Günlüğümü takip edenler ve beta test aşamasında yardımcı olan arkadaşlarımız, bir süre önce After Effects yazılımı için Ambient Occlusion plug-in'i geliştirdiğimizi biliyorlardır. Ürün hemen hemen hazır gibi...Aşağıda test aşamasında hazırladığım 1-2 videoyu sizlerle paylaşıyorum.
DarkCorner hangi amaçla geliştirildi..
DarkCorner adını verdiğimiz After Effects eklentisi, oyunlarda çokça görmeye başladığımız Screen Space Ambient Occlusion etkisini, After Effects'de elde etmeye yönelik olarak geliştirildi. Ekran kartınızın GPU'sundan faydalanarak, Z Buffer'ı kullanarak Ambient Occlusion üretiyor. Biz denemelerimizde genelde Z Buffer'ı saklayan .rla ve .rpf dosya formatlarını kullandık. Bu sayede After Effects'de projeler çok karışmadan (en azından layer'lar abarmadan) ve 3D yazılımda AO hesaplatmadan sonuç alınabiliyor. Hız olarak GPU kullanıldığından oldukça hızlı, yönetimide kolay... Aşağıdaki iki video, DarkCorner hakkında fikir verecektir...
ilginiz için teşekkürler..
Not: DarkCorner'ın ilk sürümlerini test eden herbap, Stuck ve ism@il arkadaşlarıma, yardım etmek istemelerine karşın farklı işletim sistemi kullanan arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim...