Gönderen Konu: Bertone - Dianche  (Okunma sayısı 1492 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı seddata

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Bertone - Dianche
« : Aralık 12, 2018, 01:19:19 ÖÖ »
Senarist Yönetmenlik ve previzini yaptığım çalışma.
Animasyon by Kadir Deniz.

Comp haricinde Herşeyini yaptığım film.

Not: Pikes Peak dağını, Google Earth'ten, phostoscan yaparak modeli çıkardım, giriş sahnesi yüzdeyüz 3d, filmin hayat kurtaranı Maya Mash özelliği oldu, vfx veya motion graphic ile uğraşanlara tavsiyem kullanmadıysanız, mutlaka deneyin. Kelebek animasyonu, son konuş haricinde, tamamen expression kodlamayla yaptım, hepsi zamana bağlı matematiksel bir denklem. Daha iyi etkiler yapmayı planlıyordum, ama aceleye geldi.

• 3D Generalist

Çevrimdışı ghostseckin

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bertone - Dianche
« Yanıtla #1 : Aralık 15, 2018, 14:06:49 ÖS »
iki çalışmada birbirinden keyifli,

Photoscan'in google earth imajlarında bu kadar başarılı çalıştığını bilmiyordum doğrusu . 8)
  • 3D Generalist

Çevrimdışı seddata

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2018, 01:39:00 ÖÖ »
Teşekkürler.

Google earth'ten Cambridge üni. Times Square gibi meşhur yerleri de photoscan ile 3d'sini çekebilirsiniz. Ama çok zahmetlidir. Binaları çekseniz bile, kullanmak sağlıklı değil, üzerine tekrar modellemek gerekir.

Google earth'te Colorado'daki Pikes Peak dağının üç boyutlu yeterli detayı olduğu için, yüzde 10'luk farkla 300 frame alınca, resimlerin kalibrasyonu mükemmel oldu ve textureli modelin birebir halini verdi. Ağaçları Maya Mash ile ekledim.

Dağın 3 boyutlu halini almak için başka yöntemler de mevcut, Hatta Pikes Peak 9 metrelik nokta farkı oluyor, ama diğer yöntemde, Alaska yanılmıyorsam 1 metrelik fark vardı. Yani Alaskanın dağları çok detaylı bir şekilde duruyor.
  • 3D Generalist

Çevrimdışı ghostseckin

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2018, 12:17:06 ÖS »
Tekrardan selam dostum benimde Türkiye'de bulunan bi dağ ile ilgili bi intro tarzında bişey yapmayı düşünüyordum, senin bahsettiğin Photoscan yöntemiyle bir deneyeyim (tabi anlamadığım, çözemediğim bir yer olmazsa) belki çok daha güzel sonuç çıkar ortaya paylaşırım burada da  :) :).
  • 3D Generalist