Gönderen Konu: modellerimi turbosquid'de satmaya basladim...  (Okunma sayısı 79895 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı osman safi (herbap)

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
modellerimi turbosquid'de satmaya basladim...
« : Haziran 06, 2008, 18:03:33 ÖS »
http://www.turbosquid.com/Search/Index.cfm?FuseAction=ProcessSearch&intStartRow=1&istSearchKey=herbap&intMediaType=-1&Submit.x=0&Submit.y=0 linkinden bakilabilirler

eger turbosquid'i aktif olarak kullanan / uye arkadaslar var ise, "Rating" verebilirlerse sevinirim...
uye olup, alisveris yapmadan rating vermek mumkun degil maalesef

/ / /

ayrica tavsiye, gorus, oneri de beklemekteyim... :)
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2008, 16:14:48 ÖS Gönderen: Yönetici »

• 3D Generalist

Çevrimdışı enesb

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Modelerine baktımda arkadaşım pek etkili değiller ,yani madem turbosquid e koyucaksın çok kaliteli olmadıktan sonra bence hiç koyma daha iyi
  • 3D Generalist

Çevrimdışı Gokhan Sonmez (LW3D)

• Boş İşler Bakanı
  • Uzman
    • Profili Görüntüle
    • http://www.gokhansonmez.com
enesb, eğer turbosquid'e bakacak olursan, primitive diye tabir ettiğimiz basit nesneler bile satışta... Ben bunda pek bir mahsur görmüyorum.

not: herbap, satışlar iyi giderse bizede haber ver :P

• 3D Generalist

Çevrimdışı Mehmet Karahasan

• Deneyimli
    • Profili Görüntüle
bende deneme için bi ara vida modeli koymuştum 34 dolardan iki tane satmış :D kim aldıysa ilginç :D
  • 3D Generalist

Çevrimdışı arif akca

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
google ın texture piyasasını çökertmesi gibi torrentti rapid di model piyasasıda çöktü :)

Çevrimdışı enesb

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
valla ne bilim ben kötümmserimdir oyüzden satılmazdiye düşündüm pek araştırmadım özür ama değiniz gibiyse inşlah satar:D herhab
  • 3D Generalist

Çevrimdışı maximus

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
    • sanalart.com
Ynt: modellerimi turbosquid'de satmaya basladim...
« Yanıtla #6 : Haziran 09, 2008, 12:35:38 ÖS »
inşallah inşallah
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2008, 16:15:18 ÖS Gönderen: Yönetici »

Çevrimdışı darkdante

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : Haziran 14, 2008, 17:26:54 ÖS »
Arkadaşlar benim anlamadığım evermotion modellerini dvd halinde yaklaşık 100 avroya satıyor insalar neden 50-60 dolar verip tek model alsınki bu siteden(kardeş senin modellerini kastederek söylemedim ama böyle bir şey nasıl tutuyor nasıl oluyorda insanlar alıyor anlamadım)

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
« Yanıtla #8 : Haziran 17, 2008, 12:27:10 ÖS »
yorum yorumdur... senelerdir forumlarda yaza yaza alıştım :) o yüzden kimseyi terslemeyeceğim

bir çoğunuz, neden modele para verelimki... gfx forumlar ve rapid model kaynıyor gözüyle bakabilirsiniz... çünkü türküz ve kullandığımız soft içeriği illegal kullanmaya alışmışız... program, plugin... model, texture... vs

ama yurtdışındaki düşük bütçeli projelerde bile insanlar zaman kazanmak adına komik fiyatlara satılan bu modellere para veriyorlar ve illegal kullanmak adamların etiğine aykırı zaten

şöyle söylim, 4+ aydır üyeyim turbosquide ve şimdiye kadar üstüste 3 tane satan modelim bile oldu toplamda 5-6 tane satmışlığım var... (alev simgesi var ismimin yanında... :))

resmi belgeleri doldurmadığım için paranın ancak üçtebiri geri döndü ama bir kenarda duran ve birilerinin işine yarayacağını ve banada çerez parası olacak modelleri satmak fikri hep aklımda vardı ve sonunda realize edebildim, yarın bi gün bunu iş edinirmiyim bilemedim ama turbosquid'e yükleyecek çok model var daha kıyıda köşede kalmış... yavaş yavaş yüklüyorum

modeller iyi / kötü... kıyasladığın şeye göre değişir... modellerim için uygun pazarı turbosquid olarak gördüm ve orada satmaya başladım (3dstudio.com var bide, oradada satmayı planlıyorum ama turbosquid'in aldığı hit sayısı diğer sitelere göre çooook fazla)... evermotion'da satmaya kalksam modelleri çok daha farklı sunardım tabiiki... aslında bir çok model kaliteden ziyade sunuş tarzı ile satılıyor

ama asıl önemli olan trendi yakayabilmek... şöyle bir hint vereyim... ucuz ve kullanıma hazır tıbbi modeller daha kolay satılıyor
  • 3D Generalist

Çevrimdışı darkdante

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2008, 12:36:12 ÖS »
ben ücretsiz rapidden indirelim, warez kullanımını kast etmedim sadece meraktan sordum çünkü 3d bilen biri bir projede çalışıyorsa modellemeyi kendide yapabilir,tabi zaman kazanma açısında iyi. eğer dediğin gibi bir kaçtane sattınsa bencede çok iyi ne diyeyim Allah artırsın
Alıntı
bir çoğunuz, neden modele para verelimki... gfx forumlar ve rapid model kaynıyor gözüyle bakabilirsiniz... çünkü türküz ve kullandığımız soft içeriği illegal kullanmaya alışmışız... program, plugin... model, texture... vs
bununla beni kastediyorsan ki başka neden para verilsin ki diyen yok ,tekrar söylüyorum ben warezi desteklemek adına söylemedim.

• Boş İşler Bakanı
  • Uzman
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2008, 12:42:11 ÖS »
Alıntı
resmi belgeleri doldurmadığım için paranın ancak üçtebiri geri döndü ama bir kenarda duran ve birilerinin işine yarayacağını ve banada çerez parası olacak modelleri satmak fikri hep aklımda vardı .

Çok iyi yapmışsın.. Aslında bir ara turbosquid'de satışta olan modelleri, dokuları görünce, neden bizde koymuyoruz diye düşünmüş, şartları okumuş ve vergilendirmeyle ilgili kısım bana biraz karışık gelmişti...Aynen belirttiğin gibi %30 falan sanırım kalıyordu... Yapılması gerekenler konusunda bilgi verirsen, arkadaşlarımız arasından da satışa model, doku koymak isteyenler olabilir...Biraz 3D model / doku vs. ihraç edelim :)
  • 3D Generalist

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2008, 12:53:07 ÖS »
özellikle seni veya başka birini kastetmedim, "kendimde pay biçiyorum" merak etme

türkiyedeki genel işleyişi ve süreçleri düşününce... projeyi hızlandırmak adına herşey mubah görülebiliyor bazen ve çal / çırp moduna girilebiliyor

netekim yurtdışı ve/veya profesyonel süreçlerde bütçe ile doğru orantılı olarak "satın almak" zaman kazandıracaksa satın alınıyor...

biz genelde herşeyi sıfırdan yaparız, çok iyi yaparız modundayız, bunu aşmak gerek diye düşünürüm

+ + +

yazarken bir mesaj daha gelmiş... el-cevap kısaca sürece değineyim

modelleri satabileceğiniz siteleri üç aşağı beş yukarı herkes biliyordur diye düşünüyorum... geçenlerde bir arama motoru çıkmıştı, popüler model sitelerinde topluca arama yapıyordu baya verimli idi... bol gezen arkadaşlarımız model alışveriş sitelerini liste halinde yazabilirler, sürece geçeyim

- genelde üyelik bedava oluyor...
- user/pass+email ve bir kaç bilgi ile üye oluyorsunuz
- baya karışık bir döküman silsilesi var... kazancınızdan yapılacak kesintileri minimuma indirmek için bunları okumak ve doldurmak gerek
- benim yaptığımı, kısaca "belgesiz satmak istiyorum" seçeneğini işaretlemek oldu... bunun sonucunda bana kalan şimdilik üçte bir
- işi ilerletip ciddi kazançlar elde etmek için, var ise amerika / kanadada ticaret ile uğraşan yakınlarınız onlar üzerindende işletebilirsiniz süreçleri... böylece satışlardan daha büyük miktarlar size kalır
- turbosquid.com %60, 3dstudio.com %50 kafadan kendisine alıyor... kalan miktarıda sattığı ülke ve sizin doldurduğunuz resmi belgelere göre ayarlıyor

- tavsiyem, önce siteyi genel olarak gezinin... modeli çok satanları inceleyin... turbosquid size en çok aranan kelimeler en çok satan modeller gibi hazır istatistikler vermiyor maalesef ancak siteyi gezerek bir takım çıkarımlar yapabiliyorsunuz
- bunun dışında herşey size kalmış... sunumunuz iyi olmalı... bilgileri açık vermelisiniz, modeliniz olabildiğince prezentable olmalı, tamamen size ait olmalı veeee şanslı olmalısınız

mesela, en son yüklediğim f1 kask modeli bir gün içinde satmıştı... kesin hatadır dedim ama harbiden satmış :) ilginç geldi bana çünkü çok daha kaliteli ve uygun fiyatlı kasklar dururken biri benimkini almış... bu noktada aslında alıcı ile temasa geçip neden benim modelimi aldın gibi özellikler olsa bu alışverişi iş edinme içten bile değil

bu konuda kafamda fikirler birikmeye başladı... belkide türkiye tabanlı bir alışveriş sitesi açmak lazım... ama ana hedef türkiye olmamalı yoksa üçüncü ayda batar site :):):)

bence esirgemeyin ve doldurun turbosquidi... yada başka siteleri, çünkü son dönemde 3d patlamamız var herkes bişiler modelliyor, renderlıyor... vs bunları değerlendirmek gerek
« Son Düzenleme: Haziran 17, 2008, 12:56:54 ÖS Gönderen: herbap »
  • 3D Generalist

Çevrimdışı enesb

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : Haziran 17, 2008, 13:00:03 ÖS »
du bakalım ya keyifli gözüküyo bende atim bari...
  • 3D Generalist

• Boş İşler Bakanı
  • Uzman
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2008, 13:02:03 ÖS »
Bilgiler için teşekkürler herbap... Aslında Türkiyede kazanç yurtdışından daha fazla olmalı. Çünkü ABD'den satan birini vergilendirebiliyorlar, ama Türkiye'den vergilendirme mümkün olmuyor diye düşünüyorum. %50 aslında fena değil...ama %70'i karşı tarafın alması hoşta değil :)

Öte yandan daha önce lisanslı kullanımla ilgili o kadar çok yazdık çizdik ki...Bu tür bir konuya girmek istemiyorum. Sadece bazen neden Türkçe eğitimler yok, neden Türkiye'de seminerler paneller düzenlenmiyor diyen arkadaşlarıma sebebin ekonomik olduğunu söylemek isterim. Mesela çok iyi bir Maya eğitim DVD'si hazırlansa Türkiye'de ne kadar satar? 1-2 satar, ertesi gün rapidshare'de... Peki oyun geliştirilse...Aynısı... O nedenle kimse bunu göze almıyor/alamıyor. Gnomon ve Digital Tutors videolarıda ilk gün rapidshare'de...Ama onlar en az kendilerini kurtaracak ve iyi gelir elde edecek kadar yasal satış yapabiliyorlar.... Bu bir eleştiri değil..sadece arada sırada duyduğum eleştirilere, bir açılımdır..
  • 3D Generalist

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
« Yanıtla #14 : Haziran 17, 2008, 13:04:13 ÖS »
kısaca olaya bakış açımı yukarda belirtmiştim

"kıyıda köşede duran ve artık benim bir işime yarayan şeyleri çerez parası olsun niyeti ile satıyorum"

ama aldığım duyumlarda bunu iş edinen ve ciddi paralar kazanan arkadaşlarımız olduğunuda öğrendim

kesinlikle esirgemeyin ve bi taraflarından başlayıp ürettiğiniz şeyleri satın derim, kıyıda köşede tozlanacağına bi işe yarasın... rapidshare üyelik parası çıkarırsınız hehe :) (nasıl tezat ama)

+ + +

yine yazarken geldi bir yorum hemen üstüne eklim

rica ederim... ayrıca
lw3d+++ diyorum
  • 3D Generalist

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
« Yanıtla #15 : Haziran 17, 2008, 13:14:47 ÖS »
kabaca şöyle bir örnek vereyim

ekteki resimde benim modellerin istatistiği var... satış rakamlarını sildim :) zaten önemli değil önemli olan preview miktarı

buradan şunu çıkarıyoruz

- modeliniz ile ilgili girdiğiniz anahtar kelimelerin ortalama aratılma miktarı / popülerlik
- sizin modelinizin incelenme miktarı

o yüzden olabildiğince farklı tipte model yükleyip sitenin alış/veriş yapısını anlama modundayım henüz...

+ + +

admin'e not,

aha işte bu resmi göremiyorum... yüklerken hata vermedi ama bakarken proxy error felan diyo :)
  • 3D Generalist

Çevrimdışı darkdante

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : Haziran 17, 2008, 13:22:04 ÖS »
Benimde ilgimi çekti bu mesele
peki bu kaç aylık bir zamanda ki görüntülenmeler

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
« Yanıtla #17 : Haziran 17, 2008, 15:24:48 ÖS »
bu listeyi istediğin zaman alabiliyorsun...

benim turbosquid üyeliğim ~3 yada 4+ ay
  • 3D Generalist

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
« Yanıtla #18 : Temmuz 02, 2008, 18:15:11 ÖS »
turbosquid arsivimi genisletmeye devam ediyorum (simdilik 30 model etti)

http://www.turbosquid.com/Search/Index.cfm?FuseAction=ProcessSearch&intStartRow=1&intMediaType=-1&istSearchKey=herbap

turbosquid abonesi arkadaslardan rating beklemekteyim :)

ayrica odemelere iliskin basit bir metod kesfettigimi saniyorum... eger hersey yolunda giderse, turbosquid macerama iliskin kisa bir tutorial yazisi hazirlayacagim

forumlarda onlarca 3dci arkadas var ve modeller havada ucusuyor... bunlardan ciddi kazanc elde edilebilir (yesil kart reklami gibi oldu ama :) oyle)
  • 3D Generalist

Çevrimdışı darkdante

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : Temmuz 02, 2008, 18:57:43 ÖS »
bekliyoruz bir tutorial