Gönderen Konu: Wacom tablet ve Asus Laptop donanım uyumsuzluğu  (Okunma sayısı 524 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı stuck

  • Global Moderator
  • Deneyimli
  • *****
  • İleti: 2431
    • Profili Görüntüle
Wacom tablet ve Asus Laptop donanım uyumsuzluğu
« : Haziran 19, 2021, 18:35:54 ÖS »
Selamlar,
kullandığım tabletlerle ve bilgisayarla ilgili ara sıra bir sorun yaşıyorum. Bazı sebeplerden ötürü iki farklı tablet kullandım. Biri intuos pro 4, diğeri intuos draw. İkisi için de driver yükledim. Photoshop'ta çizim yaparken de fırça ayarlarını tanımlamak gerekebiliyor. Bunları yaptım.

Son bir yıl içerisinde, sanırım bilgisayar güncellemeleri sebebiyle ya da elektrikle ilgili sorunlardan ötürü intuos pro 4 sürücüleri devre dışı kaldı. Yeniden yükledim sorun bir süre sonra tekrar etti. Chrome sayfalarında scroll yaparken de cursor kayboluyor ve verimli bir gezinme olmuyordu. Photoshop'ta ve illustratorde çizim yapmak ise imkansız hale geliyordu. O sebeple intuos draw kullanmaya başladım.

Bilgisayarı açtığımda bazen özelliklerinden intuos draw için de ayar yapmam gerekebiliyor. Örneğin; use ink seçeneği aktif olmamasına rağmen bazen aktif olarak ayarlanmış görünüyor. Driver güncellemeleri sorun yaşadığım her süreçte yapıyorum, düzeliyor ancak tekrar edebiliyor.

Başka forumlarda bu tarz bir sorun yaşayan var mı diye baktım. Driver güncelle vs. gibi yanıtlar gördüm. Şu an sıkıntı yok ama sorunun tekrar etmesi sinir bozucu.

Kullandığım laptop Asus ve 9 yıllık. Bu tarz problemler yaşayanlar var mı? Sorun bilgisayar donanımı mı ile ilgili? Yoksa sistemle mi ilgili? Virüs mü var? Ne olabilir?


  • Illustrator