İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Tual

Sayfa: [1] 2 3 ... 48
1
Donanım / CUDA Toolkit
« : Kasım 23, 2019, 12:51:59 ÖS »
Arkadaşlar merhaba,
Ekran kartıyla ilgili anlaymadığım bir konu var. CUDA meselesi
Ekran kartım cudayı destekliyor.
Benim ekran kartımdan verim alabilmem için CUDA toolkiti yüklemem gerekiyor mu ? Yoksa graphicle ilgili bir geliştirme yapacaksam mı bu toolkiti kurmam gerekiyor ?
CUDA Toolkit kurulması elzem bir konu mu? kurmazsam ekran kartının tüm özelliklerini normal kullanııcı(developer değil) olarak kullanamıyormuyum ?

CUDA yı kurmam 3dsmax gibi programlardan daha iyi verim alacağım anlamına gelir mi ?

2
3D Teknikler / Rebusdfarm Bunu anlayan var mı?
« : Aralık 09, 2015, 12:09:01 ÖS »
https://us.rebusfarm.net/en/lets-go/calculator

Rebusfram'da bmyle bir hesaplama forumu yapmışlar ama nasıl bir hesap işlemi yaptıklarını bir türlü çözemedim daha önce kullanan var mı? ya da bu forumu çözen bir anlatsa ??? pleasee :)

3
İşletim Sistemi / 3dsmax render ve windows uptade
« : Temmuz 19, 2015, 14:02:15 ÖS »
Eveet arkadaşlar sonunda uzun aylardır hatta belki yıllardır süre gelen bir sorunumu çözdüm ve bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sorunum şu idi , bilgisayarlara dokunmadığınız süre içinde ortaya çıkan password ekranı.

Normal şartlar altında windows denetim masasındaki güç yönetimi kısmından bunu ayarlıyorsunuz ve normal şartlarda bu sorun çözülüyor. Kesinlikle de ellemezseniz herhangi bir password ekranı gelmiyor.

Lakin benim sorunumda şöyle bir durum vardı. Geceleri makinaları rendera verip sabah uyandığımda bazı bilgisayarlar password ekranına geçmiş oluyordu ve renderlar yarım kalıyordu. Çok araştırdım ama doğru dürüst bir çözüm bulamadım.

Bu dediğim olayı da haftalarca geceleri rendera verin hiç bir şey olmuyorda bir gün bir bakıyorsun birden oluvermiş gibi gibi düşünebilirsiniz yani bir nevi tüm ayarları yapmama rağmen bilgisayarlar kafalarına göre takılıyorlardı.

Sorunun çözümü windowsun update'inde gizliymiş (ah yeni farkettim ne büyük aptallık) windows updatelerinin standart ayarı gece 3:00

Bu da bazen güncelleme oluyor bazen olmuyor bazen güncellemeyi yaptıktan sonra bilgisayara reset attırıyor ve password ekranı geliyor. Bazende hiç reset attırmıyor. Güncellemeye bağlı.

puff olay geceleri cereyan ettiği için bir türlü farkedemedim. Sabah geliyorum renderların bitmesi gerekirken bilgisayar password ekranına geçmiş passwordu yazıyorum giriyorum ve ortada render yok :(

neyse güncellemelleri kapattım şimdi rahatım. Başına gelenler varsa aynı sorunları yaşamayasınız diye paylaşayım dedim. Kolay gelsin.

4
3D Studio MAX / Ynt: Devamlı yenilenme olmasın...
« : Temmuz 19, 2015, 13:52:13 ÖS »
sağolun dostlar önerilerinizi dikkate alıp tek tek baktım ve uyguladım fakat aynı sorun veya her neyse devam ediyor.

Stuck fan olayın ilginç olmuş :D kendi başına kasada volta atan bir fandan daha acı ne olabilir :D kurtarmışsın vatandaşı mapus damından.

Render motoru olarak ben mental ray kullanıyorum bu arada.

5
3D Studio MAX / Ynt: Devamlı yenilenme olmasın...
« : Temmuz 18, 2015, 15:55:02 ÖS »
ekran kartım güncelde böyle söyleyince stuck sanki bu sorun sadece bende varmış gibi geldi ??? acaba yüklü sahnelerde bunu deneyen var mı? tek bendemi oluyor bunu merak ettim ama bu genel bir sorun olmalı diye tahmin ediyorum. Hatta sorunmu yoksa olması gereken böylemi ona da tam karar vermiş değilim.

Sana da iyi bayramlar stuck. :)  Herkesin bayramı kutlu olsun.


6
3D Studio MAX / Devamlı yenilenme olmasın...
« : Temmuz 17, 2015, 16:04:43 ÖS »
Arkadaşlar farkettimde

3dsmax'de (2015)

bir materialden bir başka materiale geçtiğinizde yani material browserda bir başka materiali seçtiğinizde tüm materialler tüm pencere max tarafından tekrar yenileniyor.

YA DA

diyelim ki editable poly'desiniz  vertex modundan edge seçim moduna geçiyorsunuz yine herşey yenileniyor. O alan pır pır pır şeklinde bir yenilenme sürecinden geçiyor.

Derdim bunun zaman alan bir şey olması bunu değiştirme imkanımız var mı ? zaten program bir kere editable poly sınıfını yüklemiyor mu açılırken bir kez daha her seçim modu değiştiğinde neden tekrar tekrar çağırıyor ? yukarıda ki map browser içinde geçerli tabi bu ve aklıma gelmeyen her alan için ?

var mı bir çözüm...

7
Tamamlanmış Çalışmalar / 2D / Ynt: WPAP
« : Temmuz 14, 2015, 21:45:53 ÖS »
teşekkürler güzel bilgiler için,

stuck şu resimlerde mesela biraz wpap çalışmaları yaparken kendilerindende bir şeyler katmışlar sanki çalışmayı yapanlar;




8
Tamamlanmış Çalışmalar / 2D / Ynt: WPAP
« : Temmuz 13, 2015, 13:46:02 ÖS »
vaay güzel çalışmalar
ellerine sağlık arzach

işin tekniği ve WPAP'ın açılımı hakkında ufak bilgi kırıntıları önümüze serpebilirmisin ?

9
Donanım / Ynt: Yeni Sistem İçin Fikirleriniz
« : Temmuz 06, 2015, 14:25:21 ÖS »
bu sistem kaç lira oldu ?

10
Sohbet / Ynt: Herkese Merhabalar
« : Haziran 10, 2015, 13:30:43 ÖS »
aslında bu soruların çok basit cevapları mevcut.

kariyer.neti aç ya da yenibiriş.com 

örneğin  Eğer ki 3d modelleme yapacaksan 3d modelleme diye arama yaptır.

ya da simülasyon ile uğraşacaksan simülasyon diye arattır.

Zaten karşına bir çok iş ilanı gelecektir ve senden ne isteyecekleri de orada yazılı olacaktır.

Örneğin 3d modelleme diye arttığını farzayalım. Karşına şöyle bir ibare çıkabilir

3dsmax kullanan Vray bilen eleman aranıyor. 3dsmax ve vray bilmeyenler başvurmasın bu xsi bilmeyen cinema 4d bilmeyen başvuramasın da olabilir di.

Belki de girmek istediğin firmayı seçmeli ve oranın isteklerine göre hareket etmelisin.

11
3D Studio MAX / Ynt: trapez kaplamalarda bump pass ?
« : Mayıs 22, 2015, 09:49:44 ÖÖ »
tabi bu da bir seçenek , biraz daha gölgedir ışıktır oynayarak olabilir
de
ben aslında pass ile bu işi çözmek istedim.

Ya da şimdi aklıma geldi acaba sadece texture çıkartan ve uzaklıktan bağımsız bir pass seçeneği var mıdır acaba.

Filtreleri dikkate almayarak mesela :)

12
taekwando salonunda bruce leenin elinde mınçıkayla bir resmi var dı bakar bakar bende mınçıka kullancam bende mınçıka kullanacam derdim ama hiç bir zaman mınçıkam olmadı. Sen yine şanslıymışsın. :D

13
3D Studio MAX / Ynt: trapez kaplamalarda bump pass ?
« : Mayıs 21, 2015, 10:14:14 ÖÖ »
Renderdan resim atmam mümkün görünmüyor fakat anlamak için basitten aşağıdaki resimden açıklayabilirim.


Görüldüğü gibi en arkadaki trapezlerin çizgileri farkedilir derecede. Fakat benimkinde gri bir yüzey. Öndekiler iyi fena değil görünüyorlar renderda ama arkakiler görünmüyor. Bu yüzden ayrı bir pass ile bu çizgileri güçlendirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim acaba diye sormuştum.

14
3D Studio MAX / trapez kaplamalarda bump pass ?
« : Mayıs 20, 2015, 16:35:14 ÖS »
arkadaşlar trapez kaplamalarım uzaktan belli olmuyor, ao ,reflection pass gibi bump pass için script spottan bir umut belki diye umutsuzca bir araştırmaya giriştim ama çabalarım hep sonuçsuz kaldı malisef.  Bu kaplamalarda çizgileri biraz daha öne ve ortaya çıkaracak çözümleriniz var mıdır ?

mental ray , max 2015 , z820

15
Elinizde mınçıka bir kaç kişiyi de döverken felan hayalini kurabilirseniz iyi motive olabilir, gaza gaz demezsiniz .



ticari devam et, bekleme yapma..

16
Sohbet / Ynt: Şirket Kurmak
« : Mayıs 13, 2015, 09:57:28 ÖÖ »
Teşekkür ederim stuck :) bu daha iyi oldu ama cevap yazan yok malesef :(

Bu arada çinden getirttiğim orjinal 2 . şu hanedanlığına(varmı öyle bir hanedanlık bilmiyorum :D ) ait vazom ve çu klanından kalma marjinal porselenlerim zarar görmüş hıh.

17
Sohbet / Şirket Kurmak
« : Mayıs 08, 2015, 11:49:11 ÖÖ »
ilk olarak aslında konuyu Ankara da Şirket Kurmak şeklinde açmıştım ama konu çok fazla kişiye hitap etmeyebilir ve çok fazla bilgi edinemeyebilirim endişesiyle diğer şehirleri de katma gereği duydum.

Şirket Kurma fikriyle adım atmış sonucunda hatalar yapmış iflas etmiş yürütememiş ya da ilerlemiş bir yerlere gelmiş tüm şirket kurucusu arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalarını diliyorum.

Yaptığınız iş veya kullandığınız program farketmez şirket kurmanız ve neler yaptığınızı açıklamanız yeterli. Ne için şirket kurdunuz ne umdunuz ne buldunuz ? neler yaptınız tekrar şirket kurmaya kalksanız hangi hataları yapmazdınız. Şirket kuracaklara önerileriniz nelerdir ?

Konunun 3dsmax kısmına açılmasının sebebi yapacağım işlerde genelde 3dsmax i kullanmamdan kaynaklıdır.

Paylaşımlarınız gerçekten değerli olacak şimdiden teşekkür ederim.


18
Sohbet / Ynt: Piştik mi?
« : Mayıs 08, 2015, 10:47:14 ÖÖ »
Bu arada gerçekten bu genel sohbet olayının artık güncel iletilerde görünmesi gerekiyor. Üyeleri foruma bağlayacak böylesi konuların geri plana atılması sinefx forumuna resmen çok büyük zarar verdi/veriyor.

Açıkçası cgozun konusunu çok çok sonra farkettim.  Daha öncede yazmıştım Sohbet başlığı iki kategoriye ayrılmalı Teknik Sohbet ve Genel Sohbet başlığı olarak.


Ben her gün forumu kontrol ediyorum ve sadece güncel iletiler kısmına bakıyorum nasıl olsa forum hareketliliği orada belli oluyor diye . Eminim bir çok üye de bu şekilde yapıyordur .

19
Sohbet / Ynt: Piştik mi?
« : Mayıs 07, 2015, 19:23:17 ÖS »
Esasen çoğu sorunun cevabı basit bir gerçeklikte yatıyor. Etiket.

Bir bilgisayar mühendisi düşünün eline daha üniversiteye gelmeden bilgisayar dahi sürmemiş. Aile zoruyla çevreye hava atacam diye bilgisayar mühendisi olmuş. Bu kişiden ne beklersiniz?

Firmalar aman odtü mezunu olsun aman boğaziçi aman güzel sanatlar mezunu olsun diye yırtınıyorlar. Lakin mezunlarda tık yok. Çünkü zaten ilgi yok. Ülkemizdeki sistemler üniversite ortamları belli. Sınav sistemini çözecek kadar zeki olanlar bir yerlere gelebiliyorlar ama bir mühendis mezun oldumu o bir mühendis olmuyor ki. Diplomalı bir şey oluyor.

Gerçekten ilgili olanları ise bir şeyler yapanları firmalarda yükü çekenlere de hatta sen şöyle dur aman ses etme maaşını al bak laga luga yaparsan kapı orada deniyor. Yönetim pozisyonlarında gerçekten ismi iyi üniversite mezunları getirtiliyor. Adamlar bir halttan anladığı yok ama zamanında bir sınava girip bir yerlere geldi diye onun sözü geçiyor.

Yetenekli insanlarımız kendini devamlı geliştiren insanlarımız malesef sistemin kurbanı.



20
3D Studio MAX / 3ds max çalışmayı durdurdu
« : Nisan 29, 2015, 11:15:51 ÖÖ »
Senelerdir ilk defa 3dsmaxin hata verip kapandığını görüyorum.  Paylaşmak istedim.

Düne kadar 3dsmax 2015 sp3 ile çalışıyordum. Extension paketlerini yükledim. 1 ve 2 sonra bugün bir proje açtım bir kaç bir şeyler yaptım ve bam 3dsmax çalışmayı durdurdu hatası ve max kapandı.

Daha önce yaklaşık neredeyse beş altı senedir değişik versiyonlarda böylesi bir hata almamıştım. Değişik buglar vardı ama çökme çook uzun yıllardır görmediğim bir sorundu.

Maxin MAYAsını mı bozdular yoksa son extensionlarla ne.. :D



Sayfa: [1] 2 3 ... 48