Gönderen Konu: After Effects için Ambient Occlusion plug-in'i  (Okunma sayısı 7381 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gokhan Sonmez (LW3D)

• Boş İşler Bakanı
  • Uzman
    • Profili Görüntüle
    • http://www.gokhansonmez.com
After Effects için Ambient Occlusion plug-in'i
« : Aralık 15, 2011, 15:48:22 ÖS »
Günlüğümü takip edenler ve beta test aşamasında yardımcı olan arkadaşlarımız, bir süre önce After Effects yazılımı için Ambient Occlusion plug-in'i geliştirdiğimizi biliyorlardır. Ürün hemen hemen hazır gibi...Aşağıda test aşamasında hazırladığım 1-2 videoyu sizlerle paylaşıyorum.

DarkCorner hangi amaçla geliştirildi..
DarkCorner adını verdiğimiz After Effects eklentisi, oyunlarda çokça görmeye başladığımız Screen Space Ambient Occlusion etkisini, After Effects'de elde etmeye yönelik olarak geliştirildi. Ekran kartınızın GPU'sundan faydalanarak, Z Buffer'ı kullanarak Ambient Occlusion üretiyor. Biz denemelerimizde genelde Z Buffer'ı saklayan .rla ve .rpf dosya formatlarını kullandık. Bu sayede After Effects'de projeler çok karışmadan (en azından layer'lar abarmadan) ve 3D yazılımda AO hesaplatmadan sonuç alınabiliyor. Hız olarak GPU kullanıldığından oldukça hızlı, yönetimide kolay... Aşağıdaki iki video, DarkCorner hakkında fikir verecektir...

ilginiz için teşekkürler..

Not: DarkCorner'ın ilk sürümlerini test eden herbap, Stuck ve ism@il arkadaşlarıma, yardım etmek istemelerine karşın farklı işletim sistemi kullanan arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim...
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2012, 16:05:35 ÖS Gönderen: LW3D »

• 3D Generalist

Çevrimdışı Onur3d

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Ynt: After Effects için Ambient Occlusion plug-in'i
« Yanıtla #1 : Aralık 15, 2011, 22:26:58 ÖS »
gökhan abi,başta seni ve yardımcı olan diğer arkadaşları gerçekten yürekten tebrik ediyorum...Böyle bir çalışmanın içinde bulunmanız beni çok çok mutlu etti... İnş. daha iyilerini de yaparsınız ;)

Plugin gayet kullanışlı ve hızlı gözüküyor...
Ambient Occlusion alan arkadaşların işlerini büyük ölçüde hızlandıracağına inanıyorum...

• 3D Generalist

Çevrimdışı Gokhan Sonmez (LW3D)

• Boş İşler Bakanı
  • Uzman
    • Profili Görüntüle
    • http://www.gokhansonmez.com
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2011, 12:42:37 ÖS »
İlginiz için teşekkürler... Fikir bana ait ama, övgünün hepsini programlayan sayın Abacı hak ediyor... Umarım faydalı olur, kullanışlı bir ürün olarak anılır...
  • 3D Generalist

Çevrimdışı cgoz

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
    • ozan çivit
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2011, 02:57:50 ÖÖ »
plug-in'i test etmeyi gercekten isterdim fakat artik pek bir uzak kaldim bu konulara.
elinize saglik simdiden, kullanisli olacagi kesin.

Çevrimdışı levent Bilgin

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
    • character animator /director
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2011, 19:56:53 ÖS »
Butun ekibi tebrik ederim..