Merhaba,
Bu sefer ISF degil kendi hesabimla kendi adima yazayim,
Oncelikle herkese guzel yorumlari icin tesekkurler.
@Alper, sanirim bunu ISF cevaplasa daha dogru olur, ben isin bu tarafini bilmiyorum, sanirim cikan tum animasyonlar zaten cesitli sitelerce kaydedilip yasal olmayan sekilde yayinlaniyor, TRT belki studyolarin kendi islerini yayinlamalarina izin vermistir, simdi ben de merak ettim
@Tual, Tesekkurler Tual, matte painting konusunda haklisin, hemen hemen her seferinde ayni setler kullaniliyor ama inanin bu zaman/butce ikilisiyle alakali, hikaye geregi bir durum olmadikca geri planlara pek dokunulmamasi bu tip yapimlar icin akillica olani.Ama studyo yaklasim olarak kolaya kacmayi cok tercih etmiyor, yani sizi rahatsiz eden seyler aslinda bizi de zaten ediyor.
@Mustafa, Hikaye gelistirme bana ait oldugu ve 20 kadar senaryoyu ben yazdigim icin ozellikle senin sorun beni cok ilgilendiriyor.Yani soru calistigim uniteden cikti
Senaryolarin daha ilgi cekici olmasi konusunda biraz daha acik konusur musun? Mesela hangi yonden? Fantastik mi olmali? Olaylar mi daha karisik olmali? Iyi-Kotu karakter catismasi mi olmali? Daha cok mu karakter arasinda orulmus hikaye olmali?
Bu konuda deneyimlerimi ayri bir yazida, ISF Studyolarindan izin alarak yazmak istiyorum, firmanin iliskilerinin zedelenmesini istemem ama TRT'nin senaryo yazdirim yontemlerinin bilinmesinde fayda var.
Bu arada sen de benim sorularimi cevaplarsan sevinirim.