Gönderen Konu: modellerimi turbosquid'de satmaya basladim...  (Okunma sayısı 80074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı brassi

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
    • vimeo sayfam
Ynt: modellerimi turbosquid'de satmaya basladim...
« Yanıtla #40 : Temmuz 06, 2008, 14:37:21 ÖS »
peki ben bir şey sorayım. paranı mümkün olan en az kesintiyle alabilmen için,amerikada bir hesabın olması yeterlimi? yoksa orada ikamet ettiğine dair birşeyler sunman mı lazım? banka hesabı yeterliyse sanki citibank ile orada bir hesap açtırmak "DAHA" kolay diye hatırlıyorum.

Çevrimdışı osman safi (herbap)

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
« Yanıtla #41 : Temmuz 06, 2008, 18:45:34 ÖS »
turbosquidde sayfalarca yazı var, işin ticari ve mali kısmına ilişkin ama hiç okumak için motive olamadım... parasal işlere kafam basmaz zaten... bassaydı bu işi meslek olarak seçmezdik :)

tahminimce şunu söyleyebilirim... amerikada yaşasan ve bunu belgelesen mali kesintiler artabilir... vergilerden... vs'den dolayı

belgesiz satış modundayım ve sadece 6$'lık bir vergi kesiliyor...
  • 3D Generalist

Çevrimdışı Gokhan Sonmez (LW3D)

• Boş İşler Bakanı
  • Uzman
    • Profili Görüntüle
    • http://www.gokhansonmez.com
« Yanıtla #42 : Temmuz 07, 2008, 11:57:15 ÖÖ »
Amerikada yaşamak kesintileri arttırır...Çünkü vergiyi direkt kesiyorlar... turbosquid'i bilmiyorum ama, Google Adsense (sitede gördüğünüz reklamlarla ilgili) Türkiye'de olmak bir avantaj (en azından şimdilik). Büyük ihtimalle Turbosquid içinde geçerlidir.
  • 3D Generalist

Çevrimdışı nedimtasdelen

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #43 : Temmuz 09, 2008, 03:04:37 ÖÖ »
Slm Herbap abi bende softimage |xsi obj formatındaki modellerimi satmak istiyorum sırasıyla ilk nerlere üye olup ne gibi bilgilerimi vermek zorundayım onu söyleyebilrmisiniz.bi de herhangi bir tehlikesi varmı ? (konudaki bütün mesajları okudum)
« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2008, 03:18:10 ÖÖ Gönderen: nedimtasdelen »

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
« Yanıtla #44 : Temmuz 09, 2008, 09:54:20 ÖÖ »
turbosquid'in üst barında member diye bir link var... oradan başlıyo tüm süreç

klasik üyelik sürecinden farklı değil... nick, isim, eposta gibi bilgiler isteniyor... daha fazlası yok... başlangıç içinde bunlar yeterli zaten... paypal hesabı zaruri değil... sonradanda ekleyebilirsin... zaten modellerini yüklediğin gibi satılması büyük şans

modellerini gönderirken tavsiyem

soldaki listede best seller gibisinden bişi var... oradaki modelleri ve sunum tarzlarını incele... adamların nasıl strateji uyguladıklarını algılamaya çalış... kimi aynı tarzdan modeller satıyor kimi karma... kimi texture'a abanmış... kimi az ama trendi yüksek modeller satıyor... vs

modelini popüler formatlara çevirirsen daha kullanışlı oluyor tabi... genelde, 3ds, obj ve fbx'e çeviriyorum, max dosyasına ek olarak... ki zaten bu formatları desteklemeyen program yok gibi... daha fazlasıda olur... kimi abartıyo, vrml felanda koyuyo... bu noktada kişisel tercih diyorum yada nesnenin amacına göre (oyun modeli satıyorsan modelini import edecek mecralar değiştiği için fazla seçenek sunmak tabiiki yararlı) eklemek yararlı

birde rating alabilmek için bir kaç modelini bedava dağıtman gerek... çünkü rating ve yıldız verme çok sıkıntılı kavramlar... ancak modelini indirenler verebiliyor... haliyle rating'ini hızlıca arttırmak istiyorsan çabuk indirileceğini düşündüğün bir kaç modeli feda etmen gerek ki herkes indirip rating verebilsin

son olarak (en önemlisi)... sen kendi sattığın nesneyi alsan neleri görmek istersin sorusuna cevap olacak şekilde tanıt malzemeni...

iyi çalışmalar, başarılar
  • 3D Generalist

Çevrimdışı nedimtasdelen

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #45 : Temmuz 10, 2008, 00:21:12 ÖÖ »
herbap bilgiler için çok teşekkür ederim.O zaman ben şimdilik bedava oalrak satayım.Para ile satmaya başladığımda tekrar burdan yardım isteyim.

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
« Yanıtla #46 : Temmuz 10, 2008, 02:28:23 ÖÖ »
rica ederim

son olarak turbosquid'in kendi içindeki forumları tırtıklıyorum, aslında iş görebilecek bir yer... model istekleri, ben bunu modelledim kaça satarım, iş ve işçi ilanları gibi şeyler havada uçuyor... detaylıcana bakmak gerek

aslında forumu düzenli takip edildiğinde nasıl bir strateji izlemenmesi gerektiği çıkarılabilir

ayrıca products / 3d models ana sayfasında çok satanlar, yeniler ve en çok satan bedavalar gibi başlıklar var onlarıda irdelemek gerek
  • 3D Generalist

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
« Yanıtla #47 : Temmuz 11, 2008, 13:02:22 ÖS »
hızlı reyting arttırma kaygısı ile bedava modellerde yükledim turbosquid'e, ilgilenen arkadaşlara duyrulur... lütfen reytinginizi esirgemeyiniz :)

rating ancak modeli indiren veya güvenilir alıcı/satıcılar tarafından verilebiliyor... paralı modelleri indirenlerin sayısı düşük olduğu için rating gelme şansı düşük ama bedava modelleri herkes indirebiliyor ve ratingleyebiliyor...
  • 3D Generalist

Çevrimdışı MaynusZero

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #48 : Eylül 02, 2008, 03:12:52 ÖÖ »
Hocam kaç zamandır yazacam diyorum yazamıyorum. Elbette modellerini turbosquidde satabilirsin.Yalnız benim önerilerim cgtalkın, 3dm3ün reklamını yaptığı sitelerede bir kaç model koyman. Sonuçta bundan zarar gelmez. Daha çok Türkiye'yi tanıtırsın. Ben ücretsiz bir kaç model indirmiştim. Çok güzel modellerde var basit modellerde var. İstediğin gibi davran. Ama bir Mercedes S sınıfı modeli vardıki muhteşem. Adam dedim nasıl modellemiş. Geçen sitede robot resmi görmüştüm. Bunun gibi modellerde ilgi çeker gibime geliyor. Tabi bütün iş size kalmış. Yeniden görüşmek dileğiyle esenlikle kalın.

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
« Yanıtla #49 : Şubat 20, 2009, 17:43:38 ÖS »
aradan baya zaman geçmiş... ara ara yeni modeller yükledim, freeler ekledim felan derken bugünkü son uplodalarım ile 101 modeli buldum... 10 tanede free modelim var...

aşağıdaki link uzun ama tıklayarak eklenme sırasına göre dizilmiş hallerine erişebilirsiniz... yukarıdan > aşağı doğru / yeniden > eskiye şeklinde...

freeleri indirip / ratinglerinizi beklerim artık :)

http://www.turbosquid.com/Search/Index.cfm?INTBUNDLEID=&BLSHOWCATEGORYSELECT=false&ISTEXCKEY=&INTMEDIATYPE=-1&FLTRATING=0&INTMINPRICE=&INTMAXPRICE=&ISTEXCAUTHOR=&ISTINCAUTHOR=&INTSTARTROW=1&INTRATINGCOUNT=0&DATEBEFOREPUB=&INTFILETYPE_1=0&INTFILETYPE_2=0&INTFILETYPE_3=0&STGTYPE=&BLSEARCHGAMEREADYONLY=FALSE&INTCATEGORY=-1&STGBOOLEAN=L&FUSEACTION=ProcessSmartSearch&DATEAFTERPUB=&BLKEEPCHECK=n&ISTSEARCHKEY=herbap&stgAD=94J244408040441&stgOrderColumn=A7&intSortOrder=0&blViewType=1&istAssetID=&intMaxResults=125

• 3D Generalist

Çevrimdışı Quake3d

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #50 : Şubat 20, 2009, 18:19:35 ÖS »
http://www.turbosquid.com/FullPreview/Index.cfm/ID/353647
bu da benim modelim 3 tane sattım ama 1 cent alamadım :) paypal da duruyor öylece

Çevrimdışı Yusuf ES

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
    • My web site
« Yanıtla #51 : Şubat 22, 2009, 19:07:57 ÖS »
101 kere maşallah herpab :)  (yoksa binbir kere miydi?)

Turbosquid'de para ödeme şeklini ben paypal'e yönlendirdiğimi sanıyordum ama maalesef yönlendirmemişim.  :'(

Şimdi sales bölümünde şöyle bir bilgiyle karşılaşıyorum.

40 dolar ödeme yapıldığı gözüküyor.:S
Çek olarak mı gönderecekler bana acaba çok merak ediyorum :D

Neyse..
Şimdi galiba hesabımı paypel'e yönlendirdim.Paypal'de kullandığım email adresini payment info bölümüne yazdım.Bu kadar dimi?Başka bir şey yapmıyoruz.

Bu adımdan sonra turbosuid de kazandığım para direkt paypal hesabına ulaşacak.

son olarak,

Paypal'e ekleyeceğimiz kartlar kredi kartı veya sanal para kartı olmalı dimi?
Vadesiz banka kartı felan olmuyor galiba? Ben banka hesap kartımı girdim.İsteğiniz gerçekleştirilemiyor, bankanızla iletişime geçin gibisinden bir yazı ile karşılaştım.
« Son Düzenleme: Şubat 22, 2009, 19:11:57 ÖS Gönderen: Yusuf ES »
  • 3D Generalist

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
« Yanıtla #52 : Şubat 23, 2009, 10:36:49 ÖÖ »
eyvalla

evet turbosquid'e paypal bilginizi girmeniz yeterli... bildiğim herhangi bir taban sınırı yok para aktatırım konusunda... ayın 15'inde otomatik olarak kazancınız paypal hesabınıza aktarılır

forumun tamamını kontrol etmiyorsunuz sanırım? paypal artık türk bankalarını tanımakta... kredi kartı ile uğraşmaya gerek yok, direkt hesabınıza aktarabilirsiniz parayı
  • 3D Generalist

Çevrimdışı yavuzbattal

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #53 : Mart 07, 2009, 09:51:07 ÖÖ »
Arkadaşlar selamlar. Bu yazıdan sonra bende modellerimi satmaya merak saldım. Bir modelimi turbosquid'e koydum. 3. günde 30 kişi baktı ve bir kişi download etti. BEnim sorum şu bunu indiren adam bu modeli satın mı altı.??? Satışta görünen bişey yokta...

Çevrimdışı Emre Goren

• Deneyimli
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #54 : Mart 07, 2009, 16:48:03 ÖS »
model satışı için bence en iyi site 3d02.com , paranız banka hesabına sorunsuz yatıyor.
« Son Düzenleme: Mart 07, 2009, 16:51:29 ÖS Gönderen: Emre Goren »

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
« Yanıtla #55 : Mart 09, 2009, 11:36:57 ÖÖ »
Arkadaşlar selamlar. Bu yazıdan sonra bende modellerimi satmaya merak saldım. Bir modelimi turbosquid'e koydum. 3. günde 30 kişi baktı ve bir kişi download etti. BEnim sorum şu bunu indiren adam bu modeli satın mı altı.??? Satışta görünen bişey yokta...

download yapılmışsa satın alınmış demektir... ödemeler ayın 15inde oluyor turboda...

paypal'de türkiye banka hesaplarını direkt görmeye başladığı için turbosquidden'de kolayca aktarılıyor para (hesap öncesi kredi kartı ilede bir şekilde çözülüyor idi)

+ + +

bi ara bilinen bir çok model satış sitesinde arama yapan bir motor vardı... (ismini maalesef anımsamıyorum)... oradaki istatistiklere bakınca turbosquidin ezici bir üstünlüğü vardı... gerek aldığı hit / ziyaretçi sayısı... gerek güncellenme... gerekse model çokluğu açısından... şahsen turbo!yu tercih etmemde bu büyük bir etkendi
  • 3D Generalist

Çevrimdışı yavuzbattal

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #56 : Mart 20, 2009, 11:02:29 ÖÖ »
Bu nasıl iş arkadaşlar ya. Turbosquıd de bir türlü araçlarımı yayınla yapamıyorum. Bir tane volkswagen marka araç koydum yayınlamadılar, onu kaldırdım BMW koydum onu kabul etmediler. Bu işin bir sırrı mı var ben bilmiyorum anlamadım. Halbuki sitede bir tane vw Polo var. O nasıl koymuş...
Bu konu da fikirlerinizi alırsam memnun olurum..

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
« Yanıtla #57 : Mart 31, 2009, 03:18:55 ÖÖ »
bazı kelimeler markalara özel olduğu için filtereleniyor... buna dikkat etmek lazım
  • 3D Generalist

Çevrimdışı dmtnt

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
    • kişisel site
« Yanıtla #58 : Nisan 28, 2009, 22:14:25 ÖS »
turbosquid arsivimi genisletmeye devam ediyorum (simdilik 30 model etti)

http://www.turbosquid.com/Search/Index.cfm?FuseAction=ProcessSearch&intStartRow=1&intMediaType=-1&istSearchKey=herbap

turbosquid abonesi arkadaslardan rating beklemekteyim :)

ayrica odemelere iliskin basit bir metod kesfettigimi saniyorum... eger hersey yolunda giderse, turbosquid macerama iliskin kisa bir tutorial yazisi hazirlayacagim

forumlarda onlarca 3dci arkadas var ve modeller havada ucusuyor... bunlardan ciddi kazanc elde edilebilir (yesil kart reklami gibi oldu ama :) oyle)

Bende heycanlandım şimdi. :D Maceran nasıl gidiyor tutorial yazısı yazcağını yazmıssın valla ben bekliyorum ilk mesajı attığından beri bayağı bir zaman geçmiş.senden ricam tutorial yazını kısa değilde bayağı bir kapsamlı olanından hazırlasan.Ben ve benim gibilere referans yol gösterici olsa.çok güzel olur. ::) ::)  Son olarak merak ettiğim gerçekten çerez parasımı kazanırız yoksa ciddi kazançlar elde edebilirmiyiz.mesela sen ne kadar kazandın?? :o
  • 3D Generalist

• Uzman
    • Profili Görüntüle
    • ortaya karisik
« Yanıtla #59 : Nisan 29, 2009, 00:26:49 ÖÖ »
hmmm iyi dedin... aslında adım adım tutorial'e pek gerek kalmadı... forumun arama bölümünde turbosquid diye arayınca gelen 1-2 topici okusan zaten kapacaksın mevzuyu

son olarak, toplam ~100 model yükledim turbo'ya... satışlar fena değil... üzerine çok düşmememe rağmen ayda 2-3 model gidiyor çok şükür... diş kovuğu kıvamında ama üzerine düşülse, piyasa takip edilse, sık satılan modellere paralel şeyler üretilse ciddi bir kazanç kapısı olur
  • 3D Generalist