Gönderen Konu: Cameron ve yeni filmi AVATAR  (Okunma sayısı 145507 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı rehakaraca

• Deneyimli
    • Profili Görüntüle
Cameron ve yeni filmi AVATAR
« : Haziran 12, 2009, 13:01:00 ÖS »
Bu filim hakkında forumda verilen  haberleri okudum ve etkilendim.
Hemen hemen herkes bilim kurgu sinemasında bir devrim olacağını söylüyor.Hatta avatardan önce yada sonra gibi ifadelerde var. Cameron ise bu proje çok güveniyor. T2 çekmeden önce bile bu proje kafasında varmış hatta ünlü yönetmenler ise AVATAR setinden şok olmuş bir şekilde çıktıklarını söylüyorlar. CG oskarlarına bile şimdiden aday olur söylentileri dolaşmaya başlamış.Şimdiye kadar denenmemiş CG teknikleri 130 üzerinde kayıt yapan kamera 200-300 milyon dolar bütçe. daha filimden bir fragman bile izlemedik .

Sizce nedir bu olay ?

Çevrimdışı Gokhan Sonmez (LW3D)

• Boş İşler Bakanı
  • Uzman
    • Profili Görüntüle
    • http://www.gokhansonmez.com
Ynt: Cameron ve yeni filmi AVATAR
« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2009, 13:06:56 ÖS »
Filmden bölüm izleyen diğer yönetmenler, çok etkilenmişler... Filmin 4-5 fragmanı hazırlanmış ama Cameron hiçbirini beğenmemiş... Heycanla bu filmi bekliyoruz...James Cameron, teknolojiyi çok iyi kullanmasıyla bilinen bir yönetmen ve Avatar ile sinema dünyasına yeni şeyler getireceği bekleniyor... Geçenlerde bir yazı yazmaya başladım, bitiremedim...Ama sinema dünyası ve canlandırma dünyası büyük bir değişim içinde... Bence bu sürece ayak uyduramayanların gelecekte, pek şansları yok (çizim masasında çizgifilm yaparım diyenlerinde - Bu benim fikrim değil, ulaşılacak noktanın tespiti). Hatta bizim bile yerimiz sallantıda...
  • 3D Generalist

Çevrimdışı rehakaraca

• Deneyimli
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2009, 13:12:15 ÖS »
Gökhan abi sağol film süperde. çok ilginç şeyler söyleniyor.Filmdeki pandora gezegeninin içinde kendinizi hissedeçeksiniz .Öyle bir CG olayına gireceklermişki norönlarımız bayram edecekmiş. filmi yaşıyormuş gibi nasıl izleyeceğiz bende heycanlandım doğrusu.
Abi öyle deme yerimiz niye sallantıda olsun.
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2009, 13:15:19 ÖS Gönderen: cavlakcekirge »

• Boş İşler Bakanı
  • Uzman
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2009, 12:52:34 ÖS »
James Cameron'ın yeni filmi Avatar'dan kısa bir bölüm, Cinema Expo International (Amsterdam) gösterilmiş... İzleyenler oldukça etkilenmişler...Aşağıda bu gösteriden 1-2 fotoğraf yer alıyor...

• 3D Generalist

Çevrimdışı Benzin

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2009, 13:46:18 ÖS »
Filmi sinema salonunda değil konser salonunda göstermelerinin sebebi nedir? Sinema mı seyredeceğiz yoksa "interaktif macera deneyimi enstalasyonu" mu? Film yeterince etkileyici değil diye mi perdenin önündeki animasyon.

http://www.aintitcool.com/node/41510 adresindeki bilgiye göre, film hem 2D hem de 3D oynayacakmış, Bolt gibi yani.

Çok büyütülecek bir olaymış gibi gelmedi bana. Sadece, cavlakcekirge'nin söylediği bütçe sayısı doğru ise krizde bu kadar çok batan veya küçülen firma varken, öyle bir para harcayacak kadar cesur bir firma büyütülecek bir olay olabilir. "Fox krize rağmen sanata destek veriyor." diye de başlık olsun bir gazetede...

IMDB'den de James Cameron'un sayfasına baktım, gelecek projeler arasında Terminator 5 ve Heavy Metal gözüküyor. Sanırım Avatar, James Cameron'un kariyerinin tepe noktası olacak.

• Boş İşler Bakanı
  • Uzman
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2009, 13:59:12 ÖS »
Filmin çekimlerinin başladığı ilk günden beri haberlerini takip ediyorum. Eğer izleyenlerin yorumuna bakılacak olursa (çok hatırı sayılır yönetmenlerde var), Avatar büyütülecek birşey... En kötü ihtimalle, 3-D'nin gerçekten anlam kazandığı film olacağı söyleniyor. Yukarda resmi olan tanıtımla ilgili aşağıdaki yoruma isterseniz bir bakınız.

http://www.comingsoon.net/news/avatarnews.php?id=56535

Not: Film izleyicilerle henüz buluşmadı. Yukardaki fotoğrafların bir kısmı tanıtımla ilgili.. Filmin içeriği ya da etkileyiciliğiyle ilişki kurmak çok anlamlı değil.
  • 3D Generalist

Çevrimdışı safakoner

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
    • safakoner.com
« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2009, 14:26:06 ÖS »
benim avatar dan cok daha guzel degil :P

abartiyorlar gidiyordun hayal kirikligi oluyor bazen. ben bu gune kadar hic bir film icin gidip gormeyin vaktinize yazik dediklerini gormedim duymadim. muhtesem, harika o derece diyip gaza getiriyorlar adami hangi film olursa olsun. en azindan bu gazladiklari kadar vardir umarim.

• Boş İşler Bakanı
  • Uzman
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2009, 15:07:14 ÖS »
Söylediklerin çok doğru...Ama James Cameron şimdiye kadar yaptıklarıyla, yapacakları için krediye sahip birisi diye düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz..
  • 3D Generalist

Çevrimdışı safakoner

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
    • safakoner.com
« Yanıtla #8 : Haziran 24, 2009, 15:20:50 ÖS »
yaptiklari yapacaklarinin gostergesi, herkese iki anahtar :P

saka bir yana seninde soylediklerin dogru Gokhan, bu kadar gaz jamesin filmi icin olunca durup dusunuyorsun. deminki postu yazarken boyle dusunuyorum ama bu jamesin filmi gitmek lazim da dedim kendi kendime.

ayni gaz michael bay in filmi icin olsaydi sallamazdim

Çevrimdışı safakoner

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
    • safakoner.com

Çevrimdışı cemgul

• Deneyimli
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : Haziran 24, 2009, 18:11:34 ÖS »
para bitti film bitmedi, bir teaser bile yapılmamış ve henüz sıfır PR çalışması olan filme bir miktar daha para bulmak amacıyla filmin 24 dakikasının expo da gösterilmesinin başka açıklaması yok.

• Boş İşler Bakanı
  • Uzman
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2009, 15:12:08 ÖS »
Bugün kısa gösteriyi izleyenlerin yorumları birçok sitede yayınlandı...Daha önce birçok yönetmenin belirttiği gibi, izleyenler "Avatar sinema sektörünü değiştirecek" düşüncesinde birleşmişler... Yorumların hepsi aynı yönde... Büyük birşey geliyor kanımca...
  • 3D Generalist

Çevrimdışı safakoner

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
    • safakoner.com
« Yanıtla #12 : Haziran 25, 2009, 15:25:25 ÖS »
umarim bu kadar gaz hakli cikarda hepimiz vaybe oluruz ki gercekten bunu istiyorum. genel olarak agiz tadiyla seyredilecek film nerdeyse kalmadi. yaratik/mekina karisimi konu yoksunu filmler verem ediyor artik.

umarim avatar cg ile sinemaciligi degisik bir sekilde birlestirir "alin buda size kapak olsun" der digerlerine

Çevrimdışı Samche

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : Haziran 25, 2009, 17:57:46 ÖS »
Sanırım james Cameron'ın ki ile Shalaman'ınki ayrı?
Şunu buldum internette asıl beklediğim buydu 3 sezonluk avatar animesinden sonra =)

• Boş İşler Bakanı
  • Uzman
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : Haziran 25, 2009, 18:37:02 ÖS »
Cameron'ın Avatar projesi, 1999'lara kadar dayanıyor. Prodüksiyona başladıklarında bildiğim kadarıyla, Avatar çizgifilmi, bu denli popüler ve bilinen bir filmde değildi... Ama isimler karıştı...

The Last Airbender ise gördüğüm kadarıyla, hep eleştiri alan bir film. Shyamalan'ın yönetmen olmasından, seçtiği aktörlere kadar, her yaptığı bir dönem Avatar çizgifilmi severler tarafından eleştirildi. Bende Shyamalan filmlerini çok sevdiğimi söyleyemem... Çizgifilm'in başarısını sağlaması çok kolay olmayacak diye düşünüyorum.
  • 3D Generalist

Çevrimdışı Samche

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : Haziran 25, 2009, 18:44:21 ÖS »
Aslen ana karakter daha büyük ama minyon tipli biride oalbilirdi diye düşünüyorum.Cameron'ın ki ile ayrı olduklarını duymuştum.Karakterin yetişkin yaş kitlesine hitap edemeyecek kadar küçük yahu =)Yönetmenler hakkında pek bir bilgim yok ama bu yaşta bir çocuğun hareketleri yeterince asil durur mu bilemem.Hani izlerken gözlerden beyaz ışıklar fırlıyor falan animede, o zman yüreğimiz  hopluyor =) filmde bu karakteri bağrına basacakmı seyirci=) izleyelim görelim =)

• Boş İşler Bakanı
  • Uzman
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : Ağustos 17, 2009, 19:49:22 ÖS »

Filmden ilk görüntü...
  • 3D Generalist

Çevrimdışı safakoner

• Üye
  • **