İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - stuck

Sayfa: [1] 2 3 ... 11
1
Donanım / Wacom tablet ve Asus Laptop donanım uyumsuzluğu
« : Haziran 19, 2021, 18:35:54 ÖS »
Selamlar,
kullandığım tabletlerle ve bilgisayarla ilgili ara sıra bir sorun yaşıyorum. Bazı sebeplerden ötürü iki farklı tablet kullandım. Biri intuos pro 4, diğeri intuos draw. İkisi için de driver yükledim. Photoshop'ta çizim yaparken de fırça ayarlarını tanımlamak gerekebiliyor. Bunları yaptım.

Son bir yıl içerisinde, sanırım bilgisayar güncellemeleri sebebiyle ya da elektrikle ilgili sorunlardan ötürü intuos pro 4 sürücüleri devre dışı kaldı. Yeniden yükledim sorun bir süre sonra tekrar etti. Chrome sayfalarında scroll yaparken de cursor kayboluyor ve verimli bir gezinme olmuyordu. Photoshop'ta ve illustratorde çizim yapmak ise imkansız hale geliyordu. O sebeple intuos draw kullanmaya başladım.

Bilgisayarı açtığımda bazen özelliklerinden intuos draw için de ayar yapmam gerekebiliyor. Örneğin; use ink seçeneği aktif olmamasına rağmen bazen aktif olarak ayarlanmış görünüyor. Driver güncellemeleri sorun yaşadığım her süreçte yapıyorum, düzeliyor ancak tekrar edebiliyor.

Başka forumlarda bu tarz bir sorun yaşayan var mı diye baktım. Driver güncelle vs. gibi yanıtlar gördüm. Şu an sıkıntı yok ama sorunun tekrar etmesi sinir bozucu.

Kullandığım laptop Asus ve 9 yıllık. Bu tarz problemler yaşayanlar var mı? Sorun bilgisayar donanımı mı ile ilgili? Yoksa sistemle mi ilgili? Virüs mü var? Ne olabilir?

2
Sohbet / TÜRKİYE OYUN SEKTÖRÜ 2020 RAPORU
« : Nisan 10, 2021, 18:28:00 ÖS »
Pandemi ile birlikte dijital platformlara yönelen ev kullanıcıları, Türkiye'de mobil oyun, Espor yatırımcıları ve sektöre dair 2020 yılındaki değerlendirmeleri içeren bir rapordur. İlgilenenlere güzel kaynak olabilir.


https://www.gaminginturkey.com/turkiye-oyun-sektoru-raporu-2020.pdf


3
Filmler / "High Score" - dizi
« : Nisan 10, 2021, 01:18:50 ÖÖ »
Dijital platformda geçen yıl yayına girmiş olan "High Score" adında 6 bölümden oluşan mini bir seriye denk geldim. Bilinen oyun üreticilerinin piyasadaki varlığının nasıl geliştiğini, günümüze nasıl tesir ettiklerini görmek isterseniz tavsiye edebilirim. Açılış jeneriği tek kelimeyle muhteşem.


https://www.imdb.com/title/tt12759400/?ref_=nv_sr_srsg_0

4
Nev'i şahsına münhasır bir kişilik olan Alman düşünür, eleştirmen ve kuramcı Walter Benjamin'in "Pasajlar" isimli kitabında yer alan, "Tekniğin Olanaklarıyla Yeniden Üretilebildiği Çağda Sanat Yapıtı" isimli yazısında; orijinal bir sanat eserinin taşıdığı değer ele alınıyordu.

Benjamin, orijinal bir eser yapıldığı dönem itibariyle, yapıtı yapan sanatçı ile, taşıdığı anlam vs gibi unsurların yanı sıra, süreç içerisinde üzerindeki kalıntılar, küf, pas gibi kimyasal değişimlere bağlı olarak da bir auraya sahip olduğunu ifade ediyordu. Geçen yıldan bu yana değişen bazı şeyler var. Özellikle pandemi ile birlikte dijitalleşen yaşam aynı zamanda dijital sanat eserlerinin de orjinalliği konusunu ortaya attı.

İstanbul'daki sergisi sebebiyle kendisiyle yapılan ropörtajında Refik Anadol; yapay zeka kullanarak 24 saat çalışabildikleri stüdyo ekibiyle birlikte oluşturdukları eserleri her seferinde ilk defa gördüklerinden bahsediyor.




5
Sohbet / 70 üzeri ücretsiz 4K - 16 K HDRI
« : Ocak 10, 2021, 17:00:54 ÖS »

6
Sohbet / Pandeminin Sinema Sektörüne Etkisi
« : Ocak 02, 2021, 22:24:15 ÖS »
Pandemi sürecinde sinema salonlarının kapatılması kararı alındığı için yapımcılar dijital film platformlarına filmlerini satmaya başladı. Bir çoğumuz da bu dijital film platformlarından faydalanıyoruz.

Film gösterim tarihleri her ülke için eşitlenmiş oldu sanırım. Dijital dönüşüm öncesinde yapılan ön gösterimler, galalar, kutlamalar ve bu kutlamalar için yapılan harcamalar da pek olmuyor, olsa gündem oluştururdu. Bakalım meşhur Oscar törenleri nasıl yapılacak?

'Sivas' filmi ile 71. Venedik Film Festivali jüri özel ödülü kazanarak piyasada bilinirliğini arttıran Kaan Müjdeci'nin yapımcısı da olduğu "Kapalı Gişe" isimli bu belgeseli izlemenizi öneririm.



Pandemi öncesinde adeta bir tekel olan 'Mars Entertainment Group' haksız rekabet yaptığı gerekçesiyle belgeselde sinema emekçileri tarafından eleştirilmiş.
-Allah'ın sopası yok. Mars, 'mars' oldu galiba diye soğuk bir espri yapayım.  ::)

Türkiye'de sinema piyasasından söz etmek gerekirse; pandemiden önce ve sonrası şeklinde yorum yapmanızı beklerim. Sinema salonlarına ne olacak?


7
Sohbet / Yapay zekâ Kullanılarak Yeniden Oluşturulan Tarihi Figürler
« : Aralık 31, 2020, 03:03:32 ÖÖ »
Nathan Shipley adındaki efekt sanatçısının çalışmaları...


8
Sohbet / "Devrim Driving Challenges"
« : Aralık 29, 2020, 02:02:33 ÖÖ »
Online oynayabileceğiniz bir yarış oyunu, Bağımsız oyun geliştirme ekibi Mathfy Games tarafından tasarlanan "Devrim Driving Challenges" Oynamak isterseniz;

https://tr.y8.com/games/devrim_driving_challenges




9
CG Dünyasından Haberler / Photoshop'u ses ile kullanmak
« : Aralık 25, 2020, 22:41:24 ÖS »
Bilgisayara kurulan bir yazılım yardımıyla Photoshop'ta sesli komut vererek işlem yaptırabilirsiniz. Videonun açıklama kısmındaki örnek;

► DOWNLOADS:
1. Skin Softening Action: http://bit.ly/3hkbFHq
2. Remove Background Action: http://bit.ly/3mVcEyY


10
Sohbet / ActionVFX - Ücretsiz Portal çalışmaları
« : Aralık 13, 2020, 18:17:19 ÖS »
Alfalarıyla birlikte 2K .mov dosyası olarak indirilebilir. https://www.actionvfx.com/accounts/products




11
CG Dünyasından Haberler / Yapay Zeka işimizi elimizden mi alacak?
« : Ekim 14, 2020, 00:21:22 ÖÖ »
Hey gidi, 'rotoskop', 'keying', 'rig remove', 'compositing', 'tracking'... gibi terimler.. Artık bir yapay zeka hesaplamasına bakıyor. Literatürdeki kavramlar da dönüşüyor. Demo ve showreellerdeki yapım aşamaları... "vay be ne izlerdik bir zamanlar" diyeceğiz. Bir tuşla işlem yapmaya doğru gidiyoruz.  ::)


12
Sohbet / "Sinemada Görsel Efektler" (kitap)
« : Ağustos 27, 2020, 05:07:17 ÖÖ »
Forumda sanırım uzun zamandır paylaşacağım en güzel haber olacak. Yıllar geçti, bir sürü üye oldu, bir sürü başlık açıldı, bir sürü konu konuşuldu, forumda üyelerimiz de belli bir olgunluğa geldi, gençlere örnek oldu ve oluyor. Sektöre yönelik çalışmalarının yanı sıra akademik kariyer hedefinde de başarılar elde eden bir arkadaşımızın kitabına denk geldim. Forum üyelerimizden brainscan'in yazmış olduğu "Sinemada Görsel Efektler" isimli çalışması için başarılar diliyorum. Tebrikler. =)


13
Filmler / Harry Potter'da devamlılık hatası
« : Temmuz 09, 2020, 01:06:21 ÖÖ »
Geçen hafta Harry Potter serisini tekrar izledim. 2011'de son bölümü yayınlanan Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2'nin final sahnesinde dikkatimi çeken bir devamlılık hatası vardı. İki plandan ekran görüntüleri ekliyorum. Sizce bu devamlılık hatası ne olabilir?




14
Sohbet / Ennio Morricone- R. I. P.
« : Temmuz 06, 2020, 14:10:21 ÖS »
Kült filmlere ruh veren müziğiyle sinema sanatına katkıda bulunan ünlü besteci Ennio Morricone hayatını kaybetmiş. 2014 yılında Türkiye'de bir konser verecekti. Konser sağlık problemleri sebebiyle iptal edilmişti.


15

16
Sohbet / Covid-19
« : Mart 22, 2020, 02:31:32 ÖÖ »
Selamlar arkadaşlar, uzun zamandır forum diğer sosyal medya hesaplarının da tesiriyle durgun bir döneme girmişti. Nasılsınız? Neler yapıyorsunuz? Evde misiniz? İnsanlığın başına bela olan Covid 19 isimli Corona virüsünden korunmak için nasıl önlemler alıyorsunuz?


17
Sohbet / "Klaus"
« : Şubat 04, 2020, 01:24:35 ÖÖ »
3d animasyon teknikleri geliştirilirken geleneksel üretim yöntemleriyle entegreli olabilir. Ya da tam tersi... 3d ve 2d'nin birlikte kullanıldığı bir çok film gördük. Ama "Klaus" sahnede neyin 3d neyin 2d olduğunu kestiremeyeceğimiz bir yapım. İki boyut nasıl üç boyut gibi görselleştirildi? Cevap videoda... :)


18
Sohbet / Çağdaş Sanat bir kandırmacadan mı ibaret?
« : Ekim 27, 2019, 11:41:31 ÖÖ »
Bir kaç gündür sosyal medyada gördüğüm bu videoyu buraya da ekleyeyim. 'Sanat nedir?' sorusuna cevap arayanlarla birlikte bir sanat eleştirmeni olan Avelina Lesper, günümüz çağdaş sanat anlayışında postmodernizm arkasına sığınan sahte sanatçıları nasıl deşifre ediyor bir bakalım. Bir sanat eseri sizce nasıl olmalı? Alt yazı mevcut. İyi düşünmeler.


19
Sohbet / deepfake
« : Temmuz 10, 2019, 22:17:56 ÖS »
Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi'nden nereden nereye gelindi. Oldukça başarılı bir örnek olmuş.





20
Sohbet / Bosstown Dynamics
« : Haziran 15, 2019, 14:37:17 ÖS »
 :)


Sayfa: [1] 2 3 ... 11