İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - PloKoon

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 23
41


osman bunu niye koymuyon süper bu

42
Genel Sohbet / Ynt: 31 Mayis 2013'u Unutma Unutturma
« : Haziran 02, 2013, 23:36:35 ÖS »
ben çok üzüldüm vede çok utandım. kapkara insanlar böyle, içlerinde bırak beyazı tek bir gri parça bile barındıramayan acayip insanlar. kötüler hemde saf kötü. nasıl oluyor bilmiyorum. ama unutmuştum bu insanlarla birlikte yaşadığımı. bu olay bana bunu hatırlattı.

şimdi "uyandıktan" sonra soruyorum kendime ne oldu da Geylanilerden, Mevlanalardan, Pir Sultanlardan, Yunus Emrelerden, Aşık Veysellerden bu hale gelindi ? meğer herkesin bir hesabı var ve bitecek gibi de durmuyor. kimse kimseye tahammül edemiyor yahu valla inan bak gördüm ben. yazık. zaten siyasiler ve medya maşallah taraf oldurmak için her bir tarafını yırtıyor.

malesef her dönem gittikçe siyaseti herşeyin üstüne taşıyan insanların arkasında duran bir halk var artık. herkes birşeyin hesabını kesmeye çalışıyor herkes öç alınsın istiyor olmuş yada olmamış doğru veya yanlış bir takım dezenformasyonun arkasından gidiyor. sorgulamak yok. mutlak doğru, bilgi, vicdan desen eski mevzular şimdi karıştrma oraları.

ya adam tekme atıyor direnme diye bağırıyor ulan zaten adamı 5 kişi tutmuşunuz ne direnmesi ?
öbür tarafa bakıyorsun ağaç için gelmiş veya birşekilde itaat etmemeye çalışan adamların yanında durmuş orada yılların öfkesini, kişisel veya cemiyetsel sorununu halk otobüsünden, yakmaktan, yıkmaktan çıkarıyor...
binlerce biber gazı attılar usta insanların akciğerleri patladı, gözleri çıkıcaktı yemin ediyorum tenleri bembeyaz ölü gibi insanlar gördüm.
suratına biber gazı yiyen adam vardı anlına girmiş kapsül daha neler neler...
adama su sıktı herif taklalar attı atlas kemiği çatırdadı bayıdlı kaldı orda öyle.
coplarmı dersin taşlarmı dersin provakasyon olsun diye yangın çıkaran adamlar mı dersin hertürlü kapkara insanları gördüm.

ne öğrendim biliyomusun usta ? benim temsil edilmediğimi ve temsil edilemeyeceğimi!

çünkü ben;

bir başkasına göre atatürkçü olup bir başkasına göre faşistim olabiliyormuşum ben.
bir başkasına göre türkçü bir başkasına göre solcuyum
bir başkasına göre türbanlıyım bir başkasına göre başı açığım ben
bir başkasına göre milliyetçi bir başkasına göre laikim
bir başkasına göre kürtçüyüm bir başkasına göre dinciyim
bir başkasına göre anarşist(ama kofti cinsi) bir başkasına göre aneneviciyim
bir başkasına göre sürrealist bir başkasına göre avanağım
bir başkasına göre alevi bir başkasına göre sünniyim bir başkası görede tarikatçıyım ben
ama en güzeli anneme göre ben aklı havalarda olanım.
bana sorarsanda ben galiba yitik kuşağım.

37 yaşındayım ve çocukluğumda gençliğimde bana öğütlenen herşeyi yapmaya çalışırken şimdi şimdi bunun yanlış olduğunu öğrendim.
meğer ben vatanı, bayrağı, toprağı, kuranı, peygamberi, aliyi, atatürkü, cumhuriyeti, sosyal demokrasiyi, ehli beyti, düşünürleri, tasavvufu, glam metali, uzayı, darwini, mitleri, tarihi, milleti, kolayı, hamburgeri, budayı, jiddu yu, gandhi yi, varoluşu, tüme varımı, tümden gelimi, sokak hayvanlarını, evcil hayvanları, vahşi hayvanları, denizleri, okyanusları, ağaçları, felsefeyi, konuşmayı, dinlemeyi roman havasını, rakıyı, çayı, halayı, kebabı, döneri, düğünleri, doğayı, star warsı, parkta dolaşmayı, düşünmeyi...insanı ama ne olursa olsun insanı, canlısını cansızını bütün bunları ve nicelerini aynı anda sevemezmişim. hepsine taraf olamazmışım.
size söyliyim hepsini birileri kapmış valla bak. hepsi birilerinin tekelinde.
öyle olursun böylesin şöyle dersin şusun böyle deme o olursun.
ya bi git ya artık
bıktım sizden herşeyinizden her inadınızdan her ötekileşmenizden her durumunuzdan bıktım vallahi de bıktım billahi de bıktım.
3 gün orada 1 kişi hariç hiçbir devlet büyüğü gelmezken 4.gün oraya çıkartma yapanından çıkartma sonrası bizim hareketimzden kimse orada olamaz diyen iki farklı ama zıt fikirli liderinde bıktım.
bağcıyı sormayıp üzümü yiyeninden de bıktım
o üzümün nerde geldiği belli değil ben onu yemem diyeninden de bıktım.
yalancısından da bıktım yalancı diyeninden de bıktım.

nasıl olacak bilmiyorum ama bu fişleme etiketleme ötekileştirme taraflaştırma bitmeden bize aydınlık bir gelecek yok aga. kimse hoşgörüden bahsetmiyor artık. cem yılmazın bir lafı vardı " ulan bu geminin bir ayarı yokmu yapın gidelim" diye

ha söyleyeyim size bana göre "gemi yalama oldu abi tutmuyo"

ha birde hatırlatayım sırrı süreyya önder ogün orada 2 gün dozerin önünde durup üçüncü gün ay omuzuma kelebek kondu diye gidip hastaneye yatmasaydı, takılmaya devam etseydi boris yeltsin gibi olurdu
ama o fırsatı göremedi. bir siyasetçinin ayağına böylesine büyük bir fırsat hayatında bir kere gelir. ben onun yerinde olsam o fırsatı yakalayamamışsam artık siyaset yapmazdım. geçmiş olsun sn önder. genede orada olmanız önemliydi. benim için değil tabi. ağaç için...
ben eskiden dünya çok güzel bir yer diye biliyordum keşke hep 9 yaşında kalsaymışım. bütün gün star wars, geleceğe dönüş izleyip figürlerimle oynayıp yol kenarlarındaki tozlu böğürtlenlere dadanıp sokakta alman kale top oynuyordum. meğer çok güzel şeylermiş onlar. değerini anlayamıyorsun.

43
Donanım / Ynt: Zotac Geforce GTX 560 Ti Hakkında
« : Mayıs 28, 2013, 02:22:21 ÖÖ »
rahat rahat

44
WIP / 3D / Ynt: XVIII
« : Mayıs 28, 2013, 00:43:54 ÖÖ »
anatomi incelemen lazım şuan kime gösterirsen göster orantıyla ilgili kusur bulacaktır. tabi asıl soru şu
bizi bırak sen kendin bu modele bakınca ne görüyorsun ?

45
WIP / 3D / Ynt: XVIII
« : Mayıs 27, 2013, 13:25:32 ÖS »
elbette lazım gelir fekat vücutta da proporsiyon bozuklukları var göğüs ucu el ayak bence kafa kalsın yeni bir vücut yap kafadan gitme referanslı çalış. mesela
http://www.3d.sk/user_data/9430/275/AndorKollar_MaleBody8.jpg
gibi

46
WIP / 3D / Ynt: XVIII
« : Mayıs 27, 2013, 12:35:29 ÖS »
o vücut o kafaya büyük

47
Donanım / Ynt: Zotac Geforce GTX 560 Ti Hakkında
« : Mayıs 26, 2013, 15:31:52 ÖS »
eğer herhangi bir donanımsal sorunu yoksa tereddütsüz al derim bende kullanıyorum
after effects konusu sadece ekran kartının çözebileceği birşey değil işlemci harddisk hızı ve bol ram daha önemli

48
Ses ve Müzik / Ynt: Soundtrack Hakkında?
« : Mayıs 20, 2013, 16:00:58 ÖS »
4 ölmüş birinin müziklerinin telif hakkı firmaya veya başkasına devreder. telif hakkının bulunup bulunmadığını soruşturarak öğrenebilirsin bunun dışında o iş yaş.
3 atmosfer sesleri veya genel olarak video stream eden yazılımların en popülerleri protools ve cubasedir. protools film,dizi sektöründe nerdeyse tektir. bunları yapmak için bolbol vsti ye ve bir adet podcast işi yapabileceğin asio driver lı bir ses kartına ihtiyacın var. (keywordsler bunlar arama için)
2 bu işler için en iyi keywords Hans Zimmer, Alan Silvestri, John Williams, Eric Sierra, Vangelis, Peter Gabriel, Brian Tyler vb olabilir senin yerinde olsam imdb ye girip orginal music orginal score başlıklarına bakardım. yoksa new age veya epic action veya contemporary classical en az rock, heavy metal kadar birer akımdır. film müziği içersinde değerlendirilebilir veya gözardı edilebilir. bu işi yapan kişileri araştırmak bence daha doğru bir yol.
1 soundcloud bir numara emre nin de dediği gibi. onun dışında myspace den amatörlere ulaşılabilir.

49
Donanım / Ynt: Yüksek çözünürlülük için donanım
« : Mayıs 17, 2013, 12:15:27 ÖS »
makinen zaten iyi aşağı yukarı win7 senin donanıma 7,7 falan veriyor olması lazım buda çok puan demek...bence de gtx680 al işi bitir ama bir 6ıncı 7inci vites olmaz yani corei7 bu kadar.

ha diyorsanız ki hız mız ? ozaman senide xioncular arasına bekleriz. ya 6core x 2 falan hp z820 ya dell t7500 olsun muazzam aletler. bide extreme skulltrail çift extreme(corei7 gibi) takılan anakart var dualslot böle multi processor e terfi edeceksiniz. kolay gelsin her iki ihtimalde de(xion veya extreme) çok para gerekiyo.



alice in xionland

50
CG Dünyasından Haberler / Ynt: Pepee TRT Çocuk'ta yayında...
« : Mayıs 15, 2013, 12:33:07 ÖS »
http://www.zaman.com.tr/gundem_pepeenin-fikir-sahibi-annelik-beni-cizgi-film-yapmaya-yonlendirdi_2090007.html

Başarılı projelerin nasıl yapıldığını bilenden, yapandan öğrenmek lazım... Boş boş buralarda yazıp duruyorsunuz ! okuyun öğrenin...nasıl oluyor? ne yapmak gerek :P

okudum kendimi çok aydınlanmış hissettim. böyle üzerime başka bir hava, başka bir frekans geldi. sen çok yaşa Ayşe Şule Bilgiç. terelelli pictures.

51
CG Dünyasından Haberler / Ynt: Pepee TRT Çocuk'ta yayında...
« : Mayıs 08, 2013, 23:56:01 ÖS »
n.ş.a. ençok trt güme gider, gitmeli. kendi trt tecrübeme dayanarak söylüyorum ki trt bütüm yapımların telifini alıyor zaten bu şart. hatta sadece telif yada ne bileyim hukuki olarak değil mali olarak da satın aldığı içeriklere müdahale ediyor, eksiksiz bir bürokrasi yürütüyor, istiyor. zaten bombada buradan itibaren patlıyor. çok çok özel bir anlaşma (uyanıklık etmişlerse eğer) yapmışlarsa telif konusunda yapımcı firmayla belki ozaman trt yırtar ama zor...umarım sektör için hayırlı bir sonla biter nebileyim şöyle trt çocuğun etik kuruluna sektörden adamlar girer yeniden yapılanırlar

52
CG Dünyasından Haberler / Ynt: Pepee TRT Çocuk'ta yayında...
« : Mayıs 06, 2013, 21:16:30 ÖS »
kesinlikle trt buna bakmayacaktır. diyecektir ki "bizim haberimiz yoktu pocoyo dan biz bunu aldık yayınladık. şimdi birbirinizi yiyin." ayrıca zaten trt çocuk bile bile lades demez yani bence demez ama büyük kazan kaynar trt de öyle duruyor. birileri veya o birlerinin üstündeki birileri tanıdıklık sıralamasına göre güme gider ama düşyeri büyük güme gider aleyhine sonuçlanırsa dava. tazminatı ödemek falan üf korkunç.

53
CG Dünyasından Haberler / Ynt: Pepee TRT Çocuk'ta yayında...
« : Mayıs 06, 2013, 20:20:19 ÖS »
bence çok uzun sürer bu dava ama ençok düşyeri zarar görür diye düşünüyorum

54
CG Dünyasından Haberler / Ynt: The Foundry's 2013 Showreel
« : Nisan 28, 2013, 15:46:07 ÖS »
süper valla tebrikler

55
ben projelerin iyi olmadığını biliyorum seçiciliğin sebeplerini bildiğim için lakin bu, burada animatör yok anlamına gelmiyor.

56
bende gökhan gibi düşünüyorum birsürü gelişme yaşandı son bir kaç yılda. yani adı canlandıranlar festivali ise bunun baya bi memeleket animatörüne yer verilebilirdi. çok snop bir organizasyon gibi duruyor benim açımdan. bu akadar uzak olmamalı sektöre.

57
Animasyon Çalışmalarınız / Ynt: Yaptığım İlk Tanıtım Filmi
« : Nisan 25, 2013, 16:52:57 ÖS »
bu tür işlerde her zaman referanslı çalışmakta fayda vardır. daha kararında işler çıkar. yapılanlara bakıp çalışmak insanın ufkunu açar, zorlar.

58
Adobe Photoshop / Ynt: photoshop cs7 Sneak peek
« : Nisan 19, 2013, 16:29:45 ÖS »
uh

59
Bilgisayar Oyunları / Ynt: Yeni nesil Playstation ?
« : Nisan 19, 2013, 13:06:23 ÖS »
eğer deep down gibi gözüken  skyrim çıkarsa
erken emekli olurum.

60
Adobe Premiere / Ynt: Premiere CS6 HD Sorunu
« : Nisan 19, 2013, 12:40:55 ÖS »
red 3d nin altında 1080p nin altında var 25 fps 1920 1080 ayrıca interlaced lazımsa oda canon xf nin altında var

ayrıca yukarıda settings sekmesine geçip editing mode dan custom u işaretleyip istediğin gibi bir workflow açabiliyorsun.
help te anlatılıyor bunlar

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 23