İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - SonerYamak

Sayfa: [1] 2 3 ... 13
1
Adobe Photoshop / Ynt: photoshop cc 2019 shape tool sorunu
« : Aralık 08, 2018, 19:57:17 ÖS »
Selam.

Ben de güncel versiyonları kullanıyorum ama bahsettiğin gibi bir sorunla karşılaşmadım. Format sonrası olan bir durum ise driverları gözden geçirebilirsin.

2
Filmler / Ynt: Atatürk- Bir Ulusun Kurtarıcısı
« : Kasım 01, 2018, 15:01:01 ÖS »
Evet gerekli miktarı ve destek yolları hakkında bilgilendirilirse filmin vizyona girecek desteğin geleceğini düşünüyorum.

Luppo lolipop peşinde diye bi proje olsa şimdi çoktan gerekli parayı toplamıştı!

3
CG Dünyasından Haberler / Ynt: TRT'den buyuk proje! BIRDS LIKE US
« : Ekim 16, 2018, 23:03:29 ÖS »
Kuşlar hiç de bizim gibi değil di :) Nasıl arkadaşlar izlediniz mi, düşünceleriniz neler?

4
Sohbet / Ynt: TRT Çocuk denetleme yetkilileri ne iş yapar!
« : Ağustos 07, 2018, 16:35:46 ÖS »
Burada problem konunun üzerine çok gidiliyor denilerek basite indirgenecek bir konu değil. İlk olarak şahsi fikrim konu olan sahnede şirket işten kaçıp hem estetik olarak, hem anlam olarak gereksiz bir sonuca ulaşmış. Sahne şirketin yüklediği anlamı taşımıyor. Yani şirket "hızlı iş çıkartmamız gerekiyordu üzerinde uğraşamadık" dese anlarım ama birde mağdur edebiyatı inanın çekilmiyor.

Ayrıca projelerde etek boyuna, tişört üzerindeki ağaç desenine takılan denetleme kurulunun bunlara dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum.

Belli ki bu bir hata gelişi güzel yapılmış bir sahne ama biz bu işi düzgün yapamadık demeyi de bilmek lazım.

5
CG Dünyasından Haberler / Ynt: Güzel bir rigging çalışması.
« : Temmuz 29, 2018, 10:50:20 ÖÖ »
Bunu ben de defalarca izledim. Sanat eseri gibi bi iş olmuş bu.

6
Adobe After Effects / Ynt: Video Boyutu
« : Temmuz 24, 2018, 18:40:05 ÖS »
İçeriğin görüntülenen kısmıyla ilgili bir sorun yoksa yeni bir comp açıp içine işi çağırabilirsin. Ancak aksi bir durum var ise evet videoyu 1080x1080 ebadına göre yeniden elden geçirmelisin. Yada uzun kenarı 1080'e sabitleyip yukarıda ve aşağıda kalan boşluklar için tasarımsal bir çözüm üretebilirsin.

7
Selamlar.

Diziyi bende yeni izlemeye başladım ve tarzı hoşuma gitti.

Benim tahminin 2D cut-out sahneler için ToonBoom veya benzeri bir program kullanılmıştır diye tahmin ediyorum. Projenin içinde 3d sahnelerde mecvut ama render, shading başarısından geçişler pek belli olmuyor. 3D sahneler içinde Maya veya muadili bir program kullanmışlardır diye düşünüyorum.

Sanırım işin üretim kısmını bu stüdyo yapıyor. http://www.shadowmachine.com


8
Eline sağlık gayet iyi görünüyor.

Projenin yapımıyla ilgili bilgiler paylaşırsın umarım devam eden süreçte.

Merakla bekliyorum filmin tamamını.

9
CG Dünyasından Haberler / Ynt: TRT'den buyuk proje! BIRDS LIKE US
« : Mayıs 04, 2018, 10:49:15 ÖÖ »
Siyasete girmek istemem ama herhangi bir şey çıkacağını sanmam. Neler geçti o meclisten :)

10
Sohbet / Ynt: Yeni çizgi dizimiz "Neşeli Dünyam"
« : Nisan 17, 2018, 18:20:29 ÖS »
Selam arkadaşlar.

Projeden bir kolaj video daha paylaşıldı. Bende burada paylaşmak istedim.


11
Sohbet / Ynt: Yeni çizgi dizimiz "Neşeli Dünyam"
« : Nisan 03, 2018, 13:05:14 ÖS »
Teşekkürler Stuck :) Keyifli bir proje oldu.

12
Sohbet / Yeni çizgi dizimiz "Neşeli Dünyam"
« : Nisan 01, 2018, 12:57:06 ÖS »
Selamlar arkadaşlar.

Yaklaşık 8 aydır üzerinde çalıştığımız cut-out çizgi dizimiz çok yakında yayına başlıyor. Takdir edersiniz ki bu süreç biraz heyecanlı olabiliyor, bende sizinle paylaşmak istedim.

https://youtu.be/WTNiPLtdjC8?list=PL3SYJsQARR4v7TZW4p22_ehfs-wqocqCz
https://youtu.be/PplE7zHuMkc?list=PL3SYJsQARR4v7TZW4p22_ehfs-wqocqCz

Hepinize iyi haftasonları.

13
Sohbet / Ynt: İyi seneler !
« : Ocak 02, 2018, 20:02:43 ÖS »
Umarım ülke ve sektör adına hepimiz için iyi geçer.

14
Sohbet / Ynt: yardım
« : Aralık 18, 2017, 19:29:07 ÖS »
Aslında baskı mantığıyla gidince 2500cm x 2500xm lik bi işi 72 n in çok daha altında bi dpi ile yapıyoruz. Özellikle iş outdoor için kullanılacaksa zaman zaman 4 5 dpi lara kadar düşürdüğüm zamanlar olmuştu. Ama render da nasıl bir çözüm üretilir gerçekten bu ebatta bende çok merak ettim.

15
Adobe After Effects / Ynt: Tunnel Text yardım!!
« : Aralık 11, 2017, 14:38:56 ÖS »
Burada bir çok fikir verecek tutorial bulabilirsin.

https://www.youtube.com/results?search_query=after+effects+3d+tunnel

16
Sohbet / Ynt: adobe programlarındaki render çilesi
« : Aralık 06, 2017, 21:13:43 ÖS »
Malesef Adobe'nin plugin sonrası render sürelerinde böyle bir sıkıntı var. Ben çözüm olarak bu tarz pluginleri kullanmıyorum :)

17
CG Dünyasından Haberler / Ynt: TRT'den buyuk proje! BIRDS LIKE US
« : Aralık 04, 2017, 12:52:30 ÖS »
İşi siyasi olarak değerlendirmek istememle başlayıp kalan kısımda tamamen siyasi bir değerlendirme yapmışsınız ki bence doğru değil. Daha önce yazmıştım. Eğlence sektörü için yapmak istediğiniz bir işe yaklaşımınız bence doğru değil. Anadolu'nun bir köyünde tarımla ilgilenen bir ailenin çocuğu olabilirsiniz bunla gurur duymalısınız bence çünkü ülkede şuan tarım yapılmıyor. Ayrıca ayda 45 dakikalık animasyon çıkarttığınızı söylemişsiniz. Bu dünyanın hiç bir yerinde yok. Tabi ne tarz animasyondan bahsettiğinizi örnek linklerle paylaşırsanız bizde bilmediğimiz bir yöntem teknik varsa aydınlanmış olalım. Yalnız lütfen siyasi görüşleri bu tartışmalara yansıtmayın.

18
CG Dünyasından Haberler / Ynt: TRT'den buyuk proje! BIRDS LIKE US
« : Aralık 03, 2017, 20:31:35 ÖS »
Benim ki eleştiri değil sizinle aynı düşünceleri aynı hayalleri paylaşan eminim ki çok fazla kişi var. Ancak dediğim gibi daha küçük projelerle arkadaşlıklarla başlamak daha mantıklı geliyor bana. Birde dediğim gibi filmin yayınlanma, dağıtım süreci emin olun çok acımasız. Belki senaryo yazan veya benim 5 10 bölümlük inandığım bi senaryom var diyen birileri varsa paylaşsın, geliştirilsin istenen yapı içerisinde. Bu tarz projeler artık dijital kanallara satılabiliyor. Netflix. BluTv vs. Bana böyle bir düşünce daha mantıklı geldi.

Ama hala kurtuluş savaşı örneğine katılmıyorum :)

19
CG Dünyasından Haberler / Ynt: TRT'den buyuk proje! BIRDS LIKE US
« : Aralık 03, 2017, 19:45:33 ÖS »
Açıkcası insan kollektif bir bilinçle ortaya güzel bir eser çıkarmak istiyor. Ancak sanırım filmin yapımı sonrasındaki süreçlerle ilgili pek bilgi sahibi değilsiniz. Yani filmi yapmış olmanız tabi ki bir aşama olacaktır. Fakat bunu salonlara sokmak için harcanacak rakamı nereden ne şekilde finanse etmeyi planlıyorsunuz. Birde düşündüğünüz gibi bir ömür boyu sürecek bir gelir açıkcası çok gerçekci değil. Objektif olursak sanırım daha sonuç odaklı yol alabileceğiz. Çok büyük ve büyük bütçeli bir firmanın bile bir animasyonunu ki Türkiye^de yapılan en iyi (konu tartışılabilir ancak teknik açıdan) animasyon filmini ne kadar sürede bitirdiğini hepimiz biliyoruz. O yüzden 1 sene değerlendirmesi çok iyi niyetli bence. Ve çoğumuz bir aile sahibiyiz sadece birey olarak fedakarlık yapmamız değil ailemizide düşünmek zorundayız.

Eğlence sektörü için yapılacak bir çalışma için kurtuluş savaşı örneği ne derece doğru olur bilemiyorum. Özellikle ülkenin malum yaşam ikliminde çok muhtemel gözükmüyor böyle bir uzun metraj. Kısa film daha olabilir bir proje. Size veya senaryonuza inanan ve buna katkıda bulunmak isteyenleri bir araya toplayabilirsiniz. Hatta güvendiğiniz veya forum da iyi olduğuna dair inancı olan arkadaşlar senaryolarını paylaşırsa bir kolektif güç oluşabilir. Bende isterim böyle bir iletişimin olmasını.

20
CG Dünyasından Haberler / Ynt: TRT'den buyuk proje! BIRDS LIKE US
« : Kasım 29, 2017, 20:07:29 ÖS »
Ya şimdi para, neden Türkiye'de yapılmadı diye konuşuyoruz da. Ya arkadaşlar kendi fikrim tabi bu, çok çirkinler ya ama yani bahsedilen rakamlardan sonra özellikle çok kötü ya. Bana mı böyle geliyor bilmiyorum ki.

Sayfa: [1] 2 3 ... 13