Gönderen Konu: Diş macunlarına dikkat  (Okunma sayısı 4711 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ömer tatlısöz

  • Deneyimli
  • ***
  • İleti: 1885
    • Profili Görüntüle
    • www.omertatlisoz.tumblr.com/
Diş macunlarına dikkat
« : Eylül 03, 2011, 03:33:52 ÖÖ »
Diş Macunu İle Ağır Ağır Zehirlenmek

Modern köleleştirme operasyonu: Floridli diş macunu! Temiz kıyafetli figüran diş doktorlarının TV ekranlarından şiddette tavsiye ettikleri filanca diş macununun ana bileşenlerinden biri olan florid bir zamanlar fare zehiri olarak kullanılıyordu!

Üstelik floridli. Bu cümleyi diş macunu reklâmlarında mutlaka duyarız. Beyaz ve sağlıklı dişler için, içinde florid olan diş macunlarına ihtiyacımız vardır. Televizyon ekranlarındaki beyaz önlüklü diş hekimleri hep böyle derler. Amerika’da ise florid içme sularına sa karıştırılıyor. Avrupa’da yasak olan bu işlemi gerçekleştiren ABD’de her yıl 143 bin ton florid ağız sağlığı, temiz içme suyu ve su borularının hijyenliği adına Amerikalıların musluk sularına tatbik ediliyor. İngiltere ise floridli musluk suyunun yasaklanmadığı tek Avrupa ülkesi.



Thamoo Water 2000 yılında ABD uygulamasını örnek alarak İngiltere’de musluk sularına florid karıştırmak için yasa önerisini Londra’daki Parlementı’ya vermiş bulunuyor. Yasa önerisine İngiliz kamuoyunun tepkisi oldukça büyük oldu. Anti-Florid Kampanyası’nın yoğun çalışmaları sonucunda başta Boots, Sainsbury ve Safeway gibi büyük market zincirleri floridsiz diş macunlarını üretip raflarına yerleştirmek zorunda kaldı.

Floridli diş macunlarının üzerindeki büyü kalkarken kamuoyu florid denen ve iyi bir şey zannedilen kimyasal maddenin bir zehir olduğunu öğrendi. Ve çok daha ürkütücü bir bilgiyle karşılaştı. Kitlesel düşünce kontrolünde floridin kullanıldığını.

Sodyum florid ya da fare zehiri

19. yüzyılda yaygın deyimle ‘’şeytan zehiri’’ olarak bilinen sodyum florid fare zehiri olarak kullanılıyordu. bir çok endüstri kolunun atık ürünü olan ve sodyum silikoflorid ile birlikte elde edilen alüminyum üretimi endüstrisinin bir atığıdır. Depolanması oldukça güçtür. Denizlerin dibinde depolandığında milyonlarca balığın ve deniz canlısının ölümüne neden olmakta, eğer toprağa depolanırsa nehirlere ve yeraltı sularına karışmakta ve toprağı zehirlemektedir. Metali yeme özelliği de bulunduğu için sodyum floridin depolanması için üretilen konteynırlar oldukça pahalıya mal olmaktadır. 20. yüzyılın ikinci yarısında kapitalizmin bu zehirli atığın depolarına maliyetinden kurtulmak için ‘ floridli diş macunları’ masalını ortaya atmış, başta ABD olmak üzere dünya çapında bir dizi üniversitenin diş hekimliği ve halk sağlığı bölümlerinde diş sağlığı için floridin faydaları üzerine araştırmalar yönlendirmiş ve sonuçta her ülkede floridli diş macunları diş hekimleri kuruluşlarının onayını almıştır.

Arsenikten 15 kat daha kuvvetli



Anti Florid kampanyası’nın önde gelen sözcülerinden Massachusers Tıp Merkezi’nden Dr. Bush, sodyum floridin arsenikten 15 kat daha kuvvetli olduğunu belirtiyor. Dünyadaki kanser oranının en yüksek olduğu Amerika’da içme sularına florid tatbik edilen bölgelerde kanser oranının iki hatta üç kat daha fazla olduğu ve bu oranın nükleer santral bölgelerinde kansere yakalanma risk oranı nükleer santral bölgelerinde kansere yakalanma risk oranı ile eşdeğer olduğu da açıklanan bir diğer bilgi. Sodyum florid, diş macununun yanı sıra bir de içme suyu ile alındığında vücutta büyük bir tahribata neden oluyor. Damarlar, sinir sistemi, kemik yapısı ve dişlerde ağır bir tahribat gerçekleştiriyor. ABD’de uygulamanın, kısa adı EPA (Environmental Protection Agency Çevre Koruma Örgütü) olarak bilinen kurum aracılığıyla gerçekleştirildiğini ve EPA’nın içme sularında florid kullanılmasına ilişkin tavsiye raporları verdiğini de hatırlanmak istiyoruz. EPA hazırladığı bu tavsiye raporlarında endüstri kollarına atıklarını değerlendirmenin ve atıklarından para kazanmanın yollarını gösteriyor. Bu atıkların başında ise sodyum florid geliyor. İçme sularına florid karıştırılması yasa maddesi böylece devreye giriyor. Amerikalıların çevre koruma kurumu, sermayeyi koruma kurumu olarak faaliyet gösteriyor.

Florid Nazi kamplarında

Florid kullanımının karanlıkta bırakılmış ilişkiler ağında ise çok daha ürkütücü bilgilerle karşılaşıyoruz. Florid, semap olarak bilinen ilaç üretiminde kullanılan bir malzemeyi içeriyor. Bu ise floridin üretimiyle, sarin ve soman olarak bilinen sinir gazlarının üretimini mümkün kılıyor. Bu üretimin geliştirilmesi ise 2. Dünya savaşı sırasında Hitler Almanyası’nda Yahudileri yok etmek için Zyklon B adındaki gazı üreten Alman kimya fabrikası LG. Farben’de gerçekleştiriliyor.

LG: Farben, sodyum floriden sinir gazı üretim teknolojisini 1939 yılında ALCOA adlı Amerikan alüminyum şirketinden alıyor. Nazi bilim insanları floridin içme suyuna karıştırılması için ilk deneyleri gerçekleştiriyor. Bu deneylerde içme suyundaki floridin beynin belli bir bölgesini uyuşturduğunu ve bireyin direnme gücünü kırdığını tespit ediyorlar. Bu keşiften sonra florid, Nazi toplama kamplarındaki içme sularına karıştırılıyor.

Kaynak:www.gidahareketi.org



Çevrimdışı Arif Osmanoğlu

  • Deneyimli
  • ***
  • İleti: 2406
    • Profili Görüntüle
Ynt: Diş macunlarına dikkat
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2011, 15:13:49 ÖS »
İlginç bir konu, bilgilendirme için teşekkürler.
  • 3D Generalist

Çevrimdışı stuck

  • Global Moderator
  • Deneyimli
  • *****
  • İleti: 2431
    • Profili Görüntüle
Ynt: Diş macunlarına dikkat
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2011, 17:01:51 ÖS »
diş çürümelerinin önüne geçmek için illaki dişleri (ağız içini komple) fırçalamak ve diş ipiyle temizlemek gerekiyor. "Sanayileşmiş ülkelerde insanlar, günde 6-7 kg katkı maddesi yiyor." diye şeyler de dolaşıyor internette.
  • Illustrator

Çevrimdışı ömer tatlısöz

  • Deneyimli
  • ***
  • İleti: 1885
    • Profili Görüntüle
    • www.omertatlisoz.tumblr.com/
Ynt: Diş macunlarına dikkat
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2011, 19:52:12 ÖS »
Dünya ilaç sektörü bir alemdir canım, ticari bir sektör, özel hastanelerde öyle... Prof. Ahmet Maranki hoca ne diyor: ''Evdeki bütün ilaçları çöpe atın.''

Unutulmamalıdırki bir zamanlar sigarayıda doktor tavsiyesi ile içirdiler.




Çevrimdışı Benzin

  • Üye
  • **
  • İleti: 492
    • Profili Görüntüle
Ynt: Diş macunlarına dikkat
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2011, 20:50:32 ÖS »
Çok da abartmamak lazım. Tabii ki burada sağlık sektörünü (tüm kolları ile) savunamayacağım, zira para kazanmaya motive bir sektör (diğer bütün sektörlerde olduğu gibi).

Ancak tutup da "Bütün ilaçları atın, hastaneye/doktora gitmeyin" diyen insanlara da çok güvenmemek lazım.

Tüm dünyadaki ömür beklentisi (ortalamasını bilmiyorum yaklaşık sallayarak yazacağım) 40'tan 65'e çıktıysa, bebek ölümleri 10'da 4'ten, 100'de 3'e indiyse, bunu sağlayan sağlık sektörüdür. Bunu yaparken de esas amaçları kazanmak. Ama verdikleri ürün ve hizmet "hiçbir işe yaramaz" olsaydı, gene bütün o paraları saçar, ancak ömür beklentimiz gene 40 yıl olurdu.

Gençliğinin bir kısmını geride bırakmış biri olarak (otuza yakın) dişlerimde sadece bir adet dolgu varsa, bunu büyük oranda düzenli diş fırçalamaya ve 6 ayda bir dişçiye gitmeye borçlu olduğumu düşünüyorum. Genlerden gelen birşeyler de vardır elbet, ancak bu kadar endüstriyel yiyecek arasında (yaklaşık 2 yıldır da onlardan uzak duruyorum, ayrı mesele) tamamen genetik başarı diyemem dişlermin durumuna.

Diş fırçalarken reklamlardaki gibi bol macun kullanmanıza da gerek yok ayrıca, toplu iğne başından biraz fazlası yeterli olur; temizliğin %70'ini fırça, geri kalanını macun yapıyor. Fazla macun sürseniz bile bu oran değişmiyor.

Doktor tavsiyesiyle tütün içimi sadece Amerika'nın keşfinden sonraki bir dönemde olmuştur. Öksürüğe iyi geldiğini düşünmüşler bir süre. Sizin gösterdiğiniz reklamlar da doktor sigara içmeyi tavsiye etmiyor, "doktorlar X marka sigarayı tercih ediyor" diyor. Yanlış yönlendirici değil demiyorum, sadece direkt olarak "Sigara için! Doktorlar emretti!" gibi bir durum yok. Aynı diş macunu reklamlarında olduğu gibi.

Çevrimdışı ömer tatlısöz

  • Deneyimli
  • ***
  • İleti: 1885
    • Profili Görüntüle
    • www.omertatlisoz.tumblr.com/
Ynt: Diş macunlarına dikkat
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2011, 22:05:58 ÖS »
şu an otçu denen başka bir sektörde çıktı katılıyorum, fazla abartmamak lazım sözüne katılmıyorum benzin kardeşim...Doktora gitmeyelim gibi bir anlayış çıkmamalı...Hapimizim doktora ihtiyacı var, zira Kuran'da geçen Lokman süresi ve Ona ithaf olunan Lokman Hekim gibi hakikatli doktorlar var.


Doktorlar sigara için demiyor zaten, doktor tavsiyesi ile içiriyorlar demiştim...

Sorun ilaç sektöründe ve tüketim anlayışında gizli...



aslında diş sağlığı yüzde 90 ırsi... ilk defa orta okulda dişçiye gittiğimde doktor söylemişti, yani hergünde fırçalasan ancak dişin ömrünü bir kaç yıl daha uzatırsın demişti...Senin dişlerinin sağlıklı olması aslında fiş fırçasında ve macunda değil, yüzde doksan ırsi ve her altı ayda bir doktora gitmende. :)

Acı olan şudurki Diş fırçası ve diş macunu kullan diyebiliyorsunda misvak kullan diyemiyorsun...
« Son Düzenleme: Eylül 03, 2011, 22:10:08 ÖS Gönderen: ömer tatlısöz »

Çevrimdışı ömer tatlısöz

  • Deneyimli
  • ***
  • İleti: 1885
    • Profili Görüntüle
    • www.omertatlisoz.tumblr.com/
Ynt: Diş macunlarına dikkat
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2011, 22:08:30 ÖS »
Hz. Peygamber ve diş sağlığı:

Mikropların vücuda en kolay ulaştığı yer olduğu için ağız sağlığı vücut sağlığı için de oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Peygamber Efendimiz (sav) de Rabbimizin ilhamı ile diş bakımına çok önem verirdi. Bunun için lifleri uygun olan bir ağacın dallarını (misvak) diş fırçası gibi kullanmayı tarihte ilk uygulayan kişi olmuştur.

Hz. Peygamber (S.A.V.)sağlığın her konusuna olduğu gibi  ağız ve diş sağlığına da gereken hassasiyeti göstermiştir. Peygamberimizin misvak kullanmayı öneren birçok hadisi vardır. Bunlardan birisi şöyledir:

"Cebrail (A.S), misvak kullanmayı bana o kadar çok tavsiye etti ki, misvak hakkında ayet  inecek ve misvak kullanmak farz kılınacak zannettim."

Ağız, mikropların en çok bulaştığı yerdir. Diş çürükleri ve iltihaplanmaların, bademcik, sinüzit, romatizma, kalp, böbrek, bağırsak, safra kesesi ve sindirim hastalıklarına sebep olduğu bilinmektedir. Bunun önlenmesi için ağız ve dişlerin temiz tutulması gerekir. Misvak, tabiî olduğu ve bazı kimyevî maddeler ihtivâ ettiği için fizksel  temizliğin yanı sıra birçok faydaları vardır; misvağın faydalarını şöyle sıralayabiliriz;

· Selülozun fizikî etkisi dişleri temizler.

· Uçucu yağlar ve selüloz dişleri beyazlatır.

· Kokulu reçine içerdiği için nefesin güzel kokmasını sağlar.

· NaCl ve KCl'ün ödemi dışarı çekmesi, diş eti iltihaplarını iyileştirir.

· Uçucu yağlar kabızlığı giderir.

· Psikolojik etkileriyle siniri teskin eder.

· İştahı açar.

· Kaynatılarak suyunun içilmesinin basur hastalığına iyi geldiği tesbit edilmiştir.

.Ayrıca misvağın, hazmı kolaylaştırıcı, gözü kuvvetlendirici ve baş ağrılarını sakinleştirici özellikleri de vardır.

Sahabeler, Sevgili Peygamberimiz (sav)i anlatırken onun dişlerinin inci gibi parladığını, tertemiz, bembeyaz ve ışıl ışıl  olduğunu aktarmaktadırlar. Peygamberimiz (sav) İslamiyet öncesi temizlik konusunda hiçbir bilgisi olmayan bir topluma bu konuda örnek olarak ve Yüce Allahın ilhamı olan bilgilerini aktararak onları en uygun şekilde eğitmiştir.

Câbir anlatır: "Peygamber salla'llahü 'aleyhi ve sellem buyurdu ki: "Hilâl eylemek dişleri arıtır, pâk eyler, diplerini sağlamlaştırır ve ağız kokusunu güzel eyler." (Önder Çağıran, Tıbbi Nebevi,1. Baskı, Boğaziçi Yayınları, İstanbul 1996)

Hadis-i şerifte belirtilen bir ayrıntı da dişlerin nasıl fırçalanacağıdır. Hilallemek diye tarif edilen yöntem dişlerin yarım ay şeklinde, dairesel olarak fırçalanmasıdır. Bu yöntem diş minelerine zarar veren ve dişin yıpranmasına yol açan, sağa-sola fırçalama şeklinden farklıdır.

Günümüz diş hekimliğinde de dairesel fırçalama önerilmekte ve diş aralarında besin artıklarının birikmesinin en iyi bu yöntemle önüne geçilebileceği tarif edilmektedir.

Bilindiği gibi dişleri her yemekten sonra fırçalamak gerekmektedir. Gün içinde en azından 2-3 kez fırçalamak idealdir. Peygamberimiz (sav) de dişleri sık fırçalamayı tavsiye etmişti

Çevrimdışı uzak

  • Deneyimli
  • ***
  • İleti: 2525
    • Profili Görüntüle
Ynt: Diş macunlarına dikkat
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2011, 22:46:06 ÖS »
"risk toplumu" ve "yan etkiler toplumu" bu konularda iki önemli sosyalbilimci var; "Ulrich Beck" ve "Anthony Giddens". bu iki düşünüre göre modern insanlar artık doğayla değil de modernitenin modern toplumun üretiği beklenmedik yan etkileriyle boğuşuyorlar bunlarla yaşamanın yollarını arıyorlar; ilaçlar, silahlanma, kanser, aids, anksiyete, işsizlik, vs
diş macunu ve yan etkileride bu çerçevede ele alınabilir. ben bu konularda özellikle "Ulrich Beck"  okunmasını tavsiye ediyorum :)
« Son Düzenleme: Eylül 03, 2011, 22:53:25 ÖS Gönderen: uzak »
  • 3D Generalist

Çevrimdışı Yusuf ES

  • Üye
  • **
  • İleti: 350
    • Profili Görüntüle
    • My web site
Ynt: Diş macunlarına dikkat
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2011, 01:32:39 ÖÖ »
"Acı olan şudurki Diş fırçası ve diş macunu kullan diyebiliyorsunda misvak kullan diyemiyorsun..."

Ömer ne güzel söyledin. Katılıyorum.
  • 3D Generalist

Çevrimdışı Benzin

  • Üye
  • **
  • İleti: 492
    • Profili Görüntüle
Ynt: Diş macunlarına dikkat
« Yanıtla #9 : Eylül 04, 2011, 11:56:22 ÖÖ »
Muhabbet gene dini konulara girmiş. Misvak diye tutturdunuz yıllar önce, Colgate çıkardı misvaklı macun o oldu.

Bir de, abimle benim dışımda bizim ailede herkesin dişleri kendine ait değil, porselen vs gibi sonradan yapılma dişler. Yani abimle benim sağlıklı dişlere sahip olmamızın sebebibinin "%90" genetik olması pek mümkün değil (doğduktan sonra hastanede bizi değiştirmedilerse).

Nasıl kara saban kullan demiyorum da, traktör kullan diyorum; aynı şekilde misvak kullan demiyorum, diş fırçası kullan diyorum.

uzak, modernlikle de işin alakası yok. En azından diş için, endsütri toplumu başlamadan da dişler çürüyordu. Bir de, medeniyet kurmanın (modern olmanın değil) getirdiği sorunlar sürekli vardır, medeniyet gelişimi de bu sorunlara buldukları çözümler ile olur. Her sorun oluştuğunda, onu çözmek için yeni yetenekler oluşturulur, insanlar eğitilir, çözüme yönelik çalışmaları sağlanır vs.

Çevrimdışı ömer tatlısöz

  • Deneyimli
  • ***
  • İleti: 1885
    • Profili Görüntüle
    • www.omertatlisoz.tumblr.com/
Ynt: Diş macunlarına dikkat
« Yanıtla #10 : Eylül 04, 2011, 21:54:15 ÖS »
Benzin kardeş dini konulara girmedik ama islam dini hıristiyan gibi bir din değil, beşeri bir dindir,yani hem uhrevi hem dünyevi... gördüğün gibi diş sağlığı bile islam dininin konusu içinde...
neden diş fırçası kullanayımki, o fırça hangi plastikten yapılıyor acaba? Bak yukarda Hz. Peygamberin ne güzel doğal şifası sunulmuş, o varken neden suni şeylere yönelelim, hem senin sözünün pek geçerli olmaz Hz. peygamber varken...:)

tabi bu bir tavsiye, herkes kendi akıl kutusuna göre yaşamanı yönlendirecek...


« Son Düzenleme: Eylül 04, 2011, 21:58:45 ÖS Gönderen: ömer tatlısöz »

Çevrimdışı Gokhan Sonmez (LW3D)

  • Boş İşler Bakanı
  • Uzman
  • *****
  • İleti: 4811
    • Profili Görüntüle
    • http://www.gokhansonmez.com
Ynt: Diş macunlarına dikkat
« Yanıtla #11 : Eylül 04, 2011, 22:15:58 ÖS »
bu başlığı çok takip edemedim ama ilginç bir noktaya kaymış..

kanımca önemli olan temizlik ve diş sağlığıdır. Vurgu yapılan budur. Misvak ya da fırça çok fark edeceğini düşünmüyorum. İsteyen misvak kullanır, isteyen içeriğine dikkat ederek macun ve fırça...
  • 3D Generalist

Çevrimdışı Benzin

  • Üye
  • **
  • İleti: 492
    • Profili Görüntüle
Ynt: Diş macunlarına dikkat
« Yanıtla #12 : Eylül 05, 2011, 00:55:55 ÖÖ »
hem senin sözünün pek geçerli olmaz Hz. peygamber varken...:)

O zaman peygamberinin sözüyle sok ağzına odunu, ne diyeyim ki... :)

(Ben de sonuna gülen surat koydum sert kaçmasın diye).

Çevrimdışı ömer tatlısöz

  • Deneyimli
  • ***
  • İleti: 1885
    • Profili Görüntüle
    • www.omertatlisoz.tumblr.com/
Ynt: Diş macunlarına dikkat
« Yanıtla #13 : Eylül 05, 2011, 01:39:33 ÖÖ »
seve seve...

suni plastik fırçadan bin kat iyidir...;)

Allah yapısı kul yapısından iyidir...

Çevrimdışı stuck

  • Global Moderator
  • Deneyimli
  • *****
  • İleti: 2431
    • Profili Görüntüle
Ynt: Diş macunlarına dikkat
« Yanıtla #14 : Eylül 05, 2011, 13:23:20 ÖS »
ya o colgate reklamındaki amcanın dişleri protez değil miydi? bir de misvaklı süper bir koruyucu diş macunu gibi lanse edilince müşteriyi yanılttığı gerekçesiyle yayından kaldırııldı diye biliyorum.

fakat hassas dişler için denediğim ve diş doktorlarının da tavsiye ettiği :P bir diş macununundan oldukça memnun kaldım. erik yiyebiliyorum siz de yiyin. :D
  • Illustrator