İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - CO2

Sayfa: [1]
1
İş İlanları / Medikal AR VR projesi freelance
« : Şubat 26, 2022, 17:04:23 ÖS »
Bir doktor arkadaşım VR projesi yaptırmak istiyor. Bu ilanı yayınlamamı rica etti.
-----------
Merhaba arkadaşlar! Koç Üniversitesi Hastanesi bünyesinde verilecek kadavra kursu için 3D-VR-AR konusunda deneyimli birini arıyoruz. Fotometrik yöntemle 3D modellerimizi oluşturduk ancak bu görüntüleri Ar-Vr de manipule etmek, kemiğe vida göndermek ve bunu simule etmek istiyoruz. Kurs 4 martta gerçekleştirilecek en kötü ihtimalle 3 mart gunduzden hazır olmasını istiyoruz. Bu konuda bize yardımcı olacak arkadaşlar bizimle iletişime geçerse ücreti konuşuruz. İletişim için
Dr Özgür 05054692865
Mail: Moyctf@gmail.com

2
2D Teknikler / Azure Ranger - Photoshop Boyama Tutoriali
« : Eylül 12, 2014, 00:04:23 ÖÖ »
Orjinal Tutorial Sahibi; André Brown Mealha
Çeviri;  Çağatay Özkan
http://andremealha.blogspot.com.tr/2011/09/painting-process.html

BOYAMA İŞLEMİ

Boyama tekniğimi göstermem için son zamanlarda oldukça yoğun istek alıyorum. Hadi öyleyse başlayalım. Buna tam manasıyla bir tutorial diyemem, fakat umarım bazılarınız bundan birşeyler kapabilir. Blogger bu işi göstermenim en pratik yolu değil fakat resimleri tıklayıp genişletebilirek daha rahat inceleyebilirsiniz.



Tekniğe gelince, yapılan çok da sıradışı bir yöntem değil. Boyamalarımın çoğunu “Default Round” fırça ile bitiriyorum. Opacity’i (saydamlık) %60-70 civarında ayarlıyorum ve flow (akış) %100 olarak bırakıyorum. Boyarma yaparken “alt” tuşu ile eyedrop tool’u çağırıp (iki renk arasından) örnek aldıktan sonra renkleri birbirine yumuşak bir şekilde kaynaştırıyorum.

Ben tonları açık değerlerden daha sıcak renklere kaydırmaya meyilliyimdir, fakat bu durum boyadığım materyalin cinsine göre de değişebilir.


01.
Örnek olarak Power Ranger çizimi kullanacağım.

Bu esasında 2000x3000 pixel olarak boyandı. Bu tarz bir illustrasyon için ufak bir değer sayılır fakat buradaki detayları size aktarmak için gayet yeterli.

Çok fazla layer kullanmadım. İlk background layer’i, ikinci olarak kontur çizimi için ayrı bir layer ve üzerine boyama için üçüncü bir layer, hepsi bu.  Bu komple bir render olacağına göre, kontur çizimleri ile çok uğraşmadım (kontör boya altında kaybolacak). Konturler sadece, üzerine boyanabilmesi için yapı iskelesi görevi görecek. Bu sebeple çizimi daha faza cleanup yapmanın bir manası yok.

Koyu bir ara ton ile başlayıp, formu gölge ve artarak açılan tonlamayla belirlemeyi daha kolay buluyorum.


02.
Direk renkli boyamaya başlamama rağmen(siyah beyaz da başlanabiliyor), rengin değerlerinin ne olacağı hala ilk sırada çözmeye çalıştığım bir problem.

Bu dizaynda çizim detayları üst vucut ve kask bölgesinde yoğunlaşmış durumda ve bakıldığında gözün nereye odaklanmasını istiyorsak o zaman o kısmı daha açık değerlere boyamalıyız. Işık yönünü bunu yapabileceğim şekilde seçtim, ardından kabaca blok halinde ana gölgeleri ekledim ve en açık değerleri yerleştirmeye  başladım.

Bacaklarda ilgiyi çekecek bir şey bulunmadığından onları tonlamalı olarak göldege bırakıyorum.


03.
Biraz daha kontrast değeri ekliyorum ve şekilleri biraz daha detaylandırıyorum. Fakat bu aşamada çalışma hala tam detaylı değil. Renk kümeleri halinde boyuyorum (Henüz renkler arasında tonlama geçişi eklenmedi).

04.
Biraz daha netleşmeye başladı. Burası benim renkler arasında yumuşak geçiş yapmaya başladığım ve ikincil ışık kaynağı gibi şeyleri eklemeye(bu aşamada çok az) başladığım kısım.

Vücut üzerine Sature(canlılaştırılmış, doygunlaştırılmış) bir ara çizgi ekledim(gölge ve ışık düşen kısımın sınırına).  Bu gayet ince bir efekttir, fakat renk hissini daha da zenginleştirmektedir.
Bu çalışmada kolay farkedilmesi için normalden abartılı kullanılmıştır.

Bu durum biraz sanatçının kişisel insifatifine ve özgürlüğüne bağlı bir durumdur. Aslında bu tarz bir kumaşta böyle bir etki olmaz. Özellikle böyle bir ışıkla. Bu tarz bir etki direk gün ışığı altında sizin etinizde meydana gelir(örneğin kulaklarınızda, burnunuzda, parmak uçlarınızda vs. “Subsurface scattering”).


05.
Bu noktada boyama işlemi neredeyse bitti sayılır. Tüm ana formlar detaylandırıldı. Göğüs zırhındaki oymalar gibi eksik detaylar eklendi  ve bazı final dokuşları yapıldı.Bundan sonra dış konturler gibi  bazı karışıklık yaratan çizgiler temizlenecek ve biraz arkaplan ile uğraşılacak.

Ve hepsi bu kadar, daha komplex dizaynlarda ben de hangi renkleri kullanmak gerektiği konusunda emin olamadığım zamanlarda, siyah ve beyaz tonlarda başlayabilirim, devamında farklı renk değerleri bulur ve denerim. Fakat boyama işlemi burada anlattığımla aşağı yukarı aynı olacaktır.

Eğer dijital boyamaya yeni başlıyorsanız bu linkteki video temelleri açıklama konusunda benden daha başarılı olacaktır:


Aynı zamanda bu işlere başladığım dönemde,  Arne Niklas Jansson’un (Prometheus) bu tutoriali gerçekten bana çok yardımcı oldu:
http://androidarts.com/art_tut.htm

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Çizim Finali; AZURE RANGER



Tüm materialler tutorial sahibine aittir. Kendisinin izni ile Türkçeye çevrilip yayınlanmıştır.

                                                                       -2014-

3
Animasyon Çalışmalarınız / Mobil Oyun animasyonu
« : Mayıs 07, 2013, 23:51:20 ÖS »
Merhaba arkadaşlar. Yerli bir firma için boş vaktimde freelancer olarak yaptığım oyun animasyonlarından bir derleme hazırladım. Kamera hareketleri ve karakterin animasyonu bana aittir. Oyun mobil platformlar için hazırlanıyor.

Kamerayı çok hareketli tutup yüksek dozajlı "Deneysel" bir aksiyon yakalamaya çalıştım. İyi seyirler.   


 from Cagatay Ozkan on Vimeo.


4
4.000 tl ye indirdim!

Merhaba, kısa film yarışmasından kazandığım "Macbook pro" mu satıyorum. Kısaca anlatmak gerekirse;
 
17-16 ay gibi bir süre daha Bilkom garantilidir. Cihaz bende 1 aydır bulunmaktadır. Sıfırı 5.800tl dir. Benim satış fiyatım "4.500 tl" "4.000 tl"  dir. Linkten inceleyebilirsiniz. 

http://store.bilkom.com.tr/Apple-MacBook-Pro-15-inc-2-4GHz-quad-core-Intel-Core-i7-F-Klavye-4GB-RAM-750GB-HD-AMD-Radeon-HD-6770M-1GB-_4036.html#0

Ayrıca ekstra monitör bağlama aparatı da verilecektir. Linkten inceleyebilirsiniz. 

http://www.pupadankapiniza.com/dismaq_mini_displayport_hdmi_ses_destekli_adaptor/ProductDetails.aspx?ProductID=8725&fb_source=message


Sahibinden.com ilanımda daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-macbook-pro-15-4-i7-quad-2-4-ghz-hd6770m-4gb-1333-mhz-ram-99119348/detay

5

free image hosting

http://apps.facebook.com/daskkisafilm/videos/juryschoice/1

Merhaba arkadaşlar. 4. Dask Kısa Film yarışmasında "Kırılma" isimli çalışmam 1. seçildi. Bende paylaşmak istedim. Arkdaşlarımın çok fazla katkısı oldu. Onlara  teşekkürlerimi buradan iletmek istiyorum.

Hep yanımda oldular ve kazanabileceğim konusunda sürekli yüreklendirdiler beni. Bir çok konuda da oturup yardım ettiler. 2 haftalık bir marton oldu benim için. Cumartesi ve bazen de akşamları tatilinden ödün verip, yardımcı olan arkadaşlarım, abilerim oldu. Ne kadar teşekkür etsem azdır onlara.

 


6
CG sektöründe sizle aynı İsim ve Soyad a sahip çok vasat ve sürekli paylaşım yapan birisi varsa ne yapardınız?

Merhaba, bu konuyu açma nedenim biraz karışık. Çalışma arkadaşımla aynı ad ve soyada sahip bir arkadaş çok kötü işlerle sürekli paylaşımda bulunuyor(her yerde). Arkadaşımda o kişinin sürekli kendisiyle karıştırılmasından feci halde muzdarip durumda.

Aynı sorunun benzerini bende yaşıyorum. Benimle aynı isme sahip bir kısa film yönetmeni var ve arkadaşlarım sürekli onun yaptığı filmleri benim yaptığımı sanıyor. Veya eminim benim animasyonlarıda onun yaptığını sananlar oluyordur.

Çoook kötü bir durum. İnsanın elinden birşey gelmiyor ama siz olsanız ne yapardınız diye sormadan da edemiyorum?

7
Genel Sohbet / Animasyon Gastesi Yayında
« : Aralık 27, 2011, 16:52:41 ÖS »
Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda sık sık ziyaret ettiğim animasyon gastesi isimli siteyi burada paylaşmak istedim. Sektördeki deneyimli animatörlerden Hüseyin Gülgen'in öncülüğünü yaptığı siteye http://www.animasyongastesi.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Hüseyin Gülgen, Murat Tahan, Cihan Gültaş, Seçkin Yalın ve Elif İkikardaş'dan oluşan kadrosu ile siteyi sürekli güncel tutuyorlar. Böyle bir site iyi oldu bence. Türkiye'den ve dünyadan animasyona dair güncel herşey paylaşılıyor. İsminden de anlaşılacağı gibi animasyonla ilgilenen herkes için, gazete niteliği taşıyan bir site olmuş. Emeği geçenlerin eline sağlık.

8
İş İlanları / Demo Reel 2010 Çağatay Özkan
« : Nisan 29, 2010, 17:46:57 ÖS »


2009 ve 2010 da yaptığım bazı kişisel çalışmalarımdan derlediğim demo reelim...


9
Tamamlanmış Çalışmalar / 3D / Ronaldinho 3d animasyon
« : Nisan 17, 2010, 05:18:32 ÖÖ »


Portfolyo için yaptığım kişisel çalışmam sonunda bitti... Sahnedeki herşey (modelleme, animasyon vs.) bana aittir.
Yorumlarınızı esirgemeyiniz...

10
After effects i hiç bilmiyorum sadece maya dan render aldığım iff uzantılı imaajları birleştirme yapıyorum. Fakat fcheck yapıp izlediğimde sorun yok ama  AE de yaptığım çok hızlı neredeyse 2x oluyor.

New composition yapıp  video boyutu[780*567] ve fps[24] yi ayarlıyorum. animasyon 226 frame ve multiple import yapıyorum. sonra da render prewiev yapıp dosyayı sıkıştırıp renderliyorum. Sıkıştırma da xvid falan hepsini denedim. ama sonuç hep aynı?

Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

11
Genel Sohbet / The Pen Story
« : Nisan 01, 2010, 01:19:12 ÖÖ »


sakın izlememezlik etmeyin mükemmel bir hayal gücü...

12
Genel Sohbet / İlgi çekici bir Animatronics TD reel
« : Mart 31, 2010, 01:14:34 ÖÖ »
http://www.johnnolanfilms.com/animatronics/showreel-flash.php

internette gezerken tesadüfen buldum. Çok ilgimi çekti Paylaşmak istedim...

13
WIP / 3D / Ronaldinho Projesi
« : Şubat 13, 2010, 02:24:32 ÖÖ »
Merhaba, bir süredir etkileyici ne yapabilirim diye düşünüyordum ve aklıma avatardaki ana karakteri yapmak geldi ama daha sonra vazgeçip Ronaldinho' yu molelleyip kısa bir animasyon testi yapmaya karar verdim. Karakteri oluşturdukça yeni resimler ekleyeceğim.


14
Animasyon çalışmalarım 01-04:






Umarım beğenirsiniz :)

15
İş İlanları / 3d artist iş arıyorum...
« : Ekim 06, 2009, 22:04:15 ÖS »
E-mail adresim;
ozkancagatay@gmail.com

Sayfa: [1]