İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Gurhanerkal

Sayfa: [1] 2 3 ... 16
1
Ben fikrimi belirtmiştim ama Apple'a çok kızdığım için bir kez daha tekrarlayacağım. 11.5K'lık imac kullanıyorum. Vektörel ve biraz karmaşık bir logoyu sağdan sola götürmek bile işkence. After'de 3d olayını unuttun:). Render süresi x2. Adobe'de illustratore bile GPU hızlandırma geldi nvidia kartlı sistemlerle arada çok ciddi bir fark var.

Kesinlikle Ati ve apple tavsiye etmiyorum.

2
İş yerinde kullandığım core-i 7'li late 2015, ati 395 ekran kartlı bir imac var. Ciddi söylüyorum kesinlikle After effects kullanılmıyor. Bir çok işi video editte ya da evimde halletmeye çalışıyorum. Hem çalışma anı hem de render anlamında kesinlikle nvidia dolayısıyla PC.

Evimdeki 2013 model gtx660 ile hiç zorlanmadığım sahneler, imac'de sinir bozucu hale geliyor. Biliyorsunuz normal şartlarda 395x çok iyi bir karttır. Ama adobe ve nvidia devreye girdiğinde 3 yıllık orta seviye bir kart çok daha iyi iş çıkartıyor.

3
Cinema 4D / Geri alma (command +z) sorunu
« : Eylül 21, 2016, 11:26:59 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar oldukça acemice bir sorum olacak.

Bir projede kullanılmak üzere bir makine görselim var. Makinanın parçaları ayrı ayrı, Yapacağım animasyonda bu parçalar birleşip makinayı oluşturak. Genel bir sorunum yok fakat ne zaman bir hata yapsam el alışkanlığı control +Z yapsam projede çalışmaya ilk başladığım ana dönüyorum. Atıyorum 3 parça kendi aralarında birleşip ana gövdeye oturacaklar küçük bir hata yapıyorum bir control +z modeller ilk hallerine geri dönüyorlar. Command + Y (Redo) yapmaya calışıyorum hiç bir faidesi olmuyor. Kısayollarda bir farklılık mı var bilmediğim basit birşey mi? var anlayamadım dünden beri 3 parça yerlerinde duruyor. Bir saatlik iş 2 mesai aldı.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem C4D 17 - İmac 10-11-3

4
Donanım / Ynt: CUDA ve çoklu monitör
« : Temmuz 13, 2016, 13:24:13 ÖS »
Yanıtlar için teşekkür ederim. Gerçekten yararlı oldu. Sanırım fiyatların düşmesini bekleyip  gtx1070 alıp yoluma devam edeceğim.

5
Donanım / Ynt: CUDA ve çoklu monitör
« : Haziran 26, 2016, 05:36:40 ÖÖ »
Sağolun Alper bey

Başka yerlerde de sorduğumda benzer cevaplar aldım. Ve denildi ki sistemde kaç ekran kartı olursa olsun tek bir karta bağlanmalı. Diğeri de ona destek olacak şekilde yapılanmalı.

Ve daha önceden okuduğum başka bir yerde de CUDA ve SLI için şöyle deniyordu. SLI'ın CUDA üstüne bir katkısı yok hatta tersine sıkıntı kaynağı olabilir.

6
Donanım / CUDA ve çoklu monitör
« : Haziran 23, 2016, 18:45:11 ÖS »
Merhabalar arkadaşlar.

Öncelikle ben video edit, animasyon ve görsel efekt işleri yapıyorum güçlü ama hesaplı bir sisteme ihityacım var. İmzamda makinamın özellikleri mevcut.

Malumunuz artık herşey GPU'ya yükleniyor. CUDA'da GPU'nun işlevlerini büyük oranda artırıyor.

Herneyse bende zotacın 660 ekran kartı var. Bu kart hala güzel iş görüyor. Fakat sistemimi güclendirmem gerekiyor burada da GTX 970 yada 980 (gücümün o an yettiği kart) kart alıp cuda teknolojisini kullanıp çift kart kullanmak istiyorum.

Şu an çift monitör kullanıyorum ekran kartı aldığım zaman büyük ihtimalle 3 monitöre gececeğim.

Geleyim asıl olaya. Ben 1 ve 2. monitöre yeni ekran kartını,  eski ekran kartına da başka bir monitör bağlayıp after effects ve photoshop programlarını açsam,  Bu programları sanki tek karta bağlıymış gibi monitörler arası gezdirebilirmiyim. Yoksa monitör hangi karta bağlıysa ve cuda da hangi programa öncelik verirsem öylemi kalır.

Yani SLI yapmış gibi kullanabilirmiyim yoksa cuda da çoklu monitör kullanmanın bazı sıkıntıları mı var?

Beni Cuda konusunda aydınlatırsanız sevinirim. Eski kartımı da kullanmak istiyorum hala.


7
Donanım / SLI Performansı
« : Eylül 08, 2015, 17:21:13 ÖS »
Merhaba arkadaşlar doların yükselişi karşısında yeni GPU alımından vazgeçtim onun yerine sahibi olduğum GTX 660'dan bir adet daha alıp SLI yapmaya karar verdim.

Ama ne forumlarda ne yetkili sitelerde özellikle adobe yazılımların after effects, premiere biraz da C4D'nin buna destek verip vermediği hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Cift Gpu kullanan profesyonel sistemler var bildiğim kadarıyla fakat onlar bu çift olayını SLI yerine farklı teknoloji ile mi yapıyorlar anlamadım.

Beni aydınlatabilirseniz çok memnun olurum.

Sistem: Windows 10 --- i7 4820K, Msı x79 gd8d, 32 gb ddr 3 1600 mhz, gtx 660, 240 gb ssd + 3 tb hdd.

8
İş İlanları / Video ve grafik tecrübesi olan çalışan (izmir)
« : Kasım 14, 2014, 18:31:41 ÖS »
İzmir- pasaporttaki ajansımıza

Video ve grafik tecrübesi olan, tanıtım filmleri konusunda deneyimli

After effects, premiere, illustrator, photoshop, programlarını kullanabilen tasarımcı aranmaktadır.

Cinema 4d bilmek tercih sebebi olacaktır.

info@batimedya.com adresine CV'lerinizi ve portfolyonuzu bekleriz.

www.batimedya.com

9
WIP / 2D / Ynt: Konseptler (Tual)
« : Haziran 10, 2014, 17:27:59 ÖS »
Yeni çalışmam ;

RÜZGAR KIRAN (üstten görünüş)



Ellerinize sağlık gerçekten çok iyi. Çalışmanın iyiliğinin yanı sıra ona anlam ve isim kazandırmış olmanız ve bunu Türkçeyle yapabilmiş olmanız takdire şayan

10
Filmler / Ynt: Robocop 2014
« : Haziran 02, 2014, 12:31:00 ÖS »
87'deki ilk film oldukça güzeldi. Görece de bir derinliğe sahipti. Lakin bu filmde bunun sonuç itibariyle bilim kurgu aksiyon olduğunu unutmuşlar. Ben robocop olan polise acımaktan filme konsantre olamadım. Acıların çocuğu olmuş adam ciğer, kalp bir de sağ elden ibaret kalmış.

11
Filmler / Ynt: Bizim Nuri ye orda ödül vermişler
« : Mayıs 26, 2014, 21:09:32 ÖS »
Aslında son kısımlardaki yazıların bir bölümünü kendime cevap olarak alırsam gene bir yere varmış olmuyorum. Tercih ve tarz olduğunun farkındayım ama kötü oyunculuk, yapaylık ve zaman kullanımı üzerine cevaplar alamadım. Uzağın yorumu da beni şaşırttı. Ben yönetmenin kurduğu dünyanın aşırı derecede yapay olduğunu görüyorum buna göre yorum yapıyorum. Mesela bir zamanlar anadoludaki köy evindeki uzun yemek ve çay sahneleri. Hangi sinemasal estetik açısından değerlendiriyorsunuz?

Aç araştır şeklinde değil de gerçekten ne var da Cannesdekiler görüyor? Aklıma çok zor filmlerden biri geliyor Nuri bilge ceylanı düşünürken Lynch'ın Eraserhead'ı onlarca belk yüzlerce alt metni olan göndermelerle dolu çok ama çok acaip bir film, siyah beyaz konu uçuk falan fişman ama yapaylık yok. Kameranın farkında olupta sürekli tekleyen, ezberini bozmamaya çalışan yerli insanlar yok. Benim sorunum burda. Elbet bir eleştirmen falan değilim, her işi yönetmeni anlamak sevmek zorunda değilim de benim gözüme bu kadar çok batan olumsuzluklarına rağmen bu ödüller nasıl geliyor. Olay altyazıda mı yoksa?

12
Filmler / Ynt: Bizim Nuri ye orda ödül vermişler
« : Mayıs 26, 2014, 02:28:46 ÖÖ »
Yukarıda geçen tartışmalar ve ödüller dışında Nuri Bilge Ceylan ve sinemasını zamanında anlamaya gerçekten çalıştım ama benim için beyhude bir uğraş oldu. Beni sinema konusunda sağlam teorik bilgisi olan bir arkadaş aydınlatırsa gerçekten çok sevineceğim.

Sanat filmi denilen ve bence adına kişisel sinema denecek alanın ne olduğunun farkındayım. Ticari amaç yani beni çok kişi seyretsin beni herkes anlasın amacı yok elbette farkındayım. Ama ben Nuri bilge ceylanın hangi filmini seyretsem şunu görüyorum.

Çok kötü ışık kullanımı, "Uzak, mayıs sıkıntısı" Sinemasal anlayışla ışık kullanımının değiştiğinin farkındayım sitkomun, ticari bir aksiyon filmiyle kişisel bir sinema filminin ışıklarının benzer olmasını beklemiyorum. Ama sıkıntı veren karanlığı anlamıyorum gerçekten.

 iyi olduğunu bildiğimiz oyuncular doğal olma babındaki aşırı yapaylıkları, (bir zamanlar anadoludaki köy evindeki yemek sahnesi)

amatör oyuncuların karşılarındaki kameranın heyecanıyla donuk hareketleri, ellerininin ayaklarının birbirine dolaştığı sahneler mesela mayıs sıkıntısı

Konuya ve filme hiç katkısı olmayan uzun donuk sahneler, kötü bakışlar, kötü kamera kullanımı  vb

Yani belki bunların tümü belki birer anlatı biçimi, hatta teknik ben anlayamıyorum.

Benzer özelikleri olan yunanlı Theodoros Angelopoulos filmlerinde aynı şey yok. O da sıradan sinema seyircisini bayacak bir yönetmen benim de kısmen eleştirdiğim biri. Ama sonuçta kendi sinemasını yukarıdaki sorunlar olmadan yapıyor. Ha zamanı geliyor lenin heykelinin nehirden geçişini 5 dk boyunca gösteriyor ama ne bileyim zorlama da olsa filme birşeyler katıyor.

Ama ciddin N. Bilgi Ceylanın yaptıklarını hiç anlamıyorum. 


13
Animasyon Çalışmalarınız / Ynt: Yeni bir demoreel
« : Nisan 27, 2014, 20:13:37 ÖS »
Çalışmaları yeniledim arkadaşlar

14
Adobe After Effects / Ynt: Adobe Illustrator files to After Effects
« : Mart 05, 2014, 22:11:52 ÖS »
Soner yamak'a katılıyorum. AE içinde birbirinden ayrılmasını istediğin tüm obje ve çizimleri bir layer yapmak zorundasın. Illustrator layerlerini, AE ayrı katmanlar olarak net görür. Güncel bir sürüm kullanıyorsanız ai'yi orjinal sürümüyle CC, cS6 vb kaydedebilirsiniz.  Entegre olayında bir problem yok.

15
Filmler / Ynt: Kick Ass serisi 3 de sona erecek
« : Şubat 24, 2014, 01:47:28 ÖÖ »
Çok farklı konusu olan klişelerden genelde uzak kalmayı başaran acaip bir filmdi. Her iki bölümde beni şaşırtmıştı.

16
Animasyon Çalışmalarınız / Ynt: Yeni bir demoreel
« : Şubat 10, 2014, 10:57:26 ÖÖ »
Teşekkür ediyorum.

17
Animasyon Çalışmalarınız / Yeni bir demoreel
« : Şubat 07, 2014, 14:11:13 ÖS »
Merhabalar sade çalışmalardan oluşan reeli buraya da koyuyorum.



18
Adobe After Effects / Ynt: AE'de ribbon efektini nasıl yaparız
« : Ekim 26, 2013, 03:38:52 ÖÖ »
3dserpentine fena değilmiş deniyorum arkadaşlar sağolun.

19
Adobe After Effects / Ynt: AE'de ribbon efektini nasıl yaparız
« : Ekim 25, 2013, 17:53:32 ÖS »
Madem 3d'ye mecburuz bunun Cinema4D'cesi nedir acaba 250 gram bildiğim yazılım o:)

20
Adobe After Effects / Ynt: AE'de ribbon efektini nasıl yaparız
« : Ekim 25, 2013, 14:56:52 ÖS »
Teşekkür ederim eklentiyi deneyeceğim. 3D bilgim bu işler için pek yeterli değil içinden bir şeyler geçen 2-3 sn'lik böyle bir kuşak yapmam gerekiyor sadece.

Sayfa: [1] 2 3 ... 16