İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Positive ~ Emre

Sayfa: [1] 2 3 ... 36
1
Donanım / Ynt: Yüksek çözünürlülük için donanım
« : Mayıs 19, 2013, 15:54:08 ÖS »
İki fanında çalışması lazım, yüksek performans ile alakası yok o durumun.
Ben bir yerlerde böyle bir şey okudum diye hatırlıyorum. Dün de kasayı açıp baktım fanın teki hızlı teki yavaş dönüyordu. Yarın Asus servisini arayıp soracağım. Eğer bu bir problemse değiştirmek lazım. Ben normal sanıyordum.

2
Ses ve Müzik / Ynt: Soundtrack Hakkında?
« : Mayıs 19, 2013, 15:51:16 ÖS »
Bu tür müzikler new age ve epic'ten başka, instrumental, contemporary classical, orchestral, soundtrack gibi etiketlerle bulunabilir. Benim sevdiğim türler arasında yer alır bunlar. Uzun zamandır nadiren sözlü müzik dinliyorum :)

Ücretsiz müziklerin yayınlandığı en meşhur sitelerden birisi soundcloud.com'dur. Bizler gibi amatör insanların da müzikler besteleyip yayınladığı, yorumlandığı sosyal bir site. Burada da bahsettiğimiz etiketlerle müzikler arayıp projene uygun olanı bulursan, sahibine mesaj veya yorum yazarak projende kullanmak istediğini belirtebilirsin. Ticari bir iş olmadığını da söylersen izin verebilirler. Bazı insanlar ücretsiz yayınladıkları emeklerinin üzerinden para kazanılmasından hoşlanmaz o yüzden bunu bilmeleri iyi olur.

Bunlar dışında google'da free music vs şeklinde aramalar sonucu çeşitli sitelere denk gelirsen, oralarda müziklerin lisans durumlarını öğrenmende fayda var. Artık çoğu ücretsiz hizmet sitesinde (müzik, resim, footage vs paylaşılan siteler) Creative Commons kullanıldığı oluyor. Bunları anlamak için de şu işaretleri öğrenmekte yarar var: http://tr.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons

3
CG Dünyasından Haberler / Ynt: Flawless Life
« : Mayıs 18, 2013, 03:23:41 ÖÖ »
Ben de çok beğendim. Limuzin sahnesinde ters köşe oldum. İnsanın aklı öyle bir durumda hemen öyle şeylere gidiyor çünkü :)
Elinize sağlık.

4
Donanım / Ynt: Yüksek çözünürlülük için donanım
« : Mayıs 18, 2013, 03:20:59 ÖÖ »
Bence yüksek çözünürlük, ekran kartından ziyade ram'e yüklenir ama ekran kartı eskiymiş. Onu güncellemek yararlı olabilir elbette. Cuda olayı bu işlerde faydalı sanırım. Ben 2-3 ay önce yeni sistemi toplarken 2GB Asus 660ti OC tercih ettim. Çift fanlı olmasına rağmen 1-2 oyun denedim ve yüksek kalitede oynasam bile ikinci fan çalışmıyor. Ki o yüksek performans ihtiyacında devreye girer.

Anakartın desteklediği en yüksek işlemciye geçiş de faydalı olabilir. Bios güncellemesi ile şu an desteklenmeyenler de desteklenir hale gelebiliyor. Sitesinden support kısmına göz at. Ram ilavesi de yaparsan (toplam 24 veya 32 GB gibi) 2-3 sene daha götürebilecektir tahminimce.

5
Adobe Photoshop / Ynt: Raw
« : Mayıs 18, 2013, 03:10:45 ÖÖ »
Jpg demek sıkıştırılmış fotoğraf demektir. Raw ise, işlenmemiş ham fotoğraf demektir. Yani onun üzerinde ışık, ton vb ayarları yapmak konusunda birçok imkana sahip olursunuz. Jpg'de bu çok kısıtlıdır. Raw kadar esneklik sağlamaz.

Sorunuza gelirsek, jpg uzantılı bir dosyayı raw olarak açamazsınız. Raw olarak işlemek için Nikon'un NEF uzantılı dosyalarına, Canon'un da CR2 dosyasına ihtiyaç var. Hemen hemen tüm markalar farklı uzantılarla DSLR makinelerde raw çıktı verebilirler.

Alıntı
Many raw file formats, including IIQ (Phase One), 3FR (Hasselblad), DCR, K25, KDC (Kodak), CR2 (Canon), ERF (Epson), MEF (Mamiya), MOS (Leaf), NEF (Nikon), ORF (Olympus), PEF (Pentax), RW2 (Panasonic) and ARW, SRF, SR2 (Sony), are based on the TIFF file format. These files may deviate from the TIFF standard in a number of ways, including the use of a non-standard file header, the inclusion of additional image tags and the encryption of some of the tagged data.

Daha detaylı bilgi için: http://en.wikipedia.org/wiki/Raw_image_format

6
Animasyon Çalışmalarınız / Ynt: Gözyaşım - Kısa Film
« : Mayıs 03, 2013, 02:51:52 ÖÖ »
Ben mesajı alamadım. Sadece baştaki adamla çocuğun olayını biliyorum. Gerisi tamamen bilinmez durumda benim için. Mahsuru yoksa hikayenin özetini yazar mısın?

Hikayeden bağımsız birkaç önerim olacak.
- İlk baştaki çocuklu sahne hariç kamera açıları seçiminde çok fazla hata var. Genellikle insanların suratlarına karşıdan ve çok yakın tutulan kameralar nedeniyle o an o sahnede verilmek istenen mesajı yakalamakta zorlanıyorum. Bir sinema yapımcısı veya yönetmeni olarak değil, çok fazla izleyen biri olarak bu sorunu görebiliyorum. Keşke bu animasyonu yapmadan önce en az 2-3 tane filmi, sadece çekim açılarını, kadrajı falan kavramak için izlemiş olsaydın. Mesela sofrada otururlarken her ne oluyorsa ikisi bir arada görünürken olmalıydı bence. Ki o kan nereden çıktı, kadına ne oldu sorusunu sormamış olurdum kendi kendime. (Belki bu sahneyi özellikle yaptın ama dediğim gibi ben konuyu anlamadığım için tuhaf gelmiş olabilir)

- Baştaki titreşim işiyle, el kamerası çekimi hissi vermek istemişsin sanırım. Evet noise ile bu his verilemiyormuş bunu görmüş olduk. Bence şart değil, sahnenin mesajına katkısı yok ama ille de yapmak gerekiyorsa daha yumuşak hareketlerle yalpa yaptrımak daha iyi olurdu. (Bu konuda Cloverfield ve Chronicle filmlerini öneririm.)

- Erkek karakterin nefes alışı aşırı seri görünüyor. Ancak uzun bir koşu sonrası bu kadar seri olmalı bence. Yani orada oturduğu yerde bu hızda nefes alması normal gelmedi bana.

- Yanlış görmediysem, yine erkek karakterin ağladığı sahnede gözyaşı yüzünden ayrı düşüyor. Karakter öne arkaya sallanırken gözyaşı havada bağımsız duruyor yani. Bu sanırım gözünden kaçtı.

Biraz çok oldu galiba :) İş yapmaz ama yapılan işlere de kulp takmadan edemez kişi gibi görünmek istemem. Faydalı bir yorum yapmaya çalıştım. Umarım yoruma açtığına pişman etmem.

Başarılar.

7
Fragmanlarında ihtişamlı görünüyor ama acaba Transformers gibi basit bir milliyetçilik filmine falan döner mi endişesi taşıyorum. Umarım öyle saçma bir senaryoyla harcamazlar bu fikri.

8
Animasyon Çalışmalarınız / Ynt: Animasyon Geç Kaldık
« : Nisan 30, 2013, 14:17:17 ÖS »
Evet birinci seçilen çalışma da çocuklara yönelik olmamış cidden. Yetişkin bir insan için anlamlı ama çocuğa ne katacak anlamış değilim. Çocuklar hemen trafiğe çıkıyormuş gibi sanki. Bence o seçilenler arasında en iyisi MOŞE'ler. Ama onu da karakter ve bazı kısımlar hariç animasyon olarak beğendim. Diyaloglar iyi değildi. Çocuklar için bile fazla yapmacık.
- Oley ne güzel karşıya geçtik di mi?
Bu cümleyi yazmak için ne kadar düşündüler acaba? :)

Hepsini de izledim ve genel sorun: Çocuklara yönelik mizah anlayışı sorunlu.

9
WIP / 3D / Ynt: Ensar Yanar - Zbrush/Mudbox çalışmaları 2013
« : Nisan 14, 2013, 16:33:28 ÖS »
Güzel işler Ensar. Eline sağlık. Yoksa Walking Dead dizisine de iş yaptın mı? :)

10
Filmler / Ynt: Elysium - Neill Blomkamp'in yeni filmi
« : Nisan 14, 2013, 16:04:59 ÖS »
Bakalım District 9 gibi sağlam referansı olan Neil'in ikinci işi nasıl olacak? Merakla bekliyorum. Sci-fi olsun çamurdan olsun.

11
Güzel işler. Bize gelince vakitsizlikten(!) yapılamayan ama elaleme gelince sinema kalitesinde efektler. Umarım bizim dizilerde de böyle şeyler görürüz bir gün.

Bu arada biraz konu dışı ama, zaman zaman haber sitelerinde yerli dizilerin yurtdışında ne kadar izlendiği, ilgi gördüğü ile ilgili haberlere denk geliyorum. Bunlar acaba gerçek mi yoksa bizim sitelerin abartmaları mı merak etmiyor değilim. Ben kendi adıma beğenmediğim için tek bir yerli dizi dahi izlemiyorken yurtdışında bu kadar ilgi görmeleri şaşırtıcı geliyor. Sonuçta Walking Dead, Spartacus, Game of Thrones gibi nice güzel dizileri gördükten sonra diğerleri çok basit değil mi sizce de?

Adı geçmişken, Spartacus efektlerini gösteren bir video yayınlandı mı şimdiye kadar?

12
C4D bilmediğim için spline wrap'in de ne olduğu hakkında hiç fikrim yoktu. Şimdi youtube'da izledim. Aklıma çok daha önce izlediğim bir ders geldi. Bu yöntem iş görür mü?

Videonun başında C4D ile sonunda da Maya ile yapıyor aynı efekti.




13
Maya / Ynt: Maya outliner isimlendirme
« : Nisan 02, 2013, 16:50:46 ÖS »
İlginç. O zaman namespace editor ile ilgili yürütebileceğim son tahmin, önce en içteki isimleri silmediğin için has child uyarısı veriyor olabilir. Yani önce en içteki ismi sonra bir üstteki ismi sıra sıra silersen düzelmesi lazım sanırım. Ben 2013 ile deniyorum oluyor.

Scriptte sorun yaşamaman lazım. Daha önce 2012 ile kullanıyordum, şu an da 2013 ile kullanıyorum sorunsuz. Bende script iki dizinde mevcut, programın hangisinden çağırdığını bilmediğim için ikisini de yazayım.

- C:\Users\***\Documents\maya\2013-x64\scripts
- C:\Users\***\Documents\maya\scripts

Şu an sol attaki MEL satırına parantezler hariç ( cometRename; ) yazdığımda açılıyor. Yani o noktalı virgülden önceki kısım dosyanın tam adı olmalı. Büyük küçük harf duyarlı sanırım ona da dikkat. Shelf'e de sadece bu cometRename; ibaresini ekledim, tıklar tıklamaz geliyor yani.

14
Maya / Ynt: Maya outliner isimlendirme
« : Nisan 02, 2013, 16:14:20 ÖS »
Root seçili iken set current tıkla. Yani root'u silmiyorsun o zaten dosyanın kendisi demek. Ondan sonra alttaki isimleri tek tek seçerek sadece delete butonuna basman gerek.

Bu arada daha sonra bu tür sorunlarla uğraşmak isteimiyorsanız bundan sonra ana sahneye import ederken import penceresinde sağdaki ayarlarda Namespace Options kısmının aşağıdaki resimdeki gibi olmasına dikkat edin.

15
Bence de kendisi çekmiştir. Sondaki kelimeleri yanlış anlamadıysam okulu için bir ödev projesi bu? Gidip çekmiştir bunları. Ama lavabolu sahne gibi bazı sahnelerde yukardan aşağı hareket var ve lavabonun hem üstü hem altı görünüyor. Haliyle tek fotoğraf olması zor gibime geldi. Yani Osman'la aynı düşüncedeyim.

16
Maya / Ynt: Maya outliner isimlendirme
« : Nisan 02, 2013, 15:51:28 ÖS »
Eğer tamamını tek tek rename edeceksen Comet öneririm. Mükemmel bir araç. Python falan gerekmez bunu scripts klasörüne atıp çağır kullan.
http://www.creativecrash.com/maya/downloads/scripts-plugins/utility-external/misc/c/cometrename

Ama senin durumun için daha pratik bir çözüm vardı diye hatırlıyorum. Evet şimdi programı açıp baktım buldum.
Window > General editors > Namespace editor açıyorsun. Orada :root altında import edilmiş bütün mamülleri görüyorsun. Onları ana sahneye sadece kendi isimleriyle dahil etmek istiyorsan, ki ben öyle anladım, o alt isimeri seçip delete diyorsun. Açılan pencerede de merge with root dersen istediğin işlem gerçekleşmiş olmalı.

17
Genel Sohbet / Ynt: Bazı iş ilanları ile ilgili
« : Mart 15, 2013, 22:00:45 ÖS »
Polemik başlamadan önce benim de mesajım olunca bir cevap verme gereği duydum. Beklentimiz ya da en azından benim beklentim 3-5 kelimeden fazlası değil. Önce başvuruya teşekkür sonra da olumlu veya olumsuz dönüş ve hele hele telefon gibi birden fazla iletişim beklentisi içinde hiç değilim. Neticeyi bildirmeleri yeterlidir.

Belki iletişim özürlü olanlar vardır. Birkaç öneri yapayım:
- Başvurunuz için teşekkür ederiz ancak işe kabul edilmediniz.
- Aradığımız niteliklere sahip değilsiniz.
- İşlerinizi inceledik ancak beğenmedik.
- İşleriniz güzel ancak bizim için yetersiz.
- İşleriniz fevkalade ama sizden önce aradığımız kişiyi bulduk.
vs vs.

Çok zor değil değil mi? Uzun uzadıya, moral verici bir olumsuz cevap beklemiyor kimse. Olumsuz bir cevap bile icabında moral verir çünkü o iş başvurusu halen cevaplanmamışsa örneğin mecburiyetten başvurulmuş daha dandik bir firma sizi işe çağırdığında işi kabul edip etmemekte tereddüt edersiniz. Ama olumsuz cevap verilmişse en azından boşta kalmayalım diye ayıya dayı der çalışırsınız dandik firmada. Anlatabildim umarım.

Bu arada, burada bu durumu eleştirenleri işverenler eleştiriyor olsa anlarım ama firmalarda ücretli olarak çalışan arkadaşların eleştirmesine şaşırdım. Allah bozmasın ne diyeyim.

18
Genel Sohbet / Ynt: "eleştiri fobisi" üzerine
« : Mart 15, 2013, 17:29:31 ÖS »
Eleştirenleri eğitmeye çalıştığımız kadar kendimizi eğitsek bu kadar büyümezdi bu konular belki. Mesela, neden anlamsız eleştirileri veya eleştiri kılıfı altında yapılan karalamaları görmezden gelmeyi öğrenmekle başlamıyoruz? Eleştiri olarak beklentilerimizi bulamadığımızda hayal kırıklığı yaşamamayı neden öğrenmeye çalışmıyoruz?

19
Genel Sohbet / Ynt: Bazı iş ilanları ile ilgili
« : Mart 15, 2013, 17:25:05 ÖS »
Ben bu konuya yazmıyim. Çünkü başlarsam kitap çıkar. En iyisi bu umursamaz işverenlerin de bir gün ilanlara başvurmak zorunda kalmasını temenni edeyim. Böylece ne demek istediğimizi yaşayarak anlarlar.

20
Genel Sohbet / Ynt: eğitim cd'leri hazırlayıp para kazanmak ?
« : Mart 15, 2013, 16:53:07 ÖS »
Bu işi ücretli olarak yapmak isteyen bir insanın anlatım kabiliyetini görmek isterdim para vermeden önce. Benim gibi düşünen insanları da düşünerek, öncelikle ücretsiz dersler hazırlayıp sitenizde veya youtube'da falan yayınlamakta yarar var. Ama şimdiden vaz geçtiyseniz önemli değil :)

Sayfa: [1] 2 3 ... 36