@fovea
Shadowbox kullandığım yöntemlerden sadece bir tanesi ve eğer Steve Warner'in tankını diyorsan
http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?91827-Z4-Beta-Testing-By-Steve-Warner benim tank Almanların Tiger tankı bu linkteki Rusların Spetnazıdr. İkisinin tek ortak ve benzeyen yanı ikiside tanktır onun dışında tektek parçalara Dikkatlice bakacak olursan hiç bir parçası benzemez
hatta Tiger ondan en az 40-50 yaş daha yaşlı
Yani bir tutorialı takip ederek yapmadım. Tabi bana çok faydası oldu orada anlatılanların ki zbrush un sitesinde hard surface ile ilgili okumadığım ve görmediğim bir şey kalmamıştır. Yoksa eminim yapamazdım en azından aslına bu kadar benzemezdi yaptığım model.
ZBrush ı seçmemin tek nedeni bu programı çok sevmem ve bu konuda ustalaşmak istememdir.
Zbrushta retopo yöntemlerini biliyorum elbet ama hard surface için retopo en azından benim için ve şu anda Zbrushın içinde çok kastırıyor.
Organik modeller için özellikle 4r4 gelen topology brush inanılmaz kolaylıklar sağlıyor. hard surfacede ise o kadar rahat değil ve biraz saçma geldi bana uğraşmak. O yüzden büyük ihtimalle maxte yapacağım retopoyu.
Teşekkür ederim.