlBcCsow&fs=1&start="></param> <param name="allowFullScreen" value="true"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/YqzJlBcCsow&fs=1&start=" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="640" height="385" wmode="transparent"></embed></object>


3 Boyutlu Yazıcı Nedir?
Bilgisayar ortamında oluşturulan modeli, kompozit malzemeler ve abs plastik kullanarak, püskürtme sistemiyle katman katman üreten yazıcılara 3D printer denir. 1980’lerden beri sanayi sektöründe ve araştırmalarda kullanılan 3 boyutlu yazıcılar, fiyatlarının çok yüksek oluşu ve büyük boyutları nedeniyle piyasaya çıkamıyordu. Son 10 yılda giderek popüler hale gelen 3 boyutlu yazıcılar kullandıkları özel malzemeleri ardışık katmanlar şeklinde sıralayıp 3 boyutlu cisimler oluşturuyor.

Fiyatları henüz tüketici için pahalı olsa da şirketler için uygun düzeye indiği söylenebilir. Son dönemde dişçilik, mimarlık, havacılık, ayakkabı sanayii gibi birçok sektörde bu teknoloji kullanılabiliyor.

Kaynaklar :
Huffingtonpost : goo.gl/QPIfS
Hürriyet : goo.gl/fe0Xp

4
Filmler / Tepedeki Ev (From Up On Poppy Hill)
« : Ağustos 08, 2012, 03:14:30 ÖÖ »
Tepedeki Ev (From Up On Poppy Hill)

03 Ağustos itibariyle Japon animasyon stüdyosu Studio Ghibli'den sessiz sedasız 2011 yapımı bir film vizyona girdi. Çok fazla reklamı da yapılmadı ve sadece belirli salonlarda, kısıtlı bir süre gösterimde kalacak sanırım... Filmin yönetmen koltuğunda bu defa Hayao Miyazaki'nin oğlu Goro Miyazaki var. (Bu film daha önce "31. İstanbul Film Festivali" kapsamında bazı salonlarda da gösterime girmişti...)





<object width="640" height="385"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/wIl2W3T3wfQ&fs=1&start="></param> <param name="allowFullScreen" value="true"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/wIl2W3T3wfQ&fs=1&start=" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="640" height="385" wmode="transparent"></embed></object>

Tepedeki Ev (Orijinal adı : Kokuriko-zaka kara), 1963’ün Yokohama’sında yaşamdan bir süreci izleyiciye yansıtıyor. Senaryosu Miyazaki tarafından yazılan filmin yönetmen koltuğunda yukarıda da belirttiğim gibi oğlu Goro Miyazaki var. Hikaye, Tetsurô Sayama’nın yazdığı 1980 tarihli bir shojo manga’ya dayanıyor.

Film Japon Akademisi tarafından yılın En İyi Animasyonu seçildi ve Japonya'da yılın en fazla izlenen 4. filmi oldu. Aslında Goro Miyazaki'nin bu ilk yönetmenlik denemesi değil ve öncekilere nazaran bu daha bir seyirlik ve akıcı olduğunu söyleyebilirim. (Önce ki yönetmenlik denemelerini beğenmemiştim.)



"Tepedeki Ev" kısaca;
1964 Tokyo Olimpiyatları'ndan hemen önce Yokohama'da lise öğrencisi Umi ve Shun'ın kampüslerinde yer alan öğrenci kulüpleri binasının yıkımına engel olmak için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Tabii ki olay sadece bu değil, film bir çok yan hikaye ile zenginleştirilmiş ve karakterlerin geçmişleri/o an ki yaşamları da izleyiciye birebir sunulmuş.

Bu film de Hayao Miyazaki filmlerinin alametifarika'sı olan fantastik ögelere yer yok! Çünkü bu film gerçek hayattan bir yaşamsal kesit sunuyor... Umi'nin tüm ev işlerini üzerine alıp, kardeşlerini büyütmesinden tutun, Kore Savaşı'nda kaybettiği babasına olan hasreti, Shun'a olan sonu belirsiz aşkı gibi gerçek hayata özgü durumlar var.

5
Crytek tarafından geliştirilen Crysis serisinin en çok beklenen oyunu olan Crysis 3'e ait (tek kişilik mod) 18 dakikalık bir video yayınlandı...

2013′ün Şubat ayında PlayStation 3, Xbox 360 ve PC platformları için piyasada olması planlanıyor. Oyun 2047 yılında geçiyor...

Not : Bu video, serinin diğer oyunlarından görsel anlamda nasıl bir farklılık gösterdiğini izlemek açısından da önemli sayılır.
 
<object width="640" height="385"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/gBRPQAVQrQ4&fs=1&start="></param> <param name="allowFullScreen" value="true"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/gBRPQAVQrQ4&fs=1&start=" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="640" height="385" wmode="transparent"></embed></object>

6
CG Dünyasından Haberler / Sıcak Havada "Buz Devri" Rekoru!
« : Temmuz 23, 2012, 02:45:28 ÖÖ »
"BUZ Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor (Ice Age: Continental Drift)" filmi, gösterime girdiği ilk 3 günde topladığı seyirciyle, son yıllarda Türkiye’de en iyi açılış yapan animasyon filmi oldu.

Box Office Türkiye’nin 2005 yılından günümüze ilk üç günden oluşan açılış rakamlarından yola çıkarak hazırladığı verilere göre, serinin dördüncü filmi, 29 Haziran’da 268 kopyayla vizyona girdi. İlk 3 günde 259 bin 671 kişinin izlediği film, 2 milyon 837 bin lira hasılat elde etti. [Box Office : goo.gl/ReXiX]

Yönetmenliğini Steve Martino ve Michael Thurmeir’in yaptığı, Manny, Diego ve Sid’in, kendilerini diğerlerinden ayıran afetten sonra sürüklendikleri bir kıtada başlarına gelenlerin beyaz perdeye taşındığı film, böylece son yıllarda Türkiye’de en iyi açılış yapan animasyon filmi oldu.

"Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor"u ilk 3 günde 208 bin 738 seyirci toplayan Şirinler (The Smurfs) izledi. 5 Ağustos 2011’de vizyona giren filmi, toplamda 1 milyon 148 bin 475 kişi izlemişti.

İlk 3 günde 132 bin 775 seyirciyle 8. sırada yer alan "Allah'ın Sadık Kulu: Barla", toplamda 2 milyon 226 bin 295 kişiye ulaşarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Kaynak : Hürriyet [goo.gl/ZDnho]

Not :
- Ice Age: Continental Drift, ABD'de gösterime girdiği ilk haftada 46 milyon dolar hasılat yapmıştı.
- Bu haberi Türkiye açısından bir rekor olduğu için paylaşmak istedim.

Şu link'de 2005 yılından bu yana Türkiye'de en iyi açılış yapan ilk 10 animasyon filmini görebilirsiniz : Hürriyet [goo.gl/NpAsf]

Sayfa: [1]