İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - MaynusZero

Sayfa: [1] 2
1
Filmler / Mankenli araba reklamı
« : Aralık 27, 2012, 16:34:20 ÖS »
Arkadaşlar ben bir-iki hafta önce gösterimi durdurulan mankenli araba reklamını bulamadımda. Hani vitrinde duran manken araba geçince ona bakıyordu. Güzel bir müziği vardı. Aradım aradım bulamadım Neydi acaba. Opel Astra diye aradım yine bulamadım! Bir fikti olan?

2
Genel Sohbet / Nasıl dublajcı/dublör olurum?
« : Eylül 29, 2009, 00:19:19 ÖÖ »
Son bir kaç yıldır düşündüğüm bir konu. Nasıl dublör olurum? İş olanakları ne durumda, nasıl? Problemleri sıkıntıları maliyetleri nelerdir?
Dublör olmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilemiyorum. Sesime güveniyorum tabi. Diksiyon kursu gerekiyormu? Diploması varmı? Maaş durumları nasıl? İşte bunları öğrenmek ve bende atılmak istiyorum.

Bu konuda göstereceğiniz yöntemler için teşekkür ederim.

3
Arkadaşlar aşağıdaki dosya oyun içinde vidyo gösterebilen bir uygulamanın kodlarını içeriyor.

http://rapidshare.com/files/257726312/VMR9Source.7z.html

Sorunum ise şu: uygulama başarı ile derlensede maalesef bellek sızıntısı hatası alıyorum. Bunun dışında birkaç hata alsamda bunları yakalayamıyoru. Eğer bu konuda bilgiliniz varsa yada anlıyorsanız bir bakmanızı rica edecem.

Not: Kodlar gamedev.net EvilSteveden alınmış olup malesef DirectX sdkda bulunmamakta. Windows SDKda içindede bulunmayan kodları Steve denilen eleman kodlamış ve kodları dağıtıyor. Kodlar sadece öğrenme amaçlı olup üretimde kullanılamaz.

Esenlikle kalın.

4
Genel Sohbet / Yine virüss
« : Haziran 09, 2009, 19:25:43 ÖS »
Arkadaşlar geçen yine bilgisayarıma virüs bulaştı. Nerden geldi anlamadım ama sanıyorum dvdlerden bulaştı. neyse artık bir çaresine bakacazda maalesef bazı dosyalarım gidecek gibi. Ne antivürüs kurabiliyorum neden sıpay-tırojan temizleyici hemen kurulum esnasında kapatıyor bazen kurulum tamamlanıyor ama bu seferde programı çalıştırmıyor. Beni kızdıran tarafı ise görev yöneticisi ile kayıt defteri düzenleyicisini çalıştırmıyor.

Esenlikle kalın. Unutmadan kesin çözüm format ve temiz bir tarama sanıyorum böyle halledilecek.

5
Gerçekten çok planlı bir şekilde çalışıyorlar. Önce Youtubeda Atatürk'e hakaret vidyoları yayınlatıp halkın tepkisini ölçtüler. İnternete giren binlerce insanı devlete düşman hale getirdiler. Şimdide kendi sunucularıda alenen Atatürk'e hakaret içerin bir siteyi barındırıyorlar. Sitenin adresi:


Bunlar yetmezmiş gibi Atatürk'e hakareti gayet normal diye yazıp geçiştirebiliyorlar. Liberalizim bu olsa gerek. Bazı blog yazarlarıda bu olaya destek vermiş. Hep beraber Atatürk'e küfür- hakaret edelim diye. Sırada ne var.

Milliyet blog sayfasında şunları yazmış:
########################################
Atatürk’ü Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanununun ilgili maddelerine aykırı yayın yapan bahse konu sitenin sorumlularının bir an evvel tespitinin yapılması ve cezalandırılmasının istendiği başvuruda,  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının ivedilikle harekete geçmesi talep edilmiş.

Ortada bir sorunun olduğu çok açık…

Açık olan bir başka şey de sorunu çözecek olan kanunların var olmasıdır,  kanuna uygun yaptırımları verecek mahkemeler de vardır.
###############################################

İşte asıl bomba:
################################################
Ama Google’un her nedenle olursa olsun kapatılmasını istemek çağdaş insana ne kadar yakışır bunun tartışılması gerekir.
################################################

Vay: Demek google Atatürk'e hakaret eden siteyi kendi sunucularında barındıracak ve bizler buna itiraz ettiğimizde yine aynı cevap: Bunlar ticari sırdır verilemez-paylaşılamaz.
Bizlerde buna aynen katılacağız. Yani hep beraber hakaret edelim atamıza.

Hatta ve hatta buna daha çok katılım gösterenler bile var. İşte bunlardan bir kaçı:


Amcam burda son dakika kıvırması yapmış. Tebrik ederim. Son dakikada bir savcı sitesini kapatmasın diye lafı çevirmiş. Bunu geçiyorum. Ya ötekiler. Atatürkü savunmak yobazlıktır diye yazmış. Alın işte size adresi:



Sizlere burda amerikan anayasasının ilgili maddelerini kopyalardım ama maalesef şu anda müsait olmadığımdan bunu yapamıyorum. Ama boş bulunduğum bir vakit bunuda eklemeyi düşünüyorum.

Birde bu saçmalıklara güzelce cevap veren sitelerde yok değil.


Ne diyeyim google sende böl ülkemizi.




6
CG Dünyasından Haberler / Toshiba'nın Bullet-time efektli reklamı
« : Mayıs 17, 2009, 22:08:00 ÖS »
Yapımı için 200 kamera, 20.000 GB veri( bu veriyi http://www.forum1923.com/showthread.php?s=c8fe6ce46298cda68806116dda54b9fc&t=14273 adresinden aldım ) tamı tamına 336 saat boyunca yapılan çekimler.

İlgili vidyo:
<object width="640" height="385"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/e9fmmtokury&fs=1&start="></param> <param name="allowFullScreen" value="true"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/e9fmmtokury&fs=1&start=" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="640" height="385" wmode="transparent"></embed></object>



Reklam için 4.7 milyon dolar para harcanmış ama bunu bilgisayar vidyo efekt programlarına yeni başlamış biri bile yapabilir.


Daha fazla ayrıntılı vidyo için: http://www.dailymotion.com/related/x7dqah_toshiba-timesculpture_shortfilms/video/x7edza_the-making-of-toshiba-timesculpture_tech


7
Crytekin yeni oyun motorunun özelliğini anlatan bir döküman. Bugün mesaj geldi. Başka bir siteden geldiği için sanıyorum sizin haberleriniz yok. Gelecek olan oyun geliştiricileri sempozyumunda açıklanacakmış.

Aşağıda bir gösterim dosyası mevcut.
http://www.crytek.com/fileadmin/user_upload/inside/presentations/2009/A_bit_more_deferred_-_CryEngine3.ppt


Buda ingilizce açıklamaları:
Alıntı
Details will be presented at upcoming
Siggraph 2009 by Anton Kaplanyan

who developed that at Crytek
Implemented and fast on XBox360, PS3 and PC
No precomputation
Fully dynamic (geometry, materials and lights)
Unified for static and dynamic objects

Daha ilginci ise ekran kartı tarafında global aydınlatma tekniğinin kullanılacağı. Bizleri neler bekliyor bilmiyorum ama eğer ingilizce tarmışmaları okumak istiyorsanız:

http://ompf.org/forum/viewtopic.php?p=13507&sid=1264296cc3f9d84961ef4b17ebd2b5ea#p13507

adresine bir bakabilirsiniz. Bunun dışında burdaki sitede elemanlar gayet iyi render çözümleri üretiyorlar. Birtanesi CUDA ile çok güzel betimleme yapmış. Onlarıda incelemenizi tavsiye ederim.

8
LightWave 3D / Lightwave IronPython desteklermi?
« : Nisan 29, 2009, 20:05:24 ÖS »
Konu biraz derin fakat bende kendi görüşümü sunmak istedim. 3dsmax .net framework apilerini destekliyor. Hatta VB.NET, c# gibi .net dilleriyle 3dsmaxa uygulama-eklenti yapmak oldukça kolay. Benzer durum maya içinde küçük bir farkla geçerli. Oda maya python destekliyor. Şimdi LW de python destekleyecem deyince aklıma hemen şu soru geliyor: LW .net dillerinden IronPython destekler mi? Sonuçta hem .nete destek vermiş olucak hemde ironpython hemen hemen python ile benzer söz diziminie sahip olduğundan çok büyük değişiklik yapılmadan eklentiler .net dillerinede geçecek? Newtekden bunu bekliyorum. Eğer kaliteli bir api hazırlarsa yaygınlaşması çok zaman almayabilir. Ben vb.net, c++ biliyorum. Eski apisi C dili ile hazırlandığından zorluklar olabiliyor. Alışması, bellek sızıntıları tabi bunun avantajlarıda  vektörel işleme yapılabilmesi gibi. Hadi newtek seni bekliyoruz.

9
Yazılım çıkmış çıkmasına ama bizim haberimiz yok. Daha önce bir sitede görmüştüm haberi ama eklememiştim. Sinefxtede göremeyince haberleri olur diye yazayım dedim. İkinci sürümde Vista uyumluluğu arttırılmış bunun yanında:

Yeni lisanslama mekanizmasına geçilmiş
3 boyutlu görünümde PhotoMatching tekistürleri görülebiliyor
PhotoMatching modülünde geri alma-yineleme butonları koyulmuş
Red blending lines are not restricted to be just vertical
FBX çıktı seçeneği genişletilmiş
wireframe görünümü dahada güçlendirilmiş
Shape üreteci preset: Gender, Race özellikleri genişletilmiş
Phonemes üreteci preset güçlendirilmiş
Yeni ilave Shape üreteci preset: Asymmetry, Blowing
Yeni ilave jaw deformasyonu : Y döndürme, Z döndürme

Özellikle videoyu seyretmenizi öneririm.

indirmek için http://www.di-o-matic.com/blog/?p=79 adresini kullanabilirsiniz.


10
LightWave 3D / SkyTracer unutulurmu?
« : Nisan 02, 2009, 00:03:44 ÖÖ »
Bugün epostama e-on yazılım firmasının aylık haberleri gelmiş. Şöyle bir bakarken birde ne göreyim: yeni bir atmosfer-gözyüzü eklentisi. Biraz inceledim ve müşthiş bir eklenti olduğunu düşünüyorum. Vue den sonra O-zone gayet iyi iş çıkaracak gibi gözüküyor. Aşağıdaki resimlerdende görebileceğiniz gibi yazılım iyi bir temele oturtulmuş. Diğer paketleride destekleyeceğinden 3dsmax yazılımcılarının mırıldanmalarına gerek yok.









Yukarıdaki resmi daha çok beğendim. Open beta durumunda olan yazılımı indirmek için http://www.e-onsoftware.com/products/ozone/ozone_4.0/index.php?page=download adresini kullanabilirsiniz.

11
Oyunu level dergisi ile birlikte gelen dvdden oynadım. Ama gerçekten çok kaliteli bir oyun. Beni en çok şaşırtan yanı ise oyunun karakter modellemeleri lego oyuncaklara benziyor. Ve bu kadar iyi bir iş çıkarmışlar.
Yapımı sırasında quake2 oyun motoru xsi mod tool ve qukae2 karakter modelleme yazılımı kullanmışlar. Kaynak kodu ile birlikte dağıtılan oyunu indirmek için:

http://www.blendogames.com/

Oyundan bir resim:


12
Genel Sohbet / Komplo Teorisi
« : Mart 03, 2009, 21:42:58 ÖS »
.

13
LightWave 3D / Lightwave ile Quake 2 karakter modelleme sitesi
« : Şubat 18, 2009, 18:45:32 ÖS »
Arkadaşlar dün akşam buldum ve hemen yerimlerine ekledim. Site Quake 2 oyunun sitesi ve modeling kısmında LW ile karakter modelleme tutorialleri var. Hiç kaçırmayın derim. En azından oyunlar için giriş seviyesinde, anlatımı bile çok iyi. Site kapanmadan hemen cachlemeye başlasanız iyi olur:


http://www.quake2.com/modeling/

14
Genel Sohbet / Arkadaşlık smsleri
« : Şubat 03, 2009, 17:30:41 ÖS »
Arkadaşlar bilmiyorum sizler yaşadınızmı benim telefonuma birkaç aydır böyle mesajlar geliyor. Senden çok hoşlanıyorum ara şu numarayı. Bir başka mesajda bak ben dulum ara tanışalım gibisinden mesajlar var. Her neyse numaraları araştırdım. Aynı 900lü hatlar gibi çalışıyorlar. Postanede birkaç arama yaptım. Bir dakika bekleyin bilgisayar sizi bir başka ... bağlayacak diyo. Böyle şeyler. Herneyse gelen numaraları da hem Turkcellden araştırdım birkaç kişi buldumda onlarda adam öğrenci çıktı. Başkasına düzenlenmiş hat olabilir. Birde unutmadan numarayı arayınca fatura olduğugibi size yazıyor. Yani karşı tarafın yaptığı konuşmaların faturasınıda siz ödüyorsunuz. Bugun gelen numara işte bu: 0546 341 25 52. Googleda arattım. Şu sitede daha çıkmış bu numara: http://www.superkedi.com/profile.php?new_sLanguage=T%FCrk%E7e&ID=9809 Tamamen yazılımsal bot.

Bir ara TCEllden mesaj geldi numaranı reklamcılık hizmeti veren şirketlerle paylaşılmasını istemiyorsanız HAYIR yazıp yollayın diye bende dalga geçiyorlardır diye salladım senmisin sallayan işte başıma bu geldi. Şimdi Türkcelli arayacağım bakalım ne diyecekler iyice sıkmaya başladılar. Sizede böyle geldiyse ve üstesinden nasıl geldiyseniz yazarsanız sevinirim. Allah'a emanet olun.

15
Genel Sohbet / 3d yazılım paket fiyatları
« : Ocak 25, 2009, 18:01:04 ÖS »
Bir yazılımı amerikadanmı almak daha avantajlı yoksa yerli satıcısından mı? Bakıyorum bir anlamsızlık var. Türkiye'deki fiyatlar avro üzerinden ama amerikadaki fiyatlar dolar üzerinden. Şimdi Türkiye'den bir 3d yazılım aldığınızda amerikadaki fiyatından ortalama 25% ile 40% arasında daha fazla para ödüyorsunuz. Örnek vereyim LW Türkiyede 800avro amerikada 800 dolar. Türkiye'den aldığında 1600lira para vermiş oluyon amerikadan verdiğinde 1280 lira para veriyon yaaa. Hadi başka bir örnek. C4D Türkiye'de 700 avroya satılıyor. Bunu Türkiye'den aldığımızda 1400lirayı cebimizden çıkarıyoruz ama amerikdan aldığımızda ise daha ucuz olucaktır elbette. Çünkü amerika fiyatını bilmiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

16
İşletim Sistemi / Windows 7 indirilmeye sunuluyor.
« : Ocak 09, 2009, 16:02:04 ÖS »
Arkadaşlar Microsoftun geliştirdiği yeni işletim sistemi Windows 7(sanıyorum ismini Intel Core i7 den almış) yüklenmeye sunuluyor. Pasifik saatiyle bugün öğlen 12de downloada sunulacak işletim sistemi iki parça halinde biri 32-bit ötekisi ise 64-bit. Denemek isteyenler için: http://www.microsoft.com/windows/windows-7/ adresinden verilecek download linklerini saatle karşılaştırarak indirebilirsiniz. Çünkü saat 12de yüklenilebilecek deniyor.
Saat içinde burayı kontrol edebilirsiniz. Unutmadan eğer yüklemeyi başarı ile tamamlarsanız rapide atıp bizide faydalandırırsanız sevinirim. Çünkü bende yüklemeye çalışacam. Ve şunuda söyleyeyim isteyen herkese kurulum anahtarı verileceğinden herkez yükleyebilecek. İlaçlı anahtar kullanmanın manası yok.
http://www.worldtimeserver.com/current_time_in_US-WA.aspx

Esenlikle kalın. Vatana millete hayırlı ve uğurlu olsun.

17
Genel Sohbet / Youtubea girerken bir kere daha düşündünüz mü?
« : Ocak 07, 2009, 00:31:37 ÖÖ »
İşte youtube gerçeği okuyunda biraz destek olun:

Asıl suçlu YouTube mu?

Buradaki sorun, ilgili kurumun, getirilen bazı düzenlemelere, kurallara uymakta isteksiz davranmasından kaynaklanıyor. Başka ülkelerde yerelleştirme çalışmalarını yaparken, güvenlik belgesi alırken, Türkiye'ye gelince bunları yapmaya yanaşmıyor. Bu da Türk mevzuatına karşı açık bir ihlaldir. Yasak olabilecek içerik kaldırılması gerekirken, bazen site toptan da kapatılabiliyor. Bu, yargıda bilişim ile ilgili suçlara nasıl bakılacağı yönünde tecrübe birikiminin artmasıyla aşabileceğimiz bir konudur. İnternet Kurulu, bir çalışma içerisinde. Biz de bunu Adalet Bakanlığı yoluyla mahkemelere göndereceğiz. Böylece, uygulamadaki yanlış anlaşılmaları da ortadan kaldıracağız. Amaç hiçbir zaman bilgiye erişimi yasaklamak değil ama çocuklarımızı da etkileyecek ve milli değerlerimize açıktan hakaret eden faaliyetlere seyirci kalamayız."

Bir diğer okuduğum yazıdada şöyle diyordu: Youtube Türkiye ve Türk karşıtı videolarını silmeye yanaşmadığı gibi bu videoları yükleyen kişileride ticari sır diyerek koruyordu. İyi ama ingiltere almanya ve japonya istediği zaman saniyeler içinde bütün veritabanını açam bu aşağılık site neden Türkiye konusunda işine gelmiyor? Yoksa arkasında Türk düşmanlarımı var?

18
LightWave 3D / Lightwave 9.6 çıktı( cgtalk forumlarından )
« : Aralık 31, 2008, 20:38:42 ÖS »
Ve işte son bomba. Cgtalk hemen haberi vermiş: LW 9.6 çıktı. Sevindim bu habere.

Devamı:

Happy Holiday 3D News from NewTek!
Happy Holidays, everybody!

I would like to let you know that as of today's build, 1525, we are now at release candidate status. As you know, it has been a long road, but many positive things have occurred during this cycle. We started off to do a maintenance release only, but in the process, we have managed to add quite a few new features, and have really extended the functionality of LightWave. In particular, massive improvements to FiberFX, in terms of reliability and performance, as well as some new features have been made. Inverse Kinematics has seen dramatic improvements since 9.5, and those improvements in 9.5 were incredible when compared against previous versions.

The node editor has seen several new nodes, including the infamous car paint material, which begat the new flakes shader (my favorite!). Improvements to reflection speed, area light speed and quality, and anti-aliasing have been performed. GI has really seen a ton of work as well, with improvements to the animation cache, sampling and overall image quality.

In fact, so much has been improved in this version, including so many bugs sent to Valhalla, that we have realized that this is far more than just a bugfix release...

So, just in time for the holiday season, we welcome to the world LightWave v9.6.

You knew that was coming, didn't you?

In addition to all the stuff mentioned previously, LightWave v9.6 will bring the Mac and the PC versions back in sync. During the v9 series we have worked really hard to make this happen, and it has not been easy. You Mac users know what a difficult path it has been. You know that we have been performing a tremendous amount of work to allow FPrime to work in an optimal fashion with the UB version of LightWave -- as those who have been reading the SDK improvements can appreciate. As you read this, we are putting the finishing touches on the Mac as well, and we will be proud to say that this is the BEST version of LightWave for the Mac EVER.

Another notable advance, external rendering engines can now work as a LightWave task directly using the F9 and F10 commands, just like LightWave itself (updates are required from those products from their respective manufacturers, and of course, those products will need to conform to the v9.6 SDK.)

The v9 series has had a great run, and we have managed to pack an INCREDIBLE VALUE into the money you spent. Several major free releases occurred in the series, with hundreds of cool new features, and thousands of bugs killed. Any reasonable person would have to agree that no other 3D content creation product has EVER packed as much value and coolness for one low price as we here at NewTek have packed into LightWave. Personally, I am very proud of our development team – they came to the project under an untenable situation, and really stepped up. They performed above and beyond, and are some of the best engineers I have ever had the opportunity to work with in my career.

This dedicated group of people, from all over the world, has delivered to you what is arguably the single best version of LightWave ever. They have done so with major releases coming to you in less than 12 months at a time. The passion that this development team has for LightWave is equal to your own passion for LightWave.

We are getting to the point to where we are wrapping up the LightWave 9 series, and ready to move on to the next phase of LightWave’s journey. We'll talk more about that just after the first of the year. There are many surprises in store, and we can't wait to tell you about them.

Thank you so much for your enthusiasm and dedication to LightWave, and for your support of NewTek for all of these years.

All the best!
__________________
Jay Roth
NewTek
www.lightwave3d.com

Daha fazlasını okumak için: http://www.newtek.com/forums/showthread.php?t=93350

Vatana millete özellikle LWcilere hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle.

19
LightWave 3D / Olaf Demoreel 2008 kısa sürüm
« : Aralık 26, 2008, 14:57:15 ÖS »
Eleman güzel iş çıkarmış. Spinquaddan gelen postada vardı.
Bir bakın belki sizde beğenirsiniz.

Olaf Demoreel 2008 short version

20
LightWave 3D / LW ile karakter modelleme
« : Aralık 20, 2008, 23:23:58 ÖS »
Buda yeni bir tutorial. Karakter modelleme site fransızca ama Kanuniden beri yabancılık çekmeyeceksiniz.
Video olarak:
http://www.3digital-tuto.com/index.php/making-of/making-of-the-boy



Tam tutorda burda kolaygelsin.
http://www.3digital-tuto.com/index.php/tutoriels

Sayfa: [1] 2